Lukaku knalt Inter met recordgoal naar de halve finales van de Europa League

 1. 44' - Geel - Daley Sinkgraven
 2. 32' - Geel - Danilo D'Ambrosio
 3. 26' - Doelpunt - Kai Havertz (2 - 1)
 4. 22' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 0)
 5. 16' - Doelpunt - Nicolò Barella (1 - 0)
 1. 90+8' - Geel - Nicolò Barella
 2. 88' - Geel - Edmond Tapsoba
 3. 87' - Verv. Kevin Volland door Lucas Alario
 4. 86' - Verv. Lars Bender door Karim Bellarabi
 5. 86' - Geel - Christian Eriksen
 6. 85' - Verv. Alessandro Bastoni door Milan Škriniar
 7. 69' - Verv. Julian Baumgartlinger door Nadiem Amiri
 8. 69' - Verv. Daley Sinkgraven door Wendell
 9. 65' - Verv. Lautaro Martínez door Alexis Sánchez
 10. 60' - Verv. Roberto Gagliardini door Christian Eriksen
 11. 60' - Verv. Danilo D'Ambrosio door Victor Moses
 12. 60' - Verv. Exequiel Palacios door Leon Bailey
 13. 49' - Geel - Lars Bender
16'goalNicolò Barella1 - 0
22'goalRomelu Lukaku2 - 0
26'goalKai Havertz2 - 1

Inter én Romelu Lukaku blijven op koers voor winst in de Europa League na een 2-1-overwinning tegen Leverkusen. Lukaku loodste Inter naar de halve finales met de winning goal. Daarmee scoorde hij ook in 9 Europa League-wedstrijden op een rij, niemand deed het hem voor. In de halve finales neemt Inter het op tegen Sjachtjor Donetsk of FC Basel. "Records zijn records, wat echt telt vandaag is de overwinning", zegt Lukaku.

Inter-Leverkusen in een notendop:

 • Sleutelmoment: Inter boekt op enkele minuten in de eerste helft zijn ticket voor de halve finales. Na een afgeblokt schot van Lukaku opent Barella op het kwartier de score en nauwelijks 6 minuten later is het Lukaku himself die Leverkusen een tweede tik uitdeelt.

 • Man van de match: Doelman Lukas Hradecky hield Leverkusen lang in de wedstrijd met enkele knappe reddingen, maar als er vanavond één man met kop en schouders bovenuit stak, dan was het Romelu Lukaku wel. Hij lag aan de basis van de 1-0, zorgde zelf voor de 2-0 en was een continue gesel voor de Leverkusen-defensie.
   
 • Opvallend: Lukaku is de eerste speler die erin slaagt om te scoren in 9 opeenvolgende wedstrijden in de Europa League/UEFA Cup. In het seizoen 2014-2015 scoorde hij 5 matchen op rij voor Everton, dit seizoen zit hij aan 4 op een rij voor Inter. Lukaku springt zo voorbij Alan Shearer, die in 2005 met Newcastle raak trof in 8 opeenvolgende UEFA Cup-duels.

VIDEO: Bekijk de ruime samenvatting van Inter - Leverkusen (2-1)

Lukaku bekroont ijzersterke eerste helft met recordgoal

Lukaku had er zin in, dat was vanaf de eerste minuut meteen duidelijk. De Rode Duivel woog op de defensie van Leverkusen en excelleerde als targetman. Na amper een kwartier leverde dat de 1-0 voor Inter op. Niet van Lukaku, die zag zijn schot van dichtbij afgeblokt. Wel van Barella, de Italiaan nam doelman Hradecky in de herneming te grazen.

 

Enkele minuten later had diezelfde Barella bijna zijn tweede van de avond te pakken. Het was een mooi orgelpunt geweest voor een knappe actie van Lautaro, maar Hradecky besliste er anders over. Het bleek niet meer dan uitstel voor Leverkusen, de 2-0 kwam er even later toch. 

 

Met zijn machtige lijf hield Lukaku Tapsoba af in de zestien en al vallend tikte de Rode Duivel de bal voorbij Hradecky in doel. Lukaku scoort daarmee in 9 opeenvolgende Europa League-wedstrijden, een record.

 

Alleen voor Hradecky leek Lukaku kort daarna al meteen op weg naar zijn tweede van de avond, maar de Leverkusen-doelman hield zijn ploeg overeind. Een belangrijke redding, want meteen daarna bracht Havertz de Duitse ploeg weer in de wedstrijd. Na een fraaie één-twee tikte het Duitse toptalent nog voor het halfuur de aansluitingstreffer door de benen van Handanovic.

 

Lukaku stond kort daarna klaar om Inter vanaf de penaltystip weer wat meer ademruimte te geven na vermeend hands van Sinkgraven. Maar na tussenkomst van de VAR moest de Rode Duivel weer afdruipen.

Spanning tot het einde, maar Inter breekt niet

Inter speelde zijn dominantie toch wat kwijt na de 2-1 en ook bij de start van de tweede helft toonde Leverkusen net wat meer grinta. Toch was het Gagliardini die Inter al na amper 5 minuten bijna op een 3-1-voorsprong bracht. Bijna, want Lukaku stond ongelukkig in de baan van zijn schot.

Niet veel later was Gagliardini daar weer met een indrukwekkende rush door het centrum, maar dit keer zat Baumgartlinger in de weg. Met de inbreng van Moses, Sanchez en Eriksen trok Inter het laken opnieuw helemaal naar zich toe. Een uitstekende Hradecky hield ze alle drie van de 3-1.

 

Aan de overkant was Handanovic dan weer de Inter-held op een knal van Demirbay. Zo bleef het 2-1 en dus ook razend spannend. Leverkusen drong aan, Havertz en Volland kwamen net te kort op een voorzet van ex-Genk-speler Leon Bailey.

 

In de prangende slotfase kreeg Inter nog maar eens een penalty. Lukaku maakte zich weer klaar, maar ook nu gooide de VAR roet in het eten. Inter kon schouderophalen, want de kwalificatie kwam niet meer in het gedrang. 

Bekijk de goals van Barella (1-0) en Havertz (2-1):

VAR dwarsboomt Lukaku 2 keer vanaf de stip:

Lukaku: "We hadden de wedstrijd sneller moeten beslissen"

Romelu Lukaku is weer een record rijker, maar daar leek de Rode Duivel na afloop niet mee bezig. "Records zijn records, wat echt telt vandaag is de overwinning. Leverkusen is een sterke ploeg met veel kwaliteit en een goede trainer. We hebben vandaag te veel kansen laten liggen, we hadden meer kunnen scoren. Maar we hebben gewonnen en onze verdediging heeft nog maar eens een sterke wedstrijd gespeeld."

 

"Voor mij is Nicolò Barella de man van de match", verrast Lukaku. "Hoe hij de laatste weken aan het spelen is, ongelofelijk. Hij is echt aan het groeien. Fysiek waren we sterk vandaag en je ziet dat we ook mentaal aan het groeien zijn. Maar we moeten nog enkele stappen zetten. We hadden deze wedstrijd sneller moeten beslissen, want nu kwamen we op het einde nog in de problemen. Maar de winst is wat telt. Dit zijn finales, je krijgt maar één kans om te winnen. Nu hebben we één week om ons voor te bereiden voor de volgende wedstrijd."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 98. Einde. Lukaku loodst Inter met een recordgoal naar de halve finales van de Europa League. Leverkusen vocht voor wat het waard was, maar beet met 2-1 in het zand. .
 3. Gele kaart voor Nicolò Barella van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 98
 4. tweede helft, minuut 97. Ook Barella loopt nu nog tegen een gele kaart aan. Bij Leverkusen zetten ze nu alles op alles. Zelfs Hradecky trekt mee naar voren, maar het mag niet baten. .
 5. tweede helft, minuut 93. Zit er nog iets in voor Leverkusen? 3 van de 6 minuten extra tijd zijn intussen verstreken en daar komt wellicht nog wat bij. Kan Leverkusen nog verlengingen uit de brand slepen? .
 6. tweede helft, minuut 91. Geen penalty (bis). Del Cerro Grande moet opnieuw naar de beelden gaan kijken en Lukaku moet voor de tweede keer afdruipen. Barella beging voorafgaand aan de overtreding hands en dus gaat de penalty niet door. Leverkusen mag nog hopen. .
 7. tweede helft, minuut 90. Penalty. Eriksen krijgt in de zestien een tik van Bellarabi en scheidsrechter Del Cerro Grande wijst naar de stip. Lukaku gaat opnieuw klaar staan. Mag hij dit keer wel trappen van de VAR? .
 8. tweede helft, minuut 89.
 9. Gele kaart voor Edmond Tapsoba van Bayer 04 Leverkusen tijdens tweede helft, minuut 88
 10. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Lucas Alario erin, Kevin Volland eruit
 11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Karim Bellarabi erin, Lars Bender eruit
 12. Gele kaart voor Christian Eriksen van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 86
 13. tweede helft, minuut 85. Eriksen gaat te fel door op Havertz en pakt geel. De spanning is intussen te snijden. Krijgen we hier nog verlengingen of geeft Inter het niet meer uit handen? .
 14. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Internazionale, Milan Škriniar erin, Alessandro Bastoni eruit
 15. tweede helft, minuut 84. Tapsoba voorkomt kans voor Lukaku. Lukaku wordt perfect gelanceerd door Sanchez en lijkt op weg naar de 3-1. Maar de Rode Duivel zit stilaan door zijn beste krachten heen en verliest dit keer het duel van Tapsoba. .
 16. tweede helft, minuut 80. Inter voelt de druk en dat leidt ook tot nervositeit op de bank. Trainer Conte gaat net iets te fel mopperen na een overtreding op Lukaku en krijgt daar geel voor. Lukaku heeft verzorging nodig. .
 17. tweede helft, minuut 79. Leverkusen dringt aan. Leverkusen blijft volop strijden. Bailey gooit de bal scherp voor doel, maar zowel Havertz als Volland raken net niet bij de bal. Inter heeft nu toch zijn handen vol met de Duitse ploeg. .
 18. tweede helft, minuut 76. Moses laat de beslissing liggen. Inter heeft het heft in handen, maar laat na om de wedstrijd te beslissen. Moses onderstreept zijn goede invalbeurt met een knappe dribbel en dito schot. Hradecky voorkomt nog maar eens een doelpunt. Ook de Leverkusen-doelman is aan een sterke wedstrijd bezig. .
 19. tweede helft, minuut 75.
 20. tweede helft, minuut 74. Eriksen zorgt toch meteen voor een meerwaarde bij Inter. Hij levert een uitstekende voorzet af, maar zijn actie krijgt geen vervolg. .