• home
 • video
 • pas verschenen

  EL-specialist Sevilla schakelt Manchester United uit op weg naar finale

  1. 27' - Doelpunt - Suso (1 - 1)
  2. 23' - Geel - Diego Carlos
  3. 18' - Geel - Brandon Williams
  4. 10' - Doelpunt strafschop - Bruno Fernandes (0 - 1)
  1. 90+4' - Verv. Mason Greenwood door Odion Ighalo
  2. 88' - Verv. Marcus Rashford door Juan Mata
  3. 88' - Verv. Jordán door Nemanja Gudelj
  4. 88' - Verv. Brandon Williams door Daniel James
  5. 88' - Verv. Aaron Wan-Bissaka door Timothy Fosu-Mensah
  6. 87' - Geel - Harry Maguire
  7. 87' - Geel - Munir El Haddadi
  8. 79' - Doelpunt - Luuk de Jong (2 - 1)
  9. 76' - Verv. Suso door Franco Vazquez
  10. 68' - Geel - Marcus Rashford
  11. 57' - Verv. Lucas Ocampos door Munir El Haddadi
  12. 57' - Verv. Youssef En-Nesyri door Luuk de Jong
  27' Suso1 - 1
  79'Luuk De Jong2 - 1

  De Europa League blijft het speelterrein van Sevilla. Manchester United droomde al van een vette prijs, zeker na de vroege goal van Fernandes, maar in de slotfase ging het toch nog fout. Manchester United sluit voor het derde jaar op rij het seizoen af zonder prijs.

  Enorm tempo in de eerste helft

  De winnaars van de Europa League in respectievelijk 2014, 2015, 2016 (Sevilla) en 2017 (United) hadden ervaring te over om er een aantrekkelijke halve finale van te maken. Vooral de eerste helft was dankzij de ingrediënten hoog tempo en snelle combinaties om van te likkebaarden.

   

  Sevilla probeerde iets klaar te maken door de bal op te eisen, maar het was United dat dreigde en als eerste scoorde. Martial had een geniale ingeving en zette Rashford op weg naar doel. Verdediger Diego Carlos kwam driest ingevlogen en de bal ging op de stip. Fernandes schoot prachtig binnen, na zijn kenmerkend sprongetje vooraf.

   

  Sevilla liet zich niet intimideren en bleef geduldig opbouwen. Dat resulteerde in een mooie combinatie op links – niet toevallig met sterkhouders dit seizoen Ocampos en Reguilon - , die werd afgewerkt aan de tweede paal door Suso.

  De geniale ingeving van Martial en penalty van Fernandes

  Suso maakt gelijk na knap combinatievoetbal van Sevilla

  Doelman Bounou is de redder van Sevilla

  In de kleedkamer had United-trainer Solskjaer een ander recept gevonden voor een finaleplaats.  Na de rust werden de Spanjaarden 20 minuten versmacht met dominant voetbal. De Engelsen waren oppermachtig, maar hadden een probleem.

   

  Iemand moet in de prachtige kathedraal van Sevilla een kaars hebben gebrand voor de Marokkaanse doelman Bounou. Oog in oog met Martial redde hij twee keer enorme kansen voor de Fransman. Beslissende momenten.

   

  Het vuur doofde langzaam in het spel van United, al was de 2-1 van Sevilla nog altijd gevleid. Anderzijds is rampzalig verdedigen geen optie als je naar een Europese finale wil en net dat gebeurde.

   

  Navas mocht veel te makkelijk voorzetten en Wan-Bissaka liet invaller De Jong alle vrijheid voor doel. De Nederlander besliste de match 11 minuten voor het einde. United had geen antwoord meer in huis.

  Video: de dubbele redding van Bounou

  De beslissende goal van Luuk de Jong

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Laatste fluitsignaal. Sevilla schakelt United uit. Invaller De Jong maakt het verschil, maar de Spanjaarden moeten vooral doelman Bounou danken, want hij redde zijn ploeg op het moment dat United veel beter was. .
  2. tweede helft, minuut 95. De Jong laat de 3-1 liggen. Fred laat zich ringeloren door De Jong, die zo alleen op doel afstormt. Hij moet de meegelopen Munir bedienen, maar dat lukt net niet. United ontsnapt (nog even?). .
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Manchester United, Odion Ighalo erin, Mason Greenwood eruit
  4. tweede helft, minuut 90. 6 minuten extra tijd. De Spaanse bankzitters worden gek als ze op het bordje van de vierde scheidsrechter een 6 zien verschijnen. Zoveel minuten krijgt United nog om verlengingen uit de brand te slepen (of beter).  .
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Manchester United, Juan Mata erin, Marcus Rashford eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Sevilla, Nemanja Gudelj erin, Jordán eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Manchester United, Daniel James erin, Brandon Williams eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Manchester United, Timothy Fosu-Mensah erin, Aaron Wan-Bissaka eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Nog 3 minuten + extra tijd . Bij Sevilla zakt iedereen nu in en hopen ze op nog een beslissende counter. Dat betekent dat United het spel moet maken, maar het valt op hoe de drie aanvallers niet meer in de match zitten. .
  10. tweede helft, minuut 87.