Ga naar de inhoud
Lukaku
Romelu Lukaku scoorde zijn 32e en 33e doelpunt van het seizoen.

Koningskoppel Lukaku-Lautaro, elk goed voor 2 goals, schiet Inter naar EL-finale

 ma 17 augustus 2020 22:48
  1. 20' - Doelpunt - Lautaro Martínez (1 - 0)
  1. 59' - Geel - Taison
  2. 67' - Verv. Ashley Young door Cristiano Biraghi
  3. 76' - Verv. Marlos door Jevgen Konopljanka
  4. 82' - Verv. Lautaro Martínez door Christian Eriksen
  5. 85' - Doelpunt - Romelu Lukaku (5 - 0)
UEFA Europa League - speeldag 1 - 17/08/20 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
20'
Lautaro Martínez
20'
Lautaro Martínez
1 - 0
85'
Romelu Lukaku
85'
Romelu Lukaku
5 - 0

Inter heeft met sprekend gemak de finale van de Europa League bereikt. Sjachtar kon in de eerste helft nog enigszins gelijke tred houden, maar stortte na de rust helemaal in. Lukaku scoorde voor de 10 EL-match op een rij. Zijn seizoenstotaal staat nu op 33 goals.

Inter-Sjachtar in een notendop

  • Sleutelmoment: Iets na het uur krijgt Junior Moraes een unieke kans om van dichtbij gelijk te maken, maar hij kopt recht op Handanovic. In wat volgt, stort het kaartenhuisje van Sjachtar helemaal in.

 

  • Man van de Match: Romelu Lukaku en Lautaro Martinez waren allebei goed voor 2 goals en 1 assist, maar de Argentijn maakt in de eerste helft meer indruk dan Lukaku om aanspraak te maken op de titel van Man van de Match.

 

  • Opvallend: Lukaku had tegen Leverkusen al het record gebroken door in 9 opeenvolgende EL-matchen te scoren, nu verlengt hij die reeks tot 10. Hij zit nu ook aan 33 goals dit seizoen, eentje minder dan de Braziliaan Ronaldo in zijn debuutseizoen. Gaat ook dat record eraan in de finale?

Bekijk de ruime samenvatting:

Inter walst na de rust over weerloos Sjachtar

Sjachtar Donetsk is al verschillende jaren een geliefd toevluchtsoord voor Brazilianen op zoek naar voetbalgeluk (en veel dollars). In de kwartfinales tegen Bazel (4-1) lieten die Brazilianen zien hoe ze kunnen huishouden. Maar de uitgekookte machine van Conte kon de Goddelijke Kanaries deze keer vleugellam leggen.

 

Inter werd ook gediend door de omstandigheden, want na een saaie openingsfase kon Martinez met het eerste schot op doel (eigenlijk een kopbal) van de match scoren.

 

Pas na de rust kregen we het échte Inter te zien en geleidelijk aan ook de échte Lukaku. Eerst was er nog de onbegrijpelijke misser van Junior Moraes, het laatste wapenfeit van Sjachtar, daarna denderden de Italianen over de Oekraïners.

 

Als proevertje bood Lukaku Martinez de 3-0 aan, maar het was vanwege zijn vele opzichtige gebaren naar zijn ploegmaats al een hele match duidelijk dat hij zelf ook op een goaltje aasde. Dat werden er uiteindelijk 2. 2 typische Lukaku-goals.

 

Bij de 4-0 kon hij met zijn linker de bal in de verste hoek droppen, bij de 5-0 stormde hij als een losgeslagen stier op doel af. Lukaku op zijn best. Die zal Conte ook vrijdag willen zien, want dan wacht met Sevilla in de finale misschien wel de grootste uitdaging voor Inter.

De twee doelpunten van Lukaku

De cruciale misser van Junior Moraes (of save van Handanovic)

De andere doelpunten van Inter

Fase per fase

90+1' tweede helft
90'

EINDE: Inter met sprekend gemak naar de finale

Nog voor de 90 minuten erop zitten, blaast Marciniak de match af. Het koningskoppel Lukaku-Martinez legde Sjachtar vooral na de rust op de pijnbank.

88'

Inter flirt opnieuw met de 6-0, maar er was een duwfout gefloten.

86'

Sebastiano Esposito, de 18-jarige vervanger van Lukaku, laat de 6-0 liggen. Hij aarzelt even voor doel en schiet vervolgens in het zijnet. Sjachtar ziet sterretjes.

85'

Lukaku stormt van heel ver op doel af en werkt ijskoud af: 5-0

85'

Lukaku gewisseld

Lukaku kwam moeizaam op gang, maar uiteindelijk klokt hij af op 2 goals en 1 assist. Nu nog een laatste keer vlammen in de finale vrijdag.

85'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
84'
82'

GOAL: Lukaku met zijn tweede!

Het wordt pijnlijk voor Sjachtar. De 5-0 is een typische Lukaku-goal. Van heel ver stormt hij op doel af. Chotsjolava wordt als een vlieg afgehouden. En dan nog ijskoud afwerken.

82'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
82'
81'

Conte brengt met Eriksen en Moses nog wat vers bloed in de ploeg. Geen foute namen om achter de hand te houden. Lukaku krijgt nog wat meer tijd om zijn doelpuntentotaal  (32 dit seizoen) nog wat op te krikken.

80'
79'

Lukaku scoort dan toch voor de 10e EL-match op een rij: 4-0

78'

GOAL: Lukaku dan toch!

Lukaku scoort dan toch voor de 10e EL-match op een rij. Lautaro Martinez is deze keer de aangever. Lukaku kan vanaf rechts met zijn linker de bal in de verste hoek droppen. Propertjes!

76'
wissel
75'

Martinez doet de boeken toe na goed voorbereidend werk van Lukaku: 3-0