77'
Michael Ngadeu-Ngadjui
1 - 3
77'

AA Gent is gaan winnen bij de Duitse club Wolfsburg en mag luidop dromen van de 1/16e finales in de Europa League. Het Belgische team staat na 4 speeldagen aan de leiding in groep I. "We kunnen het ook buitenshuis en dat moeten we nu ook de komende wedstrijden laten zien", zegt Vadis Odjidja.

Wolfsburg - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: Gent moest tot in de 66e minuut wachten op zijn eerste hoekschop, maar die leidde wel meteen tot de 1-2 van Depoitre. Tien minuten later was het ook op de tweede hoekschop raak met de 1-3 van Ngadeu.
  • Man van de match: Na een barslechte eerste helft keerde Roman Jaremtsjoek kort na de rust het tij voor Gent. De Oekraïner solliciteerde naar de mooiste goal van deze speeldag met een onhoudbare volley.
  • Opvallend: Gent heeft eindelijk zijn eerste uitzege dit seizoen tegen een tegenstander van formaat te pakken. In de 1/16e finales van de beker won het ook wel op bezoek bij amateurploeg Aalst, maar Wolfsburg is toch andere koek.

Verslag van Wolfsburg - Gent

Victor bekroont blitzstart van Wolfsburg

Wolfsburg kon al 6 wedstrijden op rij niet meer winnen en dat waren de Duitsers duidelijk beu. Het leidde tot een furieuze start tegen Gent, dat zich geen raad wist met die Sturm und Drang. Ngadeu moest na nog geen halve minuut al meteen ingrijpen om Victor van een enorme kans te houden. Bij Wolfsburg claimden ze zelfs een penalty, maar die kregen de Duitsers terecht niet.

De Duitse storm ging niet liggen. Brekalo kreeg na een afgeweken voorzet plots een zee van ruimte centraal voor doel, maar besloot wild over. Victor was de volgende die het mocht proberen, hij besloot vanuit een scherpe hoek pal op Kaminski.

Na 20 minuten bezweek Gent onder de Duitse druk. Ngadeu kon een hoge voorzet niet goed wegwerken en Victor knalde de afvallende bal van dichtbij voorbij Kaminski. Voor Wolfsburg meteen het sein om wat gas terug te nemen. Gent kreeg nadien meer balbezit, maar ving daar niks mee aan.

Jaremtsjoek effent de weg met wereldgoal

Zo slap de eerste helft van Gent was, zo sterk was het voetbal dat ze na de rust brachten. Na amper 5 minuten nam Jaremtsjoek een slecht weggekopte bal van Bruma enig mooi op de slof. Doelman Pervan was kansloos tegen de kanonskogel en Gent stond zomaar weer op gelijke hoogte.

Plots kregen we een echte wedstrijd met ook Wolfsburg dat weer aan de bak moest. Dat deden de Duitsers ook en bijna bracht Victor Wolfsburg weer op voorsprong op een lage voorzet van Weghorst. Maar de goal viel aan de overkant. De eerste Gentse hoekschop van de wedstrijd leverde meteen een goal op. Depoitre kwam goed voor zijn man en tikte de bal bijzonder fraai binnen: 1-2.

Een kwartier voor het einde was het pas echt janken voor Die Wölfe, want ook de tweede Gentse hoekschop resulteerde in een goal. Wolfsburg kreeg de bal niet weg en op aangeven van Lustig maakte Ngadeu er met een achterwaartse kopbal zowaar 1-3 van.

Wolfsburg wist niet wat het overkwam en schakelde een versnelling hoger. Gent ontsnapte tot 2 keer toe aan de aansluitingstreffer. Eerst haalde Odjidja een kopbal van William van de lijn. Op de daaropvolgende hoekschop keerde Plastoen dan weer een kopval van Weghorst op de lijn. Dichter bij een goal kwam Wolfsburg niet meer.

Bekijk de 3 goals van Gent in de tweede helft:

Thorup: "We hebben iedereen verrast"

• Michael Ngadeu-Ngadjui (AA Gent): "We hebben tijdens de rust gezegd dat we weer ons normale spel moesten spelen. We wisten dat we niks te verliezen hadden. We wilden aanvallen en de boel forceren. Dat hebben we ook gedaan en dat leverde die goal in het begin van de tweede helft op. Mijn goal was geen toevalstreffer, ik wou de bal er echt zo in koppen. Ik voelde dat de doelman uitkwam en daarom wist ik dat ik hem kon kloppen in de lucht. Het is mijn vierde goal en bovendien is het de verjaardag van mijn mama, dus ik wil de goal graag aan haar opdragen."
  • Laurent Depoitre (AA Gent): "In de eerste helft was het zeer moeilijk voor ons, slecht zelfs. Maar in de tweede helft hebben we echt een ander gezicht getoond. We hebben mentaliteit getoond, zijn mooi teruggekomen in de match en dit is een bijzonder mooie overwinning. Dat we in de tweede helft ook uitpakten met hakjes? Klopt, die pakten goed uit en het is ook mooi om te zien. We vinden elkaar goed, bijna blindelings. Als het goed draait, kan je al eens met een mooie beweging uitpakken."
  • Vadis Odjidja (AA Gent): "Tijdens rust is er gezegd dat we er moesten blijven in geloven en dat we zeker onze kansen hadden. De wedstrijd thuis tegen Wolfsburg was het een beetje hetzelfde scenario. Toen lagen we ook onder en hadden we tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Dat was vandaag ook het geval. Zij speelden in het begin met heel veel druk naar voren. Daar hadden we wel op geanticipeerd, maar wat we moesten doen kwam er niet uit. Uiteindelijk hebben we het toch goed gedaan om de score te beperken tot 1-0. Na de rust was het een andere wedstrijd. Toen toonden we dat we heel goed kunnen voetballen en hebben we verdiend gewonnen. We hebben iets meer lef getoond in de tweede helft en iets verrassender gespeeld met betere combinaties. Dit was één van de moeilijkste verplaatsingen van het seizoen en we winnen verdiend. We kunnen het ook buitenshuis en dat moeten we nu ook de komende wedstrijden laten zien."
  • Jess Thorup (trainer AA Gent): "We waren in het verleden al enkele keren teruggekomen en dat vertrouwen zag je bij het begin van de tweede helft. Onze spitsen zitten soms niet in de wedstrijd, maar ze hebben maar een halve kans nodig om te scoren. Dat geldt ook voor Jaremtsjoek met zijn goal vandaag en ook in de heenwedstrijd. We wisten dat hij ging scoren nog voor de bal erin ging, want hij heeft een fantastisch schot. Hij heeft ook het vertrouwen op dit moment. Maar het volledige team controleerde wedstrijd in de tweede helft. We speelden de bal vlot rond en creëerden kansen. Het was een hele goede prestatie van iedereen. Ik denk dat we iedereen verrast hebben. Iedereen dacht dat Wolfsburg alles zou winnen en dat de andere ploegen zouden moeten vechten voor de tweede plaats. We moeten hiervan genieten."

Thorup: "Vroeg de spelers aan de rust: blijven we binnen of gaan we spelen?"

Odjidja: "Hadden een beetje tijd nodig om in de match te komen"

Depoitre: "Ander gezicht getoond in de 2e helft"

Ngadeu: "Hebben gezegd aan de rust: 'dat is niet ons voetbal'"

90+6'

Gent heeft eindelijk zijn eerste, echte uitzege van het seizoen te pakken en wat voor één (de uitzege in de beker tegen amateurploeg Aalst even buiten beschouwing gelaten)! Het wint met 1-3 bij Wolfsburg, wordt leider in Groep I en neemt zo een stevige optie op de volgende ronde in de Europa League.
90+2'
Ook goed nieuws voor Gent uit Oekraïne. Daar hielden Oleksandriya en Saint-Etienne het op een 2-2-gelijkspel.
90'

4 minuten extra

Wolfsburg krijgt nog 4 extra minuten om het tij nog te keren. Bij Gent wordt Depoitre intussen naar de kant gehaald voor Kvilitaia
89'
David gaat nog eens aan het kanon staan, maar Pervan is bij de pinken en plukt de bal. Het geloof in een ommekeer ebt stilaan weg bij Wolfsburg.
87'
Invaller Klaus brengt de bal nog eens gevaarlijk voor doel, maar Weghorst kan er niet bij. De klok tikt vrolijk voort in het voordeel van Gent.
87'

Gent werkt twee keer op rij een bal van de lijn

86'
85'
Ook Steffen moet nog een gele kaart incasseren. Het begint er voor Wolfsburg steeds somberder uit te zien. Gent lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben.
82'
Wolfsburg zet nu alles op alles, maar staat toch voor een lastige opdracht. Het moet nog twee keer scoren en de tijd begint te dringen.
82'
81'

Ngadeu doet de boeken dicht met een achterwaartse kopbal: 1-3

80'
79'

Gent komt goed weg!

Gent ontsnapt tot twee keer toe aan de aansluitingstreffer. Eerst haalt Odjidja een kopbal van William van de lijn. Op de daaropvolgende hoekschop gaat Kaminski grandioos onder de bal door, maar gelukkig voor de doelman keert Plastoen de kopbal van Weghorst op de lijn.