VIDEO: Jaremtsjoek redt AA Gent in allerlaatste minuut

  1. 42' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 2)
  2. 38' - Geel - Nana Asare
  3. 34' - Geel - William
  4. 29' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  5. 25' - Doelpunt - João Victor (0 - 2)
  6. 20' - Geel - Wout Weghorst
  7. 18' - Geel - Elisha Owusu
  8. 4' - Doelpunt - Wout Weghorst (0 - 1)
  1. 90+5' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (2 - 2)
  2. 88' - Verv. Sven Kums door Jean-Luc Dompé
  3. 81' - Verv. Renato Steffen door Jérôme Roussillon
  4. 74' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
  5. 67' - Verv. Josip Brekalo door Lukas Nmecha
  6. 61' - Verv. Elisha Owusu door Roman Bezoes
  7. 58' - Geel - Kevin Mbabu
  8. 55' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  4'goalWout Weghorst0 - 1
  25'goalJoão Victor0 - 2
  42'goalRoman Yaremchuk1 - 2
  90+5'goalRoman Yaremchuk2 - 2

  AA Gent heeft geen 12e keer op een rij gewonnen in eigen huis, maar het pakte wel een punt tegen Wolfsburg, de coleider in de Bundesliga. Gent kwam al snel 0-2 achter, maar Jaremtsjoek ontpopte zich tot de held van de avond met 2 goals. Zijn laatste viel diep in de extra tijd. "Zo blijven we thuis toch ongeslagen", stelt Vadis Odjidja.

  AA Gent - VfL Wolfsburg in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor het verstrijken van de toegevoegde tijd duwt Jaremtsjoek een voorzet van invaller Dompé in doel.
  • Man van de match: Met 2 goals is Roman Jaremtsjoek de uitverkorene. De aanvaller van Gent maakte zijn eerste doelpunten in deze groepsfase, in de voorrondes had hij al 4 keer gescoord.
  • Opvallend: Na 11 zeges op een rij moet Gent een keer tevreden zijn met een gelijkspel. De reeks van Wolfsburg blijft wel staan: de Duitsers zijn nu 13 matchen op een rij ongeslagen.

  Verslag van Gent - Wolfsburg

  Moeilijke eerste helft voor Gent

  Met Wolfsburg kreeg AA Gent een taaie tegenstander op bezoek. Het team uit Duitsland had al 12 matchen niet verloren. En Gent maakte snel kennis met succesrecept van Wolfsburg: foutjes van de tegenstander afwachten en dan ijskoud toeslaan.

   

  Jaremtsjoek leverde in, via Tisserand kwam een schitterende pass van Arnold terecht bij de Nederlandse aanvaller Weghorst: 0-1 na 3 minuten.

   

  Wolfsburg bleef scherp tegenprikken. Voor het halfuur lag de tweede van de avond al in het mandje. Deze keer was Owusu de pineut. Na balverlies ging het in geen tijd naar Victor. De Braziliaan kapte Plastoen uit en scoorde overhoeks: 0-2.

   

  Heel even leek Gent Club Brugge en Racing Genk achterna te gaan, maar het team had geluk dat Victor niet houdt van makkelijke goals. Van dichbtij miste hij de 0-3.

   

  Ook Jaremtsjoek doet het graag mooi. Na een mislukte lob loeide hij op slag van rust dan maar de aansluitingstreffer binnen. Gent ademde weer.

  VIDEO: Jaremtsjoek loeit de 1-2 binnen

  Verlossing diep in de extra tijd

  Na de rust kregen de thuisfans een beter Gent te zien, maar scoren tegen stugge Duitsers bleek o zo moeilijk.

   

  Thorup greep in. Eerst bracht de coach van Gent Bezoes in, daarna Kvilitaia. Na een enorme inspanning krulde de eerste het leer voor het Wolfsburg-doel, de trap van collega-invaller Kvilitaia ging millimeters naast. 

   

  Geen nood, Thorup had nog een wissel. In de slotminuten kwam Dompé in de plaats van Kums. Diep in de extra tijd krulde de linksbuiten de bal centraal naar Jaremtsjoek, hij duwde zijn tweede van de avond binnen: 2-2.

   

  Daarmee greep Gent naast een 12e thuiszege op een rij, maar met een punt tegen de coleider in de Bundesliga doet het wel een goeie zaak. Gent en Wolfsburg voeren groep I aan met 5 op 9. Saint-Etienne en Oleksandria blijven na een 1-1-gelijkspel met 2 punten achter.

  VIDEO: De 2-2 van Jaremtsjoek

  Thorup: "Heel belangrijke goal en een heel belangrijk punt"

  Gent-coach Jess Thorup: "Ik ging even uit mijn dak, want de 2-2 was van groot belang in een belangrijke match. We speelden tegen een sterke tegenstander die elk foutje afstrafte. Samen met de supporters hebben we teruggevochten."

   

  "Het is misschien maar een punt, maar wel een belangrijk vind ik. En een gelijkmaker in de toegevoegde tijd voelt aan als een overwinning."

  Odjidja: "Blijven toch ongeslagen"

  Gent-middenvelder Vadis Odjidja: "Het was een spannende wedstrijd die nog mooi is geëindigd voor ons. Zeker als je 0-2 achterkomt. Misschien toonden we te veel respect, we voetbalden niet vrijuit."

   

  "Dankzij een goeie mentaliteit zijn we weer in de wedstrijd gekomen. De late 2-2 was onze beloning. En we blijven ongeslagen in eigen huis."

  Jaremtsjoek: "Het is mijn job om goals te scoren"

  Doelpuntenmaker Roman Jaremtsjoek: "We hadden beter kunnen spelen, maar Wolfsburg is een sterk team. Dan vind ik een punt niet slecht, al voel ik dat er misschien meer in zat."

   

  "Ik ben zeker blij met mijn doelpunten, want dat is ook mijn job. De laatste weken heb ik hard getraind op mijn schot."

  Kums: "Als je nog zo gelijk speelt is dat een mooi punt"

  Gent-middenvelder Sven Kums: "We hebben ons weer in de wedstrijd geknokt, want in de eerste helft werd bijna elke fout afgestraft. In de tweede helft hebben we meer naar voren durven te spelen. Als je nog zo gelijk speelt is dat een mooi punt."

  VIDEO: De doelpunten van Wolfsburg

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 52. De andere wedstrijd in groep I tussen Saint-Etienne en Oleksandrië is op 1-1 geëindigd. Daardoor staan Wolfsburg en Gent er halverwege goed voor met 5 punten. Saint-Etienne en Oleksandrië blijven achter met 2 op 9.
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Einde: 2-2. AA Gent grijpt naast een 12e thuiszege op een rij, maar dat zal het team worst wezen. Met zijn tweede van de avond sprokkelt Jaremtsjoek een punt tegen groepsfavoriet Wolfsburg in de Europa League. De Oekraïner scoorde nog in de 94e minuut.
  4. tweede helft, minuut 95. Gent doet het in de 93e minuut! Jaremtsjoek tikt de 2-2 binnen.

   Gent doet het in de 93e minuut! Jaremtsjoek tikt de 2-2 binnen

  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Roman Jaremtsjoek van KAA Gent. 2, 2.
  6. tweede helft, minuut 93. Gent maakt verdiend gelijk. Jaremtsjoek maakt zijn tweede van de avond. De aanvaller plant zijn linker tegen een voorzet van Dompé en het staat 2-2! De Duitsers schreeuwen nog om gevaarlijk spel, maar de gelijkmaker telt wel degelijk.
  7. tweede helft, minuut 92. Weghorst legt nog eens aan voor Wolfsburg, maar de Nederlander mist zijn schot volledig.
  8. tweede helft, minuut 90. +5 minuten. De 90 officiële speelminuten zijn verstreken, maar de wedstrijd is nog niet afgelopen. Gent krijgt nog 5 minuten om een eerste nederlaag in 12 thuismatchen te vermijden.
  9. tweede helft, minuut 89.
  10. tweede helft, minuut 88. Thorup speelt alles of niets en wisselt Kums voor de linksbuiten Jean-Luc Dompé. Die zwiept de bal snel naar David. De jonge Canadees gaat neer, maar van een penaltyfout is geen sprake.
  11. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAA Gent, Jean-Luc Dompé erin, Sven Kums eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Gent duwt door in de slotminuten en dwingt een eerste corner af. Een succes wordt het niet.
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij VfL Wolfsburg, Jérôme Roussillon erin, Renato Steffen eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Schitterende actie van Bezoes, Kvilitaia mist op een haar na de 2-2.

   Schitterende actie van Bezoes, Kvilitaia mist op een haar na de 2-2

  15. tweede helft, minuut 77. Kvilitaia laat 2-2 liggen. Ja, er zit nog iets in de tank van Gent. Bezoes duwt goed door en zet voor richting collega-invaller Kvilitaia. Die tikt maar net naast.
  16. tweede helft, minuut 77.
  17. tweede helft, minuut 76. Nog een kwartier op klok: zit er nog iets in de Gentse tank voor een gelijkmaker?
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Kvilitaia erin, Laurent Depoitre eruit
  19. tweede helft, minuut 73. Thorup heeft ook door dat Depoitre zijn dagje niet heeft. De Georgiër Kvilitaia mag van de bank komen.
  20. tweede helft, minuut 73. Kaminski staat goed in de weg en voorkomt de 1-3.

   Kaminski staat goed in de weg en voorkomt de 1-3