AA Gent kan niet tevreden zijn met de beperkte buit in Oekraïne

  1. 7' - Doelpunt - Laurent Depoitre (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Yuya Kubo
  2. 87' - Verv. Valeriy Luchkevych door Denis Bezborodko
  3. 86' - Verv. Laurent Depoitre door Giorgi Kvilitaia
  4. 81' - Verv. Artem Sitalo door Dmytro Shastal
  5. 76' - Verv. Kyrylo Kovalets door Oleksiy Dovgiy
  6. 62' - Doelpunt - Artem Sitalo (1 - 1)
  7'goalLaurent Depoitre0 - 1
  62'goalArtem Sitalo1 - 1

  AA Gent heeft zijn trip naar Oekraïne afgesloten met een puntendeling. Gent kwam snel op voorsprong, maar kreeg een rekening gepresenteerd voor een lange dip. In de stand blijft Gent met Wolfsburg aan de leiding. Er wacht nu een dubbele confrontatie met de Duitsers.

  Gent moet tevreden zijn met een punt tegen Oleksandria in de Europa League

  Oleksandria wist gentse goal uit in de 2e helft

  Oleksandria-AA Gent ontpopte zich al snel tot een wedstrijd met verschillende gezichten en wisselende kansen. Doelman Kaminski moest al in de openingsminuut alert zijn en zag hoe aan de overzijde de bal wel onmiddellijk in het mandje lag. Depoitre pakte uit met een verstandig schot in de korte hoek: 0-1 na 7 minuten.


  AA Gent zat in een zetel, maar die zat iets te comfortabel. De bezoekers waren aanvankelijk wel soeverein aan de bal en scherp in de duels, maar het ging allemaal een beetje te makkelijk. Gent wiegde zichzelf in slaap en stelde plots vast dat het toch geen wandeling in het park zou worden.

   

  Vooral kopkansen vormden de rode draad in het onderonsje. Kaminski moest een blauwdruk van de eerste minuut onschadelijk maken, Gent-verdediger Ngadeu knikte dan weer tegen de paal.

   

  Gent bereikte zonder averij de koffie, maar speelde ook in het tweede bedrijf met vuur. Op het uur werd de nonchalance afgestraft: Kaminski had geen verhaal tegen de rebound van Sitalo.

   

  De bezoekers waren daarna wakker, maar kwamen niet veel verder dan een kopkans van Jaremtsjoek. 1-1 is het billijke resultaat: Gent mocht zeker geen aanspraak maken op een ruime zege, maar de bonus vasthouden tegen de zwakste tegenstander in de poule had wel gemogen. 

  De goals uit Oleksandria-AA Gent (1-1):

  Odjidja: "Toch een klein beetje ontgoocheld"

  • Vadis Odjidja: "We zijn toch een klein beetje ontgoocheld, maar een punt op verplaatsing is niet zo slecht. Het zal heel dicht bij elkaar liggen in deze groep. 3 punten zouden welkom geweest zijn en een zege was mogelijk, maar Oleksandria was een felle ploeg met veel duels en kracht. Daardoor hebben we niet het beste van ons spel kunnen laten zien."
  • Jess Thorup (coach): "Als je bij de rust aan de leiding staat, dan koester je hoop en denk je aan de 3 punten. Maar we hebben op het einde van de eerste helft en in het begin van de tweede helft de controle uit handen gegeven. Ik vond onze reactie na de gelijkmaker wel positief. We controleerden weer, maar de laatste pass ontbrak. We moeten misschien tevreden zijn met één punt. Dat we weer niet op verplaatsing winnen? Klopt, maar we hebben ook al een tijd niet meer verloren buitenshuis. En zondag kan een zege op het veld van Club Brugge dan fijn zijn."

  Thorup: "Weer geen zege op verplaatsing? Dan mag het zondag tegen Club gebeuren"

  Odjidja: "Het zal dicht bij elkaar liggen in deze groep"

  Depoitre (Frans): "Het resultaat is ontgoochelend"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Afgefloten! Gemengde gevoelens bij AA Gent, dat toch een zege heeft laten liggen tegen de zwakste tegenstander in de poule. Gent begon goed en scoorde snel, maar kreeg een rekening voor een lange dip. Daarna werd het weer wakker, maar een goal viel er niet meer.
  3. tweede helft, minuut 91. We krijgen 3 minuten extra tijd.
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAA Gent, Yuya Kubo erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  5. tweede helft, minuut 89. "Uititis". AA Gent is op weg naar een punt, maar blijft toch kampen met die vervelende uitreputatie. Enkel in de beker kon het op verplaatsing winnen. In Europa en in de competitie is dat nog niet gelukt. .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij FC Oleksandriya, Denis Bezborodko erin, Valeriy Luchkevych eruit
  7. tweede helft, minuut 86. AA Gent heeft hier toch een kans laten liggen. . Filip Joos.
  8. tweede helft, minuut 86. De vervangingen halen het tempo nog wat meer uit de wedstrijd. Leggen beide ploegen zich neer bij deze puntendeling?
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Kvilitaia erin, Laurent Depoitre eruit
  10. tweede helft, minuut 83. We werden al bijna koud gepakt, want Loetsjkevytsj zet Kaminski toch nog eens aan het werk. Het is een trainingsballetje. .
  11. tweede helft, minuut 83. Oleksandria houdt het nu al een tijdje beperkt tot organiseren en verdedigen. Als er nog een doelpunt valt, dan lijkt die appel toch vooral uit de Gentse boom te zullen vallen. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij FC Oleksandriya, Dmytro Shastal erin, Artem Sitalo eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Kan AA Gent nog eens scoren? Een gelijkspel is uiteraard geen slechte zaak, maar met het virtuele gelijkspel tussen Saint-Etienne en Wolfsburg kan AA Gent zichzelf in een zetel zetten. .
  14. tweede helft, minuut 76. Misser Jaremtsjoek. Oleksandria kleeft nu toch aan zijn eigen doel. Jaremtsjoek krijgt dé kans op de 1-2, maar kopt niet zuiver genoeg. Deze bal moet eigenlijk altijd binnen. Via de dij van Boechal wordt de keeper aan het werk gezet, anders was de kopbal wellicht naast gegaan. .
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij FC Oleksandriya, Oleksiy Dovgiy erin, Kyrylo Kovalets eruit
  16. tweede helft, minuut 75. Pankiv gaat goed plat op een kopbal van Jaremtsjoek.

   Pankiv gaat goed plat op een kopbal van Jaremtsjoek

  17. tweede helft, minuut 73. AA Gent is nu weer op het gaspedaal aan het duwen. . Filip Joos.
  18. tweede helft, minuut 73. In deze aanval zit wel muziek. Jaremtsjoek legt uitstekend af, maar David kiest vreemd genoeg niet voor een schot. Zijn kapbeweging luidt het einde van de aanval in. .
  19. tweede helft, minuut 71. Stroef AA Gent. AA Gent werkt wel, maar er lukt weinig. Odjidja krijgt zijn schot niet tussen de palen. AA Gent sleept zich door de wedstrijd.
  20. tweede helft, minuut 71.