Ook AA Gent blijft thuis onklopbaar, maar het bibbert nog na flater Kaminski

  1. 45' - Geel - Romain Hamouma
  2. 44' - Doelpunt - Jonathan David (2 - 1)
  3. 39' - Doelpunt - Wahbi Khazri (1 - 1)
  4. 3' - Doelpunt - Jonathan David (1 - 0)
  1. 90+5' - Verv. Jonathan David door Giorgi Kvilitaia
  2. 90+4' - Verv. Sven Kums door Brecht Dejaegere
  3. 86' - Geel - Wahbi Khazri
  4. 82' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Dylan Bronn
  5. 76' - Own goal - Thomas Kaminski (3 - 2)
  6. 74' - Geel - Thimothée Kolodziejczak
  7. 73' - Verv. Harold Moukoudi door Robert Beric
  8. 73' - Verv. Romain Hamouma door Arnaud Nordin
  9. 72' - Geel - Miguel Trauco
  10. 66' - Verv. Yohan Cabaye door Denis Bouanga
  11. 65' - Own goal - Loïc Perrin (3 - 1)
  12. 57' - Geel - Sven Kums
  13. 50' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  3'goalJonathan David1 - 0
  39'goalWahbi Khazri1 - 1
  44'goalJonathan David2 - 1
  65'own goalLoïc Perrin3 - 1
  76'own goalThomas Kaminski3 - 2

  2 op 2 voor de Belgische ploegen in de Europa League vanavond: na Standard heeft ook AA Gent zijn eerste groepsmatch gewonnen. David scoorde twee keer, op het einde werd het nog zweten na een owngoal van Kaminski. "Zo'n spanning hebben we graag in Gent", grijnsde aanvoerder Odjidja, die het opnam voor zijn doelman.

  AA Gent - Saint-Etienne in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met nog een kwartier op de klok brengt Kaminski Saint-Etienne weer in de match met een owngoal. Gent bibbert en beeft, maar houdt wel stand.
  • Man van de match: Met 2 doelpunten dikt Jonathan David zijn saldo en zijn marktwaarde aan. De 19-jarige aanvaller zit dit seizoen al aan 9 goals in 13 matchen.
  • Opmerkelijk: AA Gent wint dit seizoen elke thuismatch: 4 keer in Europa en 4 keer in de Jupiler Pro League.

  Gent bibbert tegen Saint-Etienne maar boekt belangrijke thuiszege in de EL

  3 knappe doelpunten

  Na de demonstratie tegen KV Mechelen vorig weekend (3-0) ging AA Gent op zijn elan voort tegen de bezoekers uit Saint-Etienne. Al in de 2e minuut stond het team op voorsprong. Na een rush van Jaremtsjoek op de linkerflank stond David op de goede plaats om de eerste van de avond binnen te werken.

   

  Ook de tweede van de 19-jarige Canadees kwam er na een knappe tegenaanval. Die begon met een handigheidje van Anderlecht-huurling Kums, met buitenkant voet bediende hij Depoitre. De aanvaller trok op zijn beurt de trukendoos open: met een hak vond hij David.

   

  Tussendoor had ook Saint-Etienne een pareltje gemaakt. Met een afstandsschot nagelde Khazri de gelijkmaker op het scorebord, Kaminski kon zichzelf niks verwijten.

  David kopt Gent al na anderhalve minuut op voorsprong: 1-0

  Khazri pegelt de bal subliem in doel en brengt Saint-Etienne op 1-1

  Knap hakje van Depoitre zet David op weg naar de 2-1

  Gent zweet na flater Kaminski

  Diep in de tweede helft moest Kaminski de hand wel in eigen boezem steken. Na een owngoal van Saint-Etienne op een vrije trap van orkestleider Odjidja bracht de doelman de Fransen ongewild weer in de match. Hij miste zijn controle na een terugspeelbal van Plastoen en zag de bal in zijn doel rollen: 3-2.

   

  Met nog een kwartier op de klok werd het bibberen en beven voor Gent. Kaminski maakte z'n fout goed en ging goed plat op een kopbal, in de toegevoegde tijd trapte Saint-Etienne nog een keer op de paal.

   

  Gent hield stand en kan na een geslaagde competitiestart met sprankelend voetbal ook terugblikken op een mooie start van de Europa League. Over twee weken gaat het op bezoek bij Oleksandrija. De Oekraïense club verloor vanavond met 3-1 van Wolfsburg.

  Gent diept de score uit tegen Saint-Etienne in de 2e helft: 3-1

  Onwaarschijnlijk! Vreselijke blunder van Kaminski brengt Saint-Etienne opnieuw in de match

  Odjidja: "Blooper kan gebeuren"

  Na de wedstrijd verdedigden de spelers van AA Gent hun keeper. "Die tweede tegengoal was een blooper, maar dat kan gebeuren", sprak Vadis Odjidja. "We proberen van achteruit te voetballen en onze keeper doet dat deugd."

   

  "Deze keer zorgde hij voor extra spanning. Dat appreciëren ze hier wel", grijnsde de aanvoerder nog. "De angst sloop in het team, maar onze verdedigers hebben de aanvallen goed gepareerd, net als Kaminski."

   

  "We mogen Kaminski helemaal niets verwijten", vult Sven Kums aan. "Dit zijn nu eenmaal dingen die kunnen gebeuren in een match. Vergeet niet dat Thomas enkele schitterende reddingen in huis had ook."

  Thorup: "Ik ben een paar jaar ouder geworden"

  "Ongelofelijk. Ik denk dat ik een paar jaar ouder geworden ben. Wat een match. Maar op het einde verdienen we de zege en hebben we drie punten. Ik ben dus tevreden", glimlachte Jess Thorup.

   

  "We hebben de draad van tegen Mechelen opgepikt. We hebben een goeie match gespeeld. Op het einde was er nog nervositeit en dat is een Europese avond op zijn best."

   

  "Wat ik dacht bij die blunder? Ik heb niet echt fraaie woorden gezegd. We hadden er bij de rust nog over gesproken: waarom Kaminski onder druk zetten als je de bal kunt wegtrappen? Maar we winnen en dat is het belangrijkste. Ik had echt kippenvel dankzij de fans."

   

  Zijn collega aan de overkant zag dat "de match al na 1 minuut gespeeld was", aldus Ghislain Printant. "Ik ben ontgoocheld. We hadden kansen, maar de match zat er eigenlijk al op toen we in de 1e minuut die goal slikten. Fouten worden cash betaald, zeker in de Europa League. Het is zwaar om te verliezen, zeker omdat het weer over individuele fouten gaat. We zijn heel kwetsbaar achteraan. Dat vroege doelpunt heeft onze tactiek verknoeid. Onze doelman had niet veel werk, maar moest zich wel 3 keer omdraaien."

  Kums: "Na de 3-1 dachten we dat we de wedstrijd konden uitspelen"

  Lustig: "In Europa moeten we wat anders spelen dan in België"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde: 3-2. Wat een opluchting voor AA Gent: de scheidsrechter fluit af. Het team maakt het zichzelf moeilijk na een owngoal van Kaminski, maar wint wel verdiend van het Franse team St-Etienne.
  3. tweede helft, minuut 95. Oef! Paal houdt Gent recht in de 93e minuut.

   Oef! Paal houdt Gent recht in de 93e minuut

  4. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Kvilitaia erin, Jonathan David eruit
  5. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KAA Gent, Brecht Dejaegere erin, Sven Kums eruit
  6. tweede helft, minuut 93. Gent ontsnapt aan de late gelijkmaker: invaller Beric knalt nog op de paal voor Saint-Etienne.
  7. tweede helft, minuut 92. Gent zit op z'n tandvlees. Paniek bij de Buffalo's. Filip Joos.
  8. tweede helft, minuut 92. Trauco met de voorzet, Ngadeu kopt het Franse gevaar weg. Saint-Etienne belegert het doel van Gent in de extra tijd.
  9. tweede helft, minuut 90. +4 minuten. AA Gent moet nog 4 minuten op de tanden bijten.
  10. tweede helft, minuut 90. Kaminski gaat goed plat bij kopbal in het slot.

   Kaminski gaat goed plat bij kopbal in het slot

  11. tweede helft, minuut 90. Save Kaminski. Kaminski maakt zijn fout goed en gaat goed plat op een kopbal van Bouanga.
  12. tweede helft, minuut 87. Het hoeft niet meer mooi te zijn. De 3-2 over de streep trekken, is wat Gent nu moet doen. Filip Joos.
  13. Gele kaart voor Wahbi Khazri van AS Saint-Etienne tijdens tweede helft, minuut 86
  14. tweede helft, minuut 85. Odjidja gebruikt z'n lichaam goed en houdt Khazri af. De doelpuntenmaker van Saint-Etienne vindt dat maar niks en slaat de aanvoerder van Gent op z'n rug. Geel is zijn deel.
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Dylan Bronn erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  16. tweede helft, minuut 80. Gent-coach Thorup grijpt in en brengt met Bronn een extra verdediger in. Jaremtsjoek ruimt plaats.
  17. tweede helft, minuut 77. Onwaarschijnlijk! Vreselijke blunder van Kaminski brengt Saint-Etienne opnieuw in de match.

   Onwaarschijnlijk! Vreselijke blunder van Kaminski brengt Saint-Etienne opnieuw in de match

  18. tweede helft, minuut 77. AA Gent is van slag en speelt plots met de daver op het lijf. Het scorebord geeft nog een kwartier speeltijd aan.
  19. tweede helft, minuut 76. Dit doet pijn. Niemand wil in de plaats van Kaminski zijn. Filip Joos.