Ga naar de inhoud
Standard viert.
Standard scoort twee keer tegen Arsenal, maar dat volstaat niet.

Standard strandt op 1 goal van kwalificatie én prestigezege

 do 12 december 2019 20:45
    1. 48' - Doelpunt - Samuel Bastien (1 - 0)
    2. 70' - Verv. Sokratis Papastathopoulos door Gabriel Martinelli
    3. 70' - Doelpunt - Selim Amallah (2 - 0)
    4. 79' - Verv. Ainsley Maitland-Niles door Calum Chambers
    5. 79' - Doelpunt - Alexandre Lacazette (2 - 1)
    6. 82' - Doelpunt - Bukayo Saka (2 - 2)
    7. 86' - Verv. Selim Amallah door Maxime Lestienne
    8. 86' - Verv. Emile Smith Rowe door Pierre-Emerick Aubameyang
    UEFA Europa League - speeldag 6 - 12/12/19 - 18:55
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    48'
    Samuel Bastien
    48'
    Samuel Bastien
    1 - 0
    70'
    Selim Amallah
    70'
    Selim Amallah
    2 - 0
    79'
    Alexandre Lacazette
    2 - 1
    Alexandre Lacazette
    79'
    82'
    Bukayo Saka
    2 - 2
    Bukayo Saka
    82'

    Het Europees avontuur van Standard is voorbij. Kwalificatie voor de 1/16e finales kwam in de allerlaatste minuten opeens in zicht door de uitslag in Frankfurt, maar de Luikenaars kwamen tegen Arsenal een goal te kort. Twee klasseflitsen van de piepjonge Saka haalden de kers van de taart.

    Standard - Arsenal in een notendop:

    • Man van de Match: De 18-jarige Saka van Arsenal overtreft de goed spelende Bodart en Mpoku met een perfecte assist en een heel knap doelpunt. 
    • Sleutelmoment: In de 89e minuut bereikt het nieuws Luik dat Guimaraes op 2-3 is gekomen tegen Frankfurt. Standard heeft opeens nog maar 1 goal nodig voor kwalificatie, maar de tijd is te kort.
    • Statistiek: Standard is de 13e club op rij die scoort tegen Arsenal. Werk aan de winkel!

    Standard kan net niet stunten tegen Arsenal en is uitgeschakeld in de EL

    Drie minuten voor het einde kan kwalificatie opeens nog

    De koude had Luik in zijn ban in de eerste helft. De Vurige Stede kon best een vonk gebruiken om het geloof in kwalificatie brandend te houden, maar die kwam er niet voor de rust. Carcela zorgde met een flauw schotje voor de enige poging tussen de palen van Standard. Arsenal, met een half dozijn jonkies, was baas, maar botste 4 keer op een uitstekende Bodart.

     

    Pas na de pauze werd het vuur opgestookt. Standard kwam gretiger uit de kleedkamer en snoepte Arsenal het balbezit af. Met wat geluk schoot de vlam in de pan. Een afstandsschot van Bastien week af op de arm van Sokratis en doelman Martinez was kansloos. Het antwoord van Arsenal werd door Standard collectief opgevangen.

     

    Standard maakte zelfs 2-0. Opnieuw een afgeweken schot, deze keer van Amallah. In Frankfurt stond de thuisploeg op dat moment 2-1 voor en een prestigezege leek het hoogst haalbare voor Standard. Zelfs dat leek de Luikenaars niet gegund door uitblinker Saka. Hij zette eerst perfect voor naar Lacazette (2-1) en rondde daarna een aanval knap zelf af met een afstandsschot (2-2).

     

    Standard leek vooral niet meer te willen verliezen, maar hoorde in de 89e minuut opeens dat Guimaraes van 2-1 op een 2-3-voorsprong was gekomen. De supporters schreeuwden hun ploeg toe dat 1 extra goal genoeg was voor de 1/16e finales, maar dat lukte niet meer in de 3 minuten die nog gespeeld werden. 

    Bekijk de goals:

    Preud'homme: "Jammer dat er geen mirakel is gebeurd"

    • Michel Preud'homme: "Ik ben teleurgesteld dat we niet gewonnen hebben. We hebben er alles aan gedaan. We wisten dat we in geval van een gelijkspel drie keer moesten scoren, dus na de 2-0 zijn we doorgegaan voor een derde goal. Maar de andere match was pas drie minuten later begonnen en daardoor wisten we te laat wat er was gebeurd. Dat we in tweede helft beter speelden? De ploeg was voorbereid op een 4-3-3 van Arsenal, maar dat bleek anders te zijn. Ik heb de spelers snel aanwijzingen geveven, maar dat was niet perfect. Pas na de rust kon ik het beter uitleggen en daardoor speelden we beter na de pauze. We zijn gebotst op een halvefinalist en een finalist van vorig jaar. Drie van de vier matchen tegen Arsenal en Frankfurt hebben we onze job gedaan. Het is spijtig dat een mirakel niet gebeurd is."
    • Fredrik Ljungberg: "We wisten dat het een moeilijke match zou worden. Ik wou de jonkies kansen geven en in de eerste helft denk ik dat we goed speelden. We creëerden heel veel kansen en zij niet. Maar in de tweede helft slikken we twee goals met twee afgeweken ballen. Dat is een beetje pech, maar we bleven ons spel spelen tussen de lijnen. De twee individuele acties van Saka waren fantastisch. We hadden Standard niet zover mogen laten komen, maar afgeweken schoten horen er bij. We wilden voetbal spelen en toonden karakter, want we konden nog bijna 2-3 maken. Voor mij was het belangrijk om jonge spelers een kans te geven. Je weet dat ze fouten kunnen maken, maar ze moeten zich ook kunnen ontwikkelen voor de club. Dat had slecht kunnen aflopen, maar de jonkies zijn hier misschien sterker uitgekomen."

    Preud’homme: “Teleurgesteld dat we die match niet winnen”

    Mpoku: “Heel kwaad dat we de 0 niet hebben kunnen houden”

    Fase per fase

    90+3' tweede helft
    90+2'

    Laatste fluitsignaal

    Het Europees avontuur van Standard is voorbij. Opeens kwam het nog heel dicht door de 2-3 in Frankfurt, maar de Luikenaars kwamen een goal te kort. Heel jammer.
    89'

    Standard heeft 1 goal nodig voor de kwalificatie !!

    In Frankfurt staat Guimaraes 2-3 voor, dat betekent dat Standard zich kwalificeert als het deze match wint. Kan het ongelooflijke nog?
    83'

    Bijna Avenatti

    Fai laat zich niet opzij zetten door Smith Rowe en zet scherp voor. Bijna duwt Avenatti van dichtbij binnen, maar hij kan net niet bij de bal.
    83'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    83'

    Saka maakt er met een heerlijke plaatsbal meteen 2-2 van

    81'

    Saka doet Standard pijn: 2-2

    Standard ziet zijn voorsprong helemaal verdwijnen. Saka is de boosdoener, maar doet dat wel erg knap. Hij zet de aanval op en krult de bal na een een-twee in de verste hoek.
    80'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    79'

    Lacazette kopt de 2-1 tegen de netten

    78'

    Lacazette kopt de 2-1 in doel

    Standard moet opletten dat het deze zege niet uit handen geeft nu Lacazette de 2-1 van dichtbij binnen kopt. Hij troeft Laifis af vlak voor doel en kan zo de perfecte voorzet van Saka afwerken.
    77'

    Geen 3-0

    Laat er geen twijfel over bestaan: Standard is de meest dreigende ploeg in de tweede helft. Gavory krijgt de bal met een voorzet tot bij Fai, maar die knalt wild over. Dit had de 3-0 kunnen zijn.
    73'

    Groot verval bij Arsenal in de tweede helft.

    Peter Vandenbempt
    71'

    Martinelli to the rescue?

    Arsenal wisselt een eerste keer. De Braziliaanse spits komt in de plaats van verdediger Sokratis. Martinelli scoorde twee keer in de heenmatch.