• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lestienne doet het in de extra tijd, Standard leeft nog in Europa

  1. 39' - Geel - Djibril Sow
  1. 90+5' - Doelpunt - Maxime Lestienne (2 - 1)
  2. 90' - Verv. Danny da Costa door Timothy Chandler
  3. 89' - Geel - Renaud Emond
  4. 82' - Verv. Duje Cop door Obbi Oulare
  5. 82' - Verv. Mehdi Carcela-González door Maxime Lestienne
  6. 74' - Verv. Gonçalo Paciência door Bas Dost
  7. 74' - Verv. Selim Amallah door Paul José Mpoku
  8. 72' - Geel - Gojko Cimirot
  9. 66' - Doelpunt - Filip Kostic (1 - 1)
  10. 65' - Geel - Kostas Laifis
  11. 63' - Verv. André Silva door Daichi Kamada
  12. 58' - Doelpunt - Zinho Vanheusden (1 - 0)
  13. 55' - Geel - Selim Amallah

  Overwinteren in de Europa League blijft een optie voor Standard. Op de 4e speeldag maakte Maxime Lestienne een doelpunt van goudwaarde tegen Frankfurt. En dat diep in de toegevoegde tijd. Zo wipt Standard over de Duitsers naar de tweede plaats in groep F.

  Standard-Frankfurt kort samengevat

  • Sleutelmoment: Standard lijkt bij 1-1 alleen mathematisch nog kans te maken op de volgende ronde, maar dan komt minuut 94. Invallers Oulare en Lestienne houden het hoofd koel en bezorgen hun ploeg drie gouden punten.
  • Man van de match: Maxime Lestienne. Als een speler de winnende treffer maakt in de toegevoegde tijd, moeten we het niet veel verder gaan zoeken.
  • Opvallend: Standard is thuis in de Europa League al sinds december 2014 ongeslagen. Toen verloor het met 0-3 tegen Feyenoord.

  Verslag van Standard - Frankfurt

  Vlam slaat pas na de pauze in de pan in Luik

  Wie de match wil herbekijken kan meteen doorspoelen naar de tweede helft. Silva deed Luik even schrikken met een kopbal op de paal, maar veel meer kon Frankfurt niet laten zien. Het zette Standard goed vast en de mannen van Preud'homme konden bij de rust ook alleen maar teren op gemiste schoten van Cimirot en Cop. 

   

  Maar Vanheusden stak in een veel betere tweede helft het vuur aan de lont. Hij maakte eerst kennis met de vuisten van keeper Rønnow, maar enkele minuten later nam hij de doelman te grazen met een kopbal. Emond verlengde een corner en de verdediger kon aan de tweede paal met veel overtuiging in doel knikken.

   

  Frankfurt reageerde als door een wesp gestoken en schakelde plots een versnelling hoger. Laifis maaide Kamada onoordeelkundig onderuit en Kostic schoot de vrije trap naast de muur voorbij Bodart: 1-1. 

  Maar het is Lestienne die Sclessin helemaal doet ontploffen

  Meteen na die gelijkmaker gaf Standard de touwtjes uit handen en de thuisploeg ontsnapte met een list aan een tweede gele kaart voor Laifis. De Cyprioot herhaalde zijn actie van enkele minuten eerder maar nu heette zijn slachtoffer Rode. Alleen de scheidrechter had niet gezien wie de dader was. Geen VAR in de Europa League en dus vroeg de ref hulp aan de spelers. Cimirot stak braaf zijn vinger in de lucht en nam de kaart met een geniepige glimlach in ontvangst.

   

  Standard mocht dus met 11 blijven voetballen, maar het bleven wel niet dezelfde elf. Preud'homme gooide met Lestienne en Oulare vers bloed in zijn ploeg. De wissels loonden nog niet meteen en Frankfurt probeerde de wedstrijd al tikkend vol te maken. Tot Kostic in de toegevoegde tijd de kans kreeg om het af te maken. Hij moest scoren, maar mikte naast.

   

  Zo gaf hij Standard nog eens een kans om een aanval op te zetten. Een diepe bal werd door Oulare in de baan van Lestiennen gekopt. Die streelde het leer met de buitenkant van zijn voet en bezorgde Luik een delirium: 2-1. Standard bevestigt zijn thuisreputatie in de Europa League en blijft in de running voor een Europese winter.

  Preud'homme: "Galamatch tegen Arsenal, dat is het ideale scenario"

  • Michel Preud'homme:  "We wisten dat dit een moeilijke opdracht zou worden. Het was een beetje bouwen, een beetje zoeken, maar we zagen dat ze last hadden met onze pressing. Dus in de tweede helft hebben we de druk opgevoerd. We moesten op het einde risico's nemen. Die aanval met Kostic was gevaarlijk, maar wij winnen nog en dat is wat telt. Nu gaan we naar Portugal. Hopelijk winnen we daar en kunnen we hier tegen Arsenal een galamatch spelen. Dat is het ideale scenario."
  • Zinho Vanheusden: "Of die kaart eigenlijk voor Laifis was? Dat ga ik hier niet zeggen, maar we hebben het slim gespeeld. Het was een fantastische avond. In de laatste minuut scoren, is leuk. Hier op Sclessin hangt er wat magie. En we mogen ook trots zijn. We winnen tegen een ploeg die net Bayern München heeft geklopt. Nu is overwinteren ons doel."
  • Maxime Lestienne: "Het was een belangrijke goal, voor de ploeg en voor mezelf. De voorbije weken, gingen de ballen er niet meer in, maar nu zorg ik voor de drie punten. Daarmee zijn mijn missers in de competitie niet vergeten, maar ik hoop dat dit een nieuwe start is."
  • Obbi Oulare: "We wisten dat dit onze laatste kans was dus we speelden echt om te winnen. Ik wou er al sneller op, maar ik ben fysiek nog niet top. Uiteindelijk hebben Lestienne en ik het verschil gemaakt, het is fijn om de ploeg te kunnen helpen. In Portugal gaan we voor de zege en voor veel goals. En dan kan het hier thuis een mooie match worden tegen Arsenal."

  Vanheusden: "Er is altijd een beetje magie hier op Standard"

  Oulare: "Lestienne zei tegen mij: 'Maak het verschil!'"

  Lestienne: "Dankzij die goal is er nog hoop"

  Preud'homme: "Galamatch tegen Arsenal, dat is het ideale scenario"

  Frankfurt-coach Adi Hütter was "nog nooit zo ontevreden"

  Adi Hütter, de trainer van Frankfurt, kon niet lachen met het late doelpunt van Maxime Lestienne. "Ik ben nog nooit zo ontevreden geweest na een wedstrijd", sprak de Oostenrijker. "Ik heb er geen woorden voor."

   

  "We hadden de match in handen, maar we hebben het niet kunnen afmaken. Dat doelpunt van Standard was echt niet verdiend."

   

  De teleurgestelde coach verwees ook nog naar de fase waarin Cimirot een gele kaart kreeg terwijl het Laifis, toen al met geel achter zijn naam, was die de overtreding maakte. Hütter: "Hij moest het geel krijgen, we begrepen er niets van. Met een speler meer hadden we zeker gewonnen."

   

  "Nu heeft Standard misschien wel een grotere kans om door te stoten dan wij. Een gelijkspel was goed geweest voor ons, maar dat late doelpunt heeft alles overhoop gegooid."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Dolle 93e minuut op Sclessin! Kostic mist unieke kans voor Frankfurt, Lestienne maakt het wel af: 2-1.

   Dolle 93e minuut op Sclessin! Kostic mist unieke kans voor Frankfurt, Lestienne maakt het wel af: 2-1

  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Einde! Lestienne. Zo heet de matchwinnaar in Luik. Hij houdt Standard in de running in de Europa League met de winnende goal in de slotminuut tegen Frankfurt.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Maxime Lestienne van Standard. 2, 1.
  5. tweede helft, minuut 94. Lestienne! Lestienne! Standard veert op! Met de buitenkant van zijn voet tikt Lestienne de voorzet van Oulare binnen. De invallers doen het: 2-1.
  6. tweede helft, minuut 93. Kostic naast! Wat een misser van Kostic! Hij is snel in de tegenaanval maar legt dan onbegrijpelijk naast. .
  7. tweede helft, minuut 92. Nog een prima poging! Emond buffelt zich naar het leer in de kluts. Hij draait en trapt een metertje naast.
  8. tweede helft, minuut 90. Standard krijgt vier extra minuten om de winnende goal te maken. Dan zal de thuisploeg wel eerst in balbezit moeten raken. .
  9. tweede helft, minuut 90. Standard wil ten aanval, maar zet de deur open voor een tegenprik. Mpoku geeft een corner weg. .
  10. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Eintracht Frankfurt, Timothy Chandler erin, Danny da Costa eruit
  11. Gele kaart voor Renaud Emond van Standard tijdens tweede helft, minuut 89
  12. tweede helft, minuut 86. Knik van Lestienne. Wel een bal tussen de palen, maar deze kopbal van Lestienne mist kracht. Zo haal je geen overwinning binnen. .
  13. tweede helft, minuut 85. Het is voorlopig een bescheiden eindsprint van Standard. Nog vijf minuten reguliere speeltijd. .
  14. tweede helft, minuut 82. MPH gooit zijn laatste troeven op tafel: Oulare en Lestienne. .
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Standard, Obbi Oulare erin, Duje Cop eruit
  16. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Standard, Maxime Lestienne erin, Mehdi Carcela-González eruit
  17. tweede helft, minuut 80. De klok tikt voor de thuisploeg, maar veel hoogdringendheid gaat er van dit Standard niet uit. Zit er nog een slotoffensief in?
  18. tweede helft, minuut 79. Standard moet toch wat gaan storen want nu staat Frankfurt hier echt op zijn gemak. De bezoekers geven een zeer volwassen indruk. . Peter Vandenbempt.
  19. tweede helft, minuut 77. Opmerkelijk! Laifis ontsnapt aan rood, want ref weet niet meer wie fout maakt.

   Opmerkelijk! Laifis ontsnapt aan rood, want ref weet niet meer wie fout maakt