Ga naar de inhoud
Standard moet met lege handen naar huis.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Arsenal
11
6
3
1
2
14
7
2
Eintracht Frankfurt
9
6
3
3
0
8
10
3
Standard
8
6
2
2
2
8
10
4
Vitória Guimarães
5
6
1
3
2
7
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Arsenal
0
0
0
0
0
0
0
2
Eintracht Frankfurt
0
0
0
0
0
0
0
3
Standard
0
0
0
0
0
0
0
4
Vitória Guimarães
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Arsenal
0
0
0
0
0
0
0
2
Eintracht Frankfurt
0
0
0
0
0
0
0
3
Standard
0
0
0
0
0
0
0
4
Vitória Guimarães
0
0
0
0
0
0
0
Eintracht FrankfurtStandard
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Daniel Stefanski
stadion
Deutsche Bank Park
toeschouwers
47000

VIDEO: Standard vergeet iets te rapen in Frankfurt

 do 24 oktober 2019 22:53
Eintracht Frankfurt
einde
2-1
Standard
    1. 54' - Geel - Martin Hinteregger
    2. 73' - Verv. Duje Cop door Maxime Lestienne
    3. 74' - Doelpunt - Martin Hinteregger (2 - 0)
    4. 76' - Verv. Mijat Gacinovic door Dominik Kohr
    5. 83' - Geel - Collins Fai
    6. 84' - Verv. Filip Kostic door Timothy Chandler
    UEFA Europa League - speeldag 3 - 24/10/19 - 21:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    74'
    Martin Hinteregger
    74'
    Martin Hinteregger
    2 - 0

    Standard heeft een tweede nederlaag op een rij geslikt in de Europa League. Een weinig indrukwekkend Frankfurt leek een haalbare kaart, maar het team van Michel Preud'homme schoot te laat in actie. "Er zat meer in, maar over 90 procent ben ik tevreden", zegt de Standard-trainer.

    Eintracht Frankfurt - Standard in een notendop:

    • Sleutelmoment: Kort voor de rust krijgt Amallah een uitgelezen kans om Standard langszij te brengen. De borstcontrole en de pirouette lukken prima, maar bij de afwerking gaat het mis. Een misser die Standard duur te staan komt.
    • Man van de Match: Daichi Kamada, vorig seizoen nog in actie voor STVV, deed Standard vanavond de das om. Met zijn twee assist, één vrije trap en één hoekschop, lag hij aan de basis van de overwining van Frankfurt.
    • Opvallend: Amallah was de enige die vanavond een veldgoal maakte. Frankfurt scoorde twee keer uit een stilstaande fase en met Abraham en Hinteregger waren het zelfs twee centrale verdedigers die raak troffen.

    Verslag van Frankfurt - Standard

    Standard laat zich vangen op vrije trap

    De rode draad voor de Belgische ploegen in Europa deze week: een vroeg tegendoelpunt. Standard wou vanavond absoluut breken met die trend en slaagde daar zonder veel problemen in. De tifo van Frankfurt in de tribunes mocht dan indrukwekkend zijn, het spel van de Duitsers was dat niet.

     

    De thuisploeg kwam niet verder dan een mislukt schot van Gacinovic, terwijl Paciência gek werd van frustratie door het verdedigend werk van Laifis. Pas na ruim 20 minuten kwam Standard eens piepen. Het schot van Amallah werd afgeblokt en in de herneming kon ook Fai niet afwerken.

     

    Geen vuiltje aan de lucht voor Standard tot Kamada een vrije trap voor doel slingerde. Milinkovic-Savic zag er niet te best uit en Abraham tikte aan de tweede paal de 1-0 in doel. Een stevige opdoffer voor een verdienstelijk Standard.

     

    Ook na de 1-0 kwam Standard amper in de problemen, maar het kon ook zelf amper dreigen. Kort voor de rust kreeg Amallah op aangeven van Carcela dan toch plots een dot van een kans op de 1-1.  Maar oog in oog met Rønnow mikte hij onbesuisd over.

    Aansluitingstreffer van Amallah komt te laat

    Frankfurt kwam na de rust scherp uit de kleedkamer. Milinkovic-Savic moest meteen in de voeten van Kostic duiken en had een prima redding nodig op een heerlijke volley van Paciência. Maar ook Standard liet zijn tanden zien. Carcela kreeg ei zo na een vrije schietkans op aangeven van Boljevic, maar Hinteregger stak er nog net een stokje voor.

     

    Iets voorbij het uur kwam Standard opnieuw écht dicht bij de gelijkmaker. Met een heerlijke pass achter de verdediging bracht Fai de bal perfect in de loop van Cop. Maar die timede helemaal verkeerd en zag de bal zo naast het doel stuiteren.

     

    Een tweede dure misser voor Standard, na de uitgelezen kans voor Amallah voor de rust. En wie de kansen laat liggen, krijgt vaak het deksel op de neus: opnieuw een stilstaande fase, opnieuw een goal voor Frankfurt. Met een krachtige buffelstoot op een hoekschop van Kamada maakte Hinteregger er 2-0 van. 

     

    Boeken toe voor Standard. Zo leek het toch, maar daar dacht Amallah anders over. In de slotfase bracht hij Standard op aangeven van Boljevic weer in de wedstrijd. Het team van Michel Preud’homme zette nog alles op alles, maar meer zat er niet meer in. 

    Preud'homme: "Ik heb een grote Duitse ploeg zien afzien vandaag"

    Oulare: "Worden 2 keer gepakt op stilstaande fases"

    Amallah: "Ontgoocheld, maar ook tevreden"

    Amallah: "Verlies doet pijn, maar we zijn op goede weg"

    • Selim Amallah: "We zijn ontgoocheld, maar ook tevreden omdat we toch iets hebben laten zien vanavond. Dit is onze rechtstreekse concurrent, dus we wilden hier iets rapen. Jammer genoeg vertrekken we met een nederlaag. We zijn twee keer in de fout gegaan op die stilstaande fasen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we op eigen veld beter kunnen doen. We moesten beter doen dan tegen Arsenal en dat hebben we vanavond ook laten zien. De nederlaag doet natuurlijk pijn, maar we zijn op de goede weg. Het is mooi om mijn eerste goal in de Europa League te maken, jammer genoeg levert het niks op voor de ploeg."
    • Michel Preud'homme: "Er zat meer in, maar ik ben over 90 procent van de zaken tevreden. Ze hebben gespeeld zoals we dat voorbereid hadden. We hebben kansen gecreëerd. Spijtig genoeg zijn er 2 stilstaande fasen waar we te laat kwamen. Ik heb hier grote Duitse ploegen zien afzien, dus onze organisatie klopte vandaag. We waren kort bij de 2-2 en dat zijn de kleine details die het verschil maken aan de top. We blijven in de running. Als we thuis iets speciaals tegen hen kunnen doen, dan kunnen we er weer over wippen.”
    • Obbi Oulare: "Dit is heel frustrerend, want we zaten heel goed in de match. We werden 2 keer gepakt op een stilstaande fase, we wisten het nochtans. De paar kansen die we hadden, hebben we niet kunnen benutten. Ik ben wel fier op de ploeg, we hebben alles gegeven. We hebben laten zien dat we onze les hebben geleerd na Arsenal. Het is wel jammer dat we hier punten laten liggen. We moeten de knop nu snel omdraaien, want zondag wacht ons een belangrijke match tegen Club Brugge."

    Fase per fase

    90+4' tweede helft
    90+4'

    Einde

    Standard blijft met lege handen achter na een verdienstelijke wedstrijd in Frankfurt. Amallah zorgde in de slotfase nog voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Standard niet meer.
    90+3'
    Het is Frankfurt dat nog eens komt dreigen. Paciência kopt van dichtbij naast.
    90+1'
    Milinkovic-Savic brengt de bal nog eens naar voren, maar het levert niks meer op. Michel Preud'homme schudt zijn hoofd, hij voelt de bui al hangen.
    89'

    3 extra minuten

    Standard krijgt nog drie extra minuten. Kan het nog een punt veroveren?
    87'

    Lestienne net niet

    Lestienne doet de Standard-fans opveren. Na een knappe aanname haalt hij uit in de draai, maar hij raakt de bal niet goed en besluit ruim naast.
    86'
    Bij Standard komt Mpoku nog in de ploeg voor Fai. De bezoekers zetten nu alles op alles. Kan het net als Gent eerder op de avond op de valreep een punt pakken?
    84'

    Amallah scoort de goal van de hoop voor Standard: 2-1

    84'
    wissel
    83'
    Standard
    82'

    Amallah met goal van de hoop!

    Zit er dan toch nog iets in voor Standard? Bastien lanceert Boljevic op links met een knappe diepe pass. Boljevic legt de bal goed terug op Amallah en die plaatst de bal buiten het bereik van Rønnow.
    81'
    Paciência doet bijna de lichten helemaal uit voor Standard. Kostic schildert de bal perfect op zijn hoofd en ook de kopbal van de Portugees is van prima makelij. Hetzelfde geldt voor de redding van Milinkovic-Savic.
    80'

    Milinkovic-Savic voorkomt erger voor Standard

    79'
    76'
    wissel
    75'

    Hinteregger kopt Frankfurt op 2-0 in de 2e helft

    74'
    goal
    Eintracht Frankfurt
    2-0
    Standard
    Martin Hinteregger
    Eintracht Frankfurt
    73'

    Hinteregger kopt raak!

    Opnieuw een stilstaande fase, opnieuw een doelpunt voor Frankfurt. Met een krachtige buffelstoot kopt Hinteregger raak op een hoekschop van Kamada. Is het over en uit voor Standard?