• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Standard beleeft een pijnlijk avondje bij Arsenal

  einde
  40
  1. 42' - Geel - Paul José Mpoku
  2. 23' - Doelpunt - Joe Willock (3 - 0)
  3. 17' - Doelpunt - Gabriel Martinelli (2 - 0)
  4. 14' - Doelpunt - Gabriel Martinelli (1 - 0)
  1. 87' - Geel - Mërgim Vojvoda
  2. 87' - Geel - Héctor Bellerín
  3. 80' - Verv. Reiss Nelson door Pierre-Emerick Aubameyang
  4. 80' - Verv. Maxime Lestienne door Selim Amallah
  5. 75' - Verv. Joe Willock door Mattéo Guendouzi
  6. 74' - Verv. Renaud Emond door Felipe Avenatti
  7. 67' - Verv. Ainsley Maitland-Niles door Nicolas Pépé
  8. 60' - Verv. Aleksandar Boljevic door Mehdi Carcela-González
  9. 58' - Doelpunt - Dani Ceballos (4 - 0)
  14'Gabriel Martinelli1 - 0
  17'Gabriel Martinelli2 - 0
  23'Joe Willock3 - 0
  58'Dani Ceballos4 - 0

  Standard heeft een flinke bolwassing gekregen in de Europa League. Bij een experimenteel Arsenal kregen de Rouches 4 goals om de oren. Arsenal leidt in groep F met 6 op 6.

  Arsenal - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier, meer heeft Arsenal niet nodig om Standard uit te tellen. Met twee goals in iets meer dan twee minuten legt Gabriel Martinelli de basis voor een ruime overwinning.
  • Man van de match: Amper 18 jaar is de Braziliaan, maar Gabriel Martinelli gaf vanavond wel zijn visitekaartje af. De jonge spits scoorde niet alleen twee keer, hij gaf ook nog een fraaie assist voor de 4-0.
  • Opvallend: Voor Standard werd het vanavond een pijnlijke déjà vu. Iets meer dan een jaar geleden ging het ook al zwaar onderuit bij een Europese topclub. Op bezoek bij Sevilla verloor het met 5-1.

  Arsenal legt Standard over de knie in de Europa League

  Jong geweld van Arsenal tikt Standard tureluurs

  Een straf resultaat neerzetten tegen een Europese topclub: Club Brugge deed het dinsdag tegen Real Madrid, Racing Genk gisteren tegen Napoli. Standard wou graag het orgelpunt plaatsen met een stunt op het veld van Arsenal, maar die stille droom mochten de Luikenaars al snel opbergen.

   

  Ook zonder een klasbak als Aubameyang bleek een fel verjongd Arsenal een klasse te sterk voor Standard. Nog voor het kwartier opende Martinelli de score met een knappe kopbal op aangeven van Tierney. Amper twee minuten later tikte de 18-jarige Braziliaan al zijn tweede van de avond binnen, Standard wist meteen hoe laat het was.

   

  Het jonge geweld van Arsenal amuseerde zich kostelijk, terwijl Standard niet aan voetballen toekwam. Willock draaide halfweg de eerste helft het mes nog wat dieper in de wonde: 3-0. Standard was maar één keer dreigend, maar Martinez stond pal op een schot van Gavory. Aan de overkant voorkwam Milinkovic-Savic dat Nelson er 4-0 van maakte.

  Onmachtig Standard ontsnapt aan forfaitcijfers

  Bij Standard hoopten ze dat Arsenal na de rust wat gas zou terugnemen, maar niks was minder waar. Vooral Martinelli bleef de Standard-defensie teisteren. Nelson bood hem al vroeg de 4-0 aan, maar de jonge spits kwam net te laat inglijden.

   

  Een derde keer scoren lukte dus niet voor Martinelli en dus pakte hij maar uit met een bijzonder fraaie assist. Ceballos bedankte vriendelijk en tikte simpel zijn allereerste goal voor Arsenal binnen. Na een uur spelen stond Standard al vier goals in het krijt.

   

  Preud’homme gooide Carcela in de strijd, maar veel plezier beleefde die niet aan zijn avond in het Emirates Stadium. Martinez had wel nog een knappe reflex nodig om Mpoku van een treffer te houden, maar veel dichter bij een eerredder kwam Standard niet meer. Arsenal snuffelde zelfs nog meerdere keren aan de forfaitcijfers, telkens stond er wel iemand van Standard in de weg.

  Preud'homme: "Het ging te snel voor ons"

  • Renaud Emond: "We waren niet op de afspraak vandaag. Arsenal was op alle vlakken beter dan wij. Ze waren sneller, sterker in duel en elke fout werd afgestraft. We hadden zelfs nog meer goals kunnen slikken. Wij waren vandaag niet op ons niveau, we waren niet agressief genoeg. We wilden hier iets neerzetten, maar dat is niet gelukt omdat zij zo snel scoorden. Het tweede en derde doelpunt sneed ons de benen af. We hebben geen goede wedstrijd gespeeld, maar we moeten nu niet wanhopen. Er komen nog belangrijke matchen aan en daarin moeten we beter proberen te doen."
  • Paul-José Mpoku: "We hebben niet gespeeld zoals in onze vorige wedstrijden en Arsenal was veel te sterk voor ons. We moeten hier lessen uit trekken. Als je zo snel drie doelpunten slikt, dan wordt het moeilijk. We zijn er niet in geslaagd om te reageren. We moeten nu snel de rug rechten voor de wedstrijd van zondag."
  • Michel Preud’homme (trainer Standard): “We probeerden vanuit een organisatie te spelen met veel aanvallende spelers, maar dan moet je ook een minimum aan agressiviteit hebben. Het was mogelijk om gevaarlijk te zijn, maar verdedigend moet je meer gezonde agressiviteit tonen. We waren voorbereid op de manier waarop de goals zouden vallen, maar blijkbaar ging het te snel voor de spelers. We kunnen meer brengen, maar de realiteit is dat je soms zo’n nederlaag moet slikken. Je hebt hier altijd een risico om een zware nederlaag te lijden. We moeten nu niet de armen laten hangen voor de competitie."

  Emery: "We waren verwittigd want Club en Genk hadden ook gelijkgespeeld tegen Real en Napoli"

  Preud'homme: "Het gaat blijkbaar te snel voor onze spelers"

  Emond: "Arsenal was superieur"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Arsenal snuffelde een paar keer aan de forfaitcijfers, maar hield het bij een 4-0-overwinning. Een bijzonder zwak Standard kwam nooit in het stuk voor.
  2. tweede helft, minuut 90. Amallah komt nog dicht bij de eerredder. Hij mikt de bal net over het doel van Martinez. Voor Standard kan de wedstrijd niet snel genoeg gedaan zijn.
  3. tweede helft, minuut 89. Milinkovic-Savic voorkomt de 5-0. Arsenal blijft aandringen voor de 5-0. Ceballos gaat op zoek naar zijn tweede van de avond, maar Milinkovic-Savic heeft nog een prima redding in huis. .
  4. Gele kaart voor Mërgim Vojvoda van Standard tijdens tweede helft, minuut 87
  5. Gele kaart voor Héctor Bellerín van Arsenal tijdens tweede helft, minuut 87
  6. tweede helft, minuut 86. Vojvoda kan zijn frustraties niet meer de baas en haalt de ongrijpbare Martinelli hard onderuit. Het komt hem op een gele kaart te staan. Ook Bellerin pakt geel, voor protest.
  7. tweede helft, minuut 85. Laifis voorkomt een 5e tegengoal. Het is een klein wonder dat het nog geen 5-0 staat. Martinelli maakt de Standard-defenise nog maar eens belachelijk. Dit keer is Torreira het sluitstuk van de aanval, maar ook hij krijgt de bal er niet in. Nu staat Laifis in de weg.
  8. tweede helft, minuut 82. Pépé en Bellerin dicht bij de 5-0. Martinelli blijft indruk maken. Na een heerlijke rush krijgt hij de bal tot bij Pépé, maar die kan zijn vertrouwen niet opkrikken met een goal. Vanheusden staat in de weg. Ook Bellerin kan in de herneming niet afwerken.
  9. tweede helft, minuut 81. De zoveelste mogelijkheid voor Arsenal. Pépé en Bellerin kunnen niet afdrukken.

   De zoveelste mogelijkheid voor Arsenal. Pépé en Bellerin kunnen niet afdrukken

  10. tweede helft, minuut 80. Kan Standard de eer redden in de laatste tien minuten? Peter Vandenbempt.