Inter kan Europa League-slokop Sevilla niet van 6e Europese triomf houden

  1. 45' - Geel - Éver Banega
  2. 41' - Geel - Nicolò Barella
  3. 35' - Doelpunt - Diego Godín (2 - 2)
  4. 33' - Doelpunt - Luuk de Jong (2 - 1)
  5. 12' - Doelpunt - Luuk de Jong (1 - 1)
  6. 5' - Doelpunt strafschop - Romelu Lukaku (0 - 1)
  7. 4' - Geel - Diego Carlos
  1. 90' - Verv. Diego Godín door Antonio Candreva
  2. 86' - Verv. Diego Carlos door Nemanja Gudelj
  3. 85' - Verv. Luuk de Jong door Youssef En-Nesyri
  4. 78' - Verv. Danilo D'Ambrosio door Victor Moses
  5. 78' - Verv. Lautaro Martínez door Alexis Sánchez
  6. 78' - Verv. Roberto Gagliardini door Christian Eriksen
  7. 78' - Verv. Suso door Franco Vázquez
  8. 74' - Own goal - Romelu Lukaku (3 - 2)
  9. 73' - Geel - Roberto Gagliardini
  10. 71' - Verv. Lucas Ocampos door Munir El Haddadi
  11. 55' - Geel - Alessandro Bastoni

  Sevilla heeft voor de 6e keer de Europa League gewonnen. Het Inter van Romelu Lukaku verloor de finale met 3-2. Een ongelukkige deviatie van de Rode Duivel in zijn eigen doel besliste over de wedstrijd.

  Sevilla - Inter in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde ontrolt zich een moment dat Romelu Lukaku nog lang zal bijblijven. Een retro van Carlos op een weggewerkte vrije trap gaat naast, maar Lukaku devieert de bal nog ongelukkig in eigen doel en schenkt Sevilla zo de Europa League-winst.
   
  • Man van de Match: Luuk de Jong kreeg een basisplaats na zijn winning goal in de halve finale tegen Manchester United en dat bleek een gouden zet van Sevilla-trainer Julen Lopetegui. De Nederlander bedankte met 2 knappe kopbalgoals en was zo opnieuw dé bepalende speler bij Sevilla.
   
  • Opvallend: 6 finales en 6 keer winnen, Sevilla heeft een abonnement op de Europa League-beker. Het heeft nu dubbel zoveel Europa League-titels als eerste achtervolgers Atletico Madrid, Liverpool, Juventus en Inter. Die laatste blijft vruchteloos wachten op Europees succes sinds de Champions League-winst in 2010.

  Heerlijke eerste helft met 4 goals

  Een verschroeiend tempo, 2 ploegen met het mes tussen de tanden én 2 vroege doelpunten. De openingsfase van deze Europa League-finale was er één om duimen en vingers bij af te likken.

   

  Na nog geen 3 minuten haalde Carlos de doorgebroken Lukaku onderuit in de zestien en de Rode Duivel bracht Inter zelf op voorsprong vanaf de penaltystip. De 34e treffer in zijn debuutseizoen bij Inter, een evenaring van niemand minder dan Ronaldo. De Braziliaan deed even goed in 1998.

   

  Inter dus op rozen, maar Sevilla haalde de Italianen al snel weer van hun wolk. Navas schudde een heerlijke voorzet uit zijn sloffen en Luuk de Jong bedankte voor zijn basisplaats met een rake kopbal: 1-1 na amper 12 minuten.

   

  Het leidde tot nervositeit bij Inter. Trainer Antonio Conte ontstak zelfs in een furie toen Inter geen tweede penalty kreeg voor vermeend hands van Carlos. Het bleef verschroeiend hard gaan. D’Ambrosio verkwanselde een kans voor Inter, Ocampos besloot in het zijnet voor Sevilla.

   

  Op het halfuur was het wél weer raak. De Jong werd uit het oog verloren op een vrije trap van Banega en kopte zijn tweede van de avond voorbij Handanovic. Lang kon Sevilla er niet van genieten, want amper 2 minuten later puurde ook Inter een goal uit een vrije trap. Brozovic vond het hoofd van Godin en die hing de bordjes weer gelijk: 2-2.

  VIDEO: Lukaku scoort al snel vanop de stip

  Onfortuinlijke baltoets van Lukaku doet Inter de das om

  Zo spektakelrijk de eerste helft was, zo slap was de start van de tweede helft. Beide ploegen leken plots te beseffen wat er op het spel stond en speelden een stuk berekender. Of speelden de zenuwen hen parten? Een schot van Gagliardini miste overtuiging, Reguilon besloot in het zijnet.

   

  De slordigheden stapelden zich op en één zo’n slordigheid leidde een enorme kans in voor Lukaku. Na balverlies bij Sevilla kon die alleen op Bono afstormen, maar de doelman pakte uit met een knappe redding.

   

  Een zeldzame misser van Lukaku die bijna 10 minuten later nog pijnlijker werd. Carlos pakte uit met een retro op een weggewerkte vrije trap van Banega en met een ongelukkige deviatie werkte Lukaku de bal in eigen doel. Van held naar antiheld.

   

  Inter moest plots alles op alles zetten, maar tot een echt slotoffensief kwam het niet meer. Enkel invaller Sanchez kwam nog in de buurt van de 3-3, zijn poging werd door Koundé van de lijn gehaald. Inter moet dus nog wat langer wachten op Europees succes, Sevilla pakt zijn 6e Europa League-winst.

  VIDEO: Lukaku werkt de bal ongelukkig in eigen doel

  “Sevilla wordt elke dag groter, deze groep verdient het”

  • Jesus Navas (Sevilla): “Deze groep verdient dit.  We hebben hier een heel jaar voor gewerkt en onze problemen overwonnen. Dit is voor alle mensen die er niet meer zijn zoals Antonio (Puerta, red.), Campanal, Reyes, mijn overleden peetvader, mijn grootouders. Zij verdienen dit. Lopetegui heeft het beste in ons naar boven gehaald. We willen dat de supporters trots op ons zijn. Sevilla wordt elke dag groter.”
  • Diego Carlos (Sevilla): “Dit is waar ik  naar verlangde. Ik had met mijn familie besproken dat ik moest scoren en ik heb de belangrijkste dag uitgekozen om dat te doen. Dit is een team van geweldige spelers die tot de laatste minuut vechten. Een titel, een doelpunt, mijn zwangere vrouw, ik ben blij voor alles. Deze titel was belangrijk voor veel spelers in de selectie, we wilden dit echt graag. Ik bedank Sevilla voor wat ze voor me hebben gedaan. Ik ben hier erg blij mee."
  • Luuk de Jong (Sevilla): "Dit is ongelofelijk. We hebben zo goed als team gespeeld in dit toernooi, als een echte familie. Het maakte niet uit wie speelde, iedereen werkte voor elkaar. Dat was vandaag ook te zien. 2 keer scoren was een geweldig gevoel voor mij, gelukkig konden we ook winnen. Ik ben altijd klaar wanneer de coach mij nodig heeft en vandaag is het heel goed uitgedraaid voor mij. De eerste voorzet van Navas was perfect en ook de tweede voorzet van Banega was op maat. Koppen is mijn specialiteit, de ballen gingen er perfect in.”
  • Julen Lopetegui (trainer Sevilla): “Dit zorgt voor grote emoties, want we hebben hier hard voor gewerkt. Ik denk dat we de overwinning verdienden tegen een uitstekend Inter. We hebben ontzettend hard gewerkt in de voorbije 3 maanden en nu zijn we kampioen!"
  • Antonio Conte (trainer Inter): “Het was een lastige wedstrijd, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. In de tweede helft hebben we een aantal kansen gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Jammer genoeg was er dat ongelukkig moment met die owngoal van Romelu. Daarna werd het natuurlijk moeilijk. Er is spijt, maar de spelers hebben ook alles gegeven tegen een team dat gewend is aan dit soort situaties. Sevilla heeft ervaring met deze finales en voor velen bij ons was het hun eerste finale, dat heeft ook een rol gespeeld. Nu volgen enkele dagen vakantie en daarna kunnen we met een fris hoofd het seizoen evalueren. We zullen de toekomst van Inter proberen te plannen, met of zonder mij. Het was een heel mooi jaar en ik ben blij dat ik deze kans gekregen heb.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Geen Europa League-winst voor Inter en Romelu Lukaku. Met een ongelukkige deviatie op een retro van Carlos duwde de Rode Duivel zijn team in het verlies: 3-2. Sevilla wint zo voor de 6 e keer de Europa League. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. De ontgoocheling staat op het gezicht van Lukaku te lezen. Het begon zo mooi met zijn openingstreffer, hij had de 2-3 aan de voet, maar zorgde uiteindelijk voor de 3-2. .
  4. tweede helft, minuut 92. Inter sleept nog een hoekschop in de wacht, maar die wordt simpel weggewerkt. Voor Sevilla is het nu overleven. De Spanjaarden kunnen de 6e eindwinst al ruiken. .
  5. tweede helft, minuut 91. 6 minuten extra. De tijd begint te dringen voor Inter, maar ze krijgen wel nog 6 extra minuten. Is dat genoeg om nog verlengingen af te dwingen? .
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Internazionale, Antonio Candreva erin, Diego Godín eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Moses en Sanchez komen net niet tot scoren.

   Moses en Sanchez komen net niet tot scoren

  8. tweede helft, minuut 88. Ze zijn er dichtbij, de jongens van Lopetegui. Voor Conte alweer geen Europees succes, daar blijft hij achteraan hollen. Filip Joos.
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Sevilla, Nemanja Gudelj erin, Diego Carlos eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Voor Luuk de Jong zit de wedstrijd erop, hij wordt vervangen door El-Nesyri. Ook Carlos wordt naar de kant gehaald, Gudelj neemt zijn plaats in. .
  11. tweede helft, minuut 86. Lukaku moet zich over dat dood punt heen proberen te zetten. Filip Joos.
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Sevilla, Youssef En-Nesyri erin, Luuk de Jong eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Bal van de lijn gehaald! Plots alarmfase rood in de zestien van Sevilla. Moses frommelt de bal in kluts tot bij Sanchez en die ziet zijn poging van de lijn gekeerd door Koundé. Sevilla ontsnapt, pech voor Inter. .
  14. tweede helft, minuut 78. Conte grijpt in met een driedubbele wissel. Zowel Moses, Eriksen als Sanchez komt in de ploeg voor D'Ambrosio, Gagliardini en Lautaro Martinez. .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Internazionale, Victor Moses erin, Danilo D'Ambrosio eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Internazionale, Alexis Sánchez erin, Lautaro Martínez eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Internazionale, Christian Eriksen erin, Roberto Gagliardini eruit
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Sevilla, Franco Vázquez erin, Suso eruit
  19. tweede helft, minuut 77. Lukaku werkt de omhaal van Carlos ongelukkig in eigen doel.

   Lukaku werkt de omhaal van Carlos ongelukkig in eigen doel

  20. tweede helft, minuut 75. Ongelukkige deviatie van Lukaku. Is Sevilla op weg naar zijn 6e Europa League-beker? Carlos pakt uit met een retro na een weggewerkte vrije trap van Banega en Lukaku werkt de bal ongelukkig in eigen doel. Kan Inter het tij nog keren? .