Ga naar de inhoud
" "
Depoitre zet Gent op weg naar de zege.
KAA GentAEK Larnaca
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Martin Strömbergsson
stadion
Ghelamco Arena
toeschouwers
15533

Depoitre en David brengen Gent ronde verder in EL-voorronde

 do 15 augustus 2019 22:27
AEK
einde
1-1
GNT
    1. 59' - Geel - Elisha Owusu
    2. 69' - Geel - Acorán
    3. 90+1' - Geel - Hector Hevel
    4. 90+7' - Doelpunt - Jonathan David (3 - 0)
    UEFA Europa League - speeldag 2 - 15/08/19 - 20:33
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    90+7'
    Jonathan David
    90+7'
    Jonathan David
    3 - 0

    AA Gent heeft zich geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. Na de 1-1 in Cyprus klopte het nu Larnaca met 3-0. Tegenstander in die laatste voorronde wordt Rijeka uit Kroatië.

    AA Gent - AEK Larnaca in een notendop:

    • Sleutelmoment: Gent kraakt na de rust in al zijn voegen tijdens een fel begin van Larnaca. Geen beter moment om te scoren en dat is precies wat Depoitre iets voorbij het uur doet. In plaats van 0-1 wordt het 1-0 en die tik komt Larnaca niet meer te boven.
    • Man van de match: De applauswissel van de Gentse fans was voor Laurent Depoitre, maar met 2 goals in de extra tijd is Jonathan David de Gent-speler die het beste rapport krijgt. Hij ontnam Larnaca het laatste greintje hoop.
    • Opvallend: Gent weet voor het eerst dit seizoen de nul te houden in een officiële wedstrijd. In de vorige 3 competitiewedstrijden en 3 Europese duels was dat het team van Jess Thorup nog niet gelukt. 

    Bekijk het verslag van Gent-Larnaca

    Ramirez houdt Gent van verdiende voorsprong

    Dat Larnaca na de 1-1 in de heenwedstrijd nog volop in de kwalificatie geloofde, werd meteen duidelijk. Gent had het in de openingsfase knap lastig met de hoge pressing van de bezoekers uit Cyprus. Spitsen Jaremtsjoek en Depoitre werden niet bereikt, al bleef ook Larnaca onmondig.

     

    Pas iets voor het halfuur kon Gent zijn veldoverwicht ook koppelen aan kansen. Larnaca mocht zich gelukkig prijzen dat Ramirez bij de pinken was. De Spaanse doelman pakte uit met een prima reflex op een kopbal van Plastoen en strekte zich net ver genoeg uit om een plaatsbal van Jaremtsjoek weg te tikken.

     

    De 1-0 hing in de lucht en vooral Jaremtsjoek bleef het Larnaca lastig maken. Met buitenkant voet devieerde hij knap een doorgekopte inworp, maar zijn poging ging net naast. Bij Larnaca probeerde Giannou nog tevergeefs een penalty te versieren, de Cyprioten sleepten zich naar de rust.

    Depoitre effent de weg, David beslist de match

    Zo moeizaam Larnaca de 1e helft beëindigde, zo flitsend begonnen de Cyprioten aan de tweede helft. Kaminski hield Giannou van de 0-1 en zag even later een vrije trap van Hevel over de lat zoeven. Larnaca was baas, de Gentse supporters werden onrustig.

     

    Maar net wanneer de thuisploeg het moeilijk had, trok Depoitre Gent uit het moeras met een heerlijke goal. Een borstcontrole op een hoekschop van Odjidja werd gevolgd door een streep in de kruising, Ramirez had geen schijn van een kans. Meteen daarna kroop Depoitre in de rol van aangever, maar Lustig vergat af te werken.

     

    Met 1-0 bleef de spanning wel in de Ghelamco Arena hangen. Maar Gent nog echt in de problemen brengen lukte Larnaca niet meer. Ook niet toen er ruim zes extra minuten kwamen. Integendeel, het was David die schitterde in de toegevoegde tijd en met twee goals in drie minuten de kwalificatie helemaal veiligstelde. 

    Bekijk de 3 goals

    Kaminski: "Op leven en dood tegen Rijeka"

    • Thomas Kaminski (AA Gent): "We stonden goed in blok en al bij al hebben we weinig weggegeven. We verdienen om door te gaan. Larnaca is geen slechte ploeg, zij hebben ook meer ervaring dan wij in die Europese voorrondes. Ze kwamen hier ook om te voetballen, maar wij hebben ze van bij de opbouw onder druk gezet en dat is wel goed gelukt. In de tweede helft kwamen we weer traag op gang, dat moet er nog uit. Mijn redding kort na de rust? Ik denk dat ik de bal raak met mijn been op een belangrijk moment. Dan scoren we en daarna konden we het uitspelen, omdat er meer ruimte kwam. Rijeka is ook een hele goede tegenstander, het zullen 2 matchen op leven en dood zijn."
    • Brecht Dejaegere (AA Gent): "We wilden doorgaan naar de volgende ronde en ook die willen we succesvol afwerken. We wisten dat het vandaag niet makkelijk zou worden, maar al bij al hebben we de wedstrijd goed benaderd. Larnaca begon heel sterk, nadien hadden wij het overwicht. De tweede helft begon op dezelfde manier. Maar na de 1-0 gaven we weinig weg en hebben we gewoon geduldig afgewacht. Het is een tijdje geleden dat er hier nog Europees gespeeld werd, hopelijk lukt het dit jaar."
    • Laurent Depoitre (AA Gent): "Het was een moeilijke wedstrijd, Larnaca is een ploeg met veel kwaliteiten. We hadden graag gescoord in de 1e helft, maar we zijn geduldig gebleven en hebben op het juiste moment gewacht. Daarvoor zijn we beloond. Ik speelde niet op mijn beste niveau, maar uiteindelijk is mijn doelpunt het belangrijkste. Mijn tweede goal in 4 dagen, dat is goed voor het vertrouwen. Ik moet me nog wat aanpassen aan m’n ploegmaats, maar het gaat steeds beter."
    • Imanol Idiakez (trainer AEK Lacarna): "We begonnen de eerste twintig minuten erg goed aan de wedstrijd, maar daarna kwam Gent beter in zijn spel en zagen we af. Na de pauze waren wij de betere ploeg, maar Gent scoort dan op een slecht moment voor ons de 1-0. Dat was het kantelpunt. We probeerden nadien terug te slaan en de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet meer. Gent maakte het vervolgens af. Niets aan te doen, dat is voetbal. We hadden zowel tijdens de heen- als de terugwedstrijd onze momenten, maar lieten ze liggen. Dan weet je dat een sterk team als Gent dat afstraft."

    Depoitre: "We zijn geduldig gebleven"

    Kaminski: "We verdienen om door te gaan"

    Dejaegere: "We hielden de organisatie goed vast"

    Fase per fase

    90+7' tweede helft
    90+7'

    Einde

    Gent stoot door naar de play-offs van de Europa League. Na de 1-0 van Depoitre bleef het nog lang spannend, maar met twee goals in de slotfase nam David alle twijfels weg.
    90+7'

    Met een kopie van de 2-0 zorgt David zelfs nog voor 3-0

    90+6'

    David zet de kers op de taart!

    Het Gentse feestje krijgt nog een toemaatje. Odjidja brengt David alleen voor Ramirez en de Canadees tikt zijn tweede van de avond binnen.
    90+4'

    David maakt er op de tegenaanval 2-0 van

    90+3'

    David stelt de kwalificatie veilig!

    David neemt alle spanning weg en knalt Gent naar de play-offs van de Europa League. Hij stoomt alleen op Ramirez af en laat de doelman kansloos achter.
    90+1'

    Zes extra minuten

    Het is nog niet voorbij in de Ghelamco Arena. Larnaca krijgt nog zes extra minuten om op de valreep verlengingen af te dwingen.
    90+1'

    Kaminski laat zich niet doen door gefrustreerde Cyprioot

    90+1'
    AEK Larnaca
    90'
    Dejaegere krijgt ook vanavond weer de nodige tikken. Hevel is de volgende die hem stevig aanpakt en tegen een gele kaart aanloopt.
    88'
    Jaremtsjoek mag net iets vroeger dan de rest gaan rusten. Hij wordt vervangen door Verstraete.
    86'

    Confrontatie met Rijeka in de pijplijn

    De tijd tikt in het voordeel van Gent. Met elke seconde die verstrijkt, komt de laatste voorronde wat dichterbij. Daarin wacht Gent hoogstwaarschijnlijk een duel met HNK Rijeka. De Kroaten versloegen Aberdeen in de heenwedstrijd met 2-0 en met nog een kwartier te spelen leiden ze ook nu met 2-0 in de terugwedstrijd.
    84'
    Ook bij Larnaca wordt er nog eens gewisseld. Gbayara neemt de plaats in van Cases.
    83'

    Jaremtsjoek krult een bal naast

    81'

    Applauswissel voor Depoitre

    De handen gaan op elkaar voor doelpuntenmaker Depoitre. Met nog 10 minuten reguliere speeltijd op de klok zit zijn wedstrijd erop. Castro-Montes moet er mee voor zorgen dat Larnaca niet meer in de wedstrijd komt.
    79'
    Bij Gent willen ze de kwalificatie zo snel mogelijk veilig stellen door een tweede keer te scoren. Jaremtsjoek heeft een fraaie plaatsbal in gedachten, maar hij raakt de bal niet goed en ziet z'n schot naast doel verdwijnen.
    77'
    Ook Lustig krijgt een geel karton. Toch al de zesde gele kaart in een al bij al sportieve wedstrijd.