1. 63' - Doelpunt - Stijn Wuytens (3 - 0)
UEFA Europa League - speeldag 2 - 15/08/19 - 20:31
63'
Stijn Wuytens
63'
3 - 0

AZ heeft in de terugwedstrijd afgerekend met Marioepol uit Oekraïne. Dankzij onder meer een doelpunt van onze landgenoot Stijn Wuytens werd het 4-0. In de laatste voorronde speelt AZ eerst thuis tegen Antwerp.

AZ moest de return tegen Marioepol in het stadion van ADO Den Haag afwerken, omdat een deel van het dak van het eigen stadion was ingestort door de felle wind. Dat hinderde AZ niet. Halfweg de eerste helft opende uitblinker Calvin Stengs de score.

Nog voor de rust verdubbelde AZ de score. Ouwejan maakte de 2-0 op assist van Stengs. In de tweede helft kwamen nog zware 4-0-cijfers op het scorebord. Stijn Wuytens kopte een hoekschop van Stengs in doel en Yavorski verschalkte nog zijn eigen doelman.

Volgende week strijden AZ en Antwerp dus om een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Antwerp speelt eerst op verplaatsing, de return is een week later.