Ga naar de inhoud
Ivo Rodrigues
Ivo Rodrigues wordt gefeliciteerd voor zijn knappe goal.
AntwerpViktoria Plzen
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jens Maae
stadion
Koning Boudewijnstadion
toeschouwers
15734

Antwerp mist zijn rentree in Europa niet, dankzij prachtgoal Rodrigues

 do 8 augustus 2019 21:24
VIK
einde (n.v.)
2-1
ANT
  1. 30' - Doelpunt - Ivo Rodrigues (1 - 0)
  2. 33' - Geel - Patrik Hrošovský
  1. 62' - Verv. Geoffry Hairemans door Didier Lamkel Ze
UEFA Europa League - speeldag 1 - 08/08/19 - 19:30
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
30'
Ivo Rodrigues
30'
Ivo Rodrigues
1 - 0

Antwerp heeft zijn eerste Europese match in 25 jaar winnend kunnen afsluiten. Ivo Rodrigues zorgde met een heerlijk schot voor het verschil tegen Viktoria Pilsen.

Antwerp - Viktoria Pilsen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Antwerp kwam na de 1-0 helemaal onder stoom en had Viktoria Pilsen in het laatste kwartier van de eerste helft al een uppercut kunnen verkopen. Rodrigues liet een belangrijke tweede goal liggen.
  • Man van de match: Antwerp heeft amper Europese ervaring in de gelederen, maar stond er met z'n elven. Het blok heeft nauwelijks een kans weggegeven. 
  • Opvallend: Antwerp pakte in de competitie 6 op 6, maar kon de nul niet houden in die Belgische wedstrijden. In Europa lukt dat wel op een belangrijk moment.

Verdiende overwinning van Antwerp

Wie dacht dat Antwerp bij zijn terugkeer op de Europese scène Viktoria Pilsen bij de keel zou grijpen, kwam bedrogen uit. De Tsjechen speelden met de borst vooruit, de thuisclub zocht naar zijn plek op het Europese toneel.

 

Die had het na een kwartiertje gevonden. Doelman Hruska verijdelde met een prima reflex een owngoal, maar moest net voor het halfuur toch vissen op de sfeervolle Heizel. Rodrigues borstelde de bal met veel gevoel heerlijk in de bovenhoek: 1-0.

 

Een enthousiast Antwerp rook bloed en vergat zichzelf te belonen in een sterk slot van het eerste bedrijf. Rodrigues had een tweede roos aan zijn rechter, maar schoof de bal al strompelend naast.

 

Na de pauze moest Viktoria Pilsen uit een ander vaatje tappen, maar het spelbeeld kreeg geen grondige facelift. De Tsjechische neuzen stonden wel iets meer richting het doel van de thuisploeg gericht, maar het gevaar was bijzonder schaars. Op een goeie schietkans van Kayamba na voelde Bolat zich amper bedreigd.

 

Antwerp loerde op zijn beurt meer op de counter, het spelletje dat het graag en goed speelt. Refaelov, Mbokani en De Sart staken het vuur wel aan, maar tot een uitslaande brand kwam het niet meer. 1-0, een terechte zege en goeie uitgangspositie voor Antwerp, al is Pilsen uiteraard nog niet uitgeteld.

Verslag van Antwerp-Pilsen in Het Journaal Laat

Pilsen-coach: "Antwerp wint dankzij fans, dat moeten wij ook kunnen"

  • Geoffrey Hairemans: "We voetballen met vertrouwen, ook vandaag weer. Het is alleen jammer dat we die counters na de rust niet beter konden afmaken. Anders was het misschien 2-0 of 3-0. Sinan (Bolat) heeft ook maar 1 bal moeten pakken. Laat ons hopen dat hij daar ook niet veel werk heeft, want we zijn er zeker nog niet. Dit was mijn eerste Europese match, dus dat was sowieso al genieten. Ik bewaar mijn truitje om thuis op te hangen. Ik had ook niet verwacht dat de sfeer hier zo goed zou zijn. Maar de fans hebben weer bewezen dat ze de beste van het land zijn."

 

  • Laszlo Bölöni (coach Antwerp): "We moeten uiteraard blij zijn met een zege, maar ik had toch op een 2e doelpunt gehoopt. Ik telde 11 kansen, daar kun je meer mee doen. Toch is het verschil met Pilsen klein. Alle details zullen belangrijk zijn volgende week."

 

  • Pavel Vrba (coach Pilsen): "1-0 is geen goed resultaat, maar we moeten ons optrekken aan onze 2e helft. Met de steun van onze fans kunnen we dit volgende week nog rechtzetten, daar ben ik van overtuigd. Antwerp wint wellicht ook dankzij zijn supporters. Ik hoop dat onze fans volgende week ook voor zo'n sfeer zorgen. Dat zal nodig zijn."

Hairemans: "Truitje van 1e Europese match wil ik ophangen"

Doelpuntenmaker Rodrigues: "Onbeschrijflijk gevoel"

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+4'

Einde

Afgefloten! Antwerp heeft zijn rentree op de Europese scène niet gemist. De 1-0-zege is oververdiend, al was de tweede helft een mager beestje.
90+4'
Bolat moet nog een schotje klemmen, maar hij zal voor het eerst dit seizoen de nul houden.
90+3'
Baby denkt nog eens aan het publiek en pakt als gelegenheidslinksachter aan de cornervlag uit met een panna. Nog een minuutje moet Antwerp overleven.
90'
We krijgen 4 minuten extra tijd.
88'
Baby, net op het veld, veert goed op. Hij is net te klein om de voorzet van Buta te beroeren. De slotfase is prangend.
87'

Al bij al toch weinig wapenfeiten in de tweede helft.

Peter Vandenbempt (Radio 1)
85'
Een counter bij Antwerp komt er niet uit. Het gaat razendsnel naar de overkant, waar invaller Kayamba een vrije schietkans heeft. Hij knalt hard naast. Hier ontsnapt Antwerp toch wel een beetje.
83'
Het publiek zet zich nog eens achter de roodhemden. Valt er nog een doelpunt uit de Brusselse lucht?
81'
80'
Antwerp wil zijn voorsprong vasthouden en leunt wat meer achterover. Viktoria Pilsen ligt op de loer, maar twee kopballen stellen Bolat geenszins op de proef.
77'

Halve slapstick

Uit de kluts komt Viktoria Pilsen toch tot een kans. Buta trapt tegen toekomstig Genk-middenvelder Hrosovsky aan, Bolat moet ingrijpen.
77'

Antwerp speelt na de pauze meer op de counter, zoals het dat graag en goed kan.

Peter Vandenbempt (Radio 1)
73'
Wat staat ons nog te wachten in het slotkwartier? De organisatie is een beetje weg. Hrosovsky heeft een zee van ruimte, maar knalt ver naast.
70'
Knappe inspanning van Buta, die de bal op het hoofd van De Sart wil slingeren. Net iets te hoog voor de kleine middenvelder. Zulke ballen moeten er eigenlijk in.
70'
Nog 20 minuten. Ook al blijft het gevaar van de bezoekers uit, Antwerp is toch wat meer op zijn hoede. En het is zelf ook iets slordiger geworden.
69'
63'
Het notitieblad van Viktoria Pilsen blijft toch niet wit zoals in de eerste helft. Hejda wordt niet aangevallen en ramt de bal in het zijnet.