• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent versiert goeie uitgangspositie, maar late tegengoal geeft zure nasmaak

  einde
  11
  terugwedstrijd 0 - 3
  1. 34' - Geel - Tete
  2. 29' - Geel - Brecht Dejaegere
  3. 27' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Raúl Ruiz
  2. 89' - Doelpunt - Ivan Trickovski (1 - 1)
  3. 83' - Geel - Louis Verstraete
  4. 83' - Verv. Acorán door Florian Taulemesse
  5. 81' - Geel - Acorán
  6. 79' - Verv. Yuya Kubo door Alessio Castro-Montes
  7. 72' - Verv. Tete door Jean Luc Gbayara
  8. 63' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Laurent Depoitre
  9. 57' - Verv. Brecht Dejaegere door Louis Verstraete
  10. 49' - Verv. Joan Truyols door Raúl Ruiz
  27'Roman Jaremtsjoek0 - 1
  89'Ivan Trickovski1 - 1

  AA Gent heeft AEK Larnaca in de 3e voorronde van de Europa League op 1-1 kunnen houden. Lange tijd zag het er nog beter uit, maar oude bekende Trickovski (ex-Club Brugge en -Waasland-Beveren) verpestte dat feestje.

  AEK Larnaca - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 88e prikt Trickovski tegen voor de thuisploeg. "Niet onverdiend, maar volgende week moet Gent dit varkentje wel kunnen wassen", vindt onze commentator Filip Joos.
  • Speler van de match: Brecht Dejaegere zet de 0-1 op met een knappe slalom. Scrol omlaag om het doelpunt te bewonderen.
  • Opvallend: AEK Larnaca draait al 3 voorrondes mee dit seizoen, maar de Cyprioten slikten nu pas een eerste tegendoelpunt.

  Gent speelt 1-1-gelijk in de heenmatch tegen Larnaca in de Europa League

  Jaremtsjoek opent na knappe slalom Dejaegere

  In Cyprus viel een loden hitte over AA Gent heen en daar hadden de spelers het even moeilijk mee. Die van Larnaca niet. Het was dan ook de Cypriotische club dat een zomers stormpje opzette.


  Het was wel AA Gent dat op voorsprong kwam. Na een knappe slalom van Dejaegere belandde de bal in de voeten van Jaremtsjoek. De aanvaller knalde op het juiste moment raak met de 0-1.


  Larnaca was in de eerste helft niet de mindere, maar het verdiende tegendoelpunt viel niet. Trickovski - u kent hem nog van bij Club of Waasland-Beveren - raakte het doelhout. Odjidja deed een minuut later net hetzelfde.

  Oude bekende prikt tegen in slotminuten

  Ondanks een kwartier verkoeling in de kleedkamers leek Larnaca in de tweede helft op zijn adem te trappen. Even boksten ze nog een heet standje in mekaar voor het doel van Kaminski, daar bleef het lange tijd bij.

   

  Tot Trickovski in de slotminuten er 1-1 van maakte met een zweefduik. Kaminski had geen verhaal tegen de kopbal van de oude bekende uit onze competitie.

   

  Volgende week verdedigt Gent de 1-1 in de terugmatch. Als het die wedstrijd tot een goed einde brengt, volgt in de laatste voorronde een duel met de Kroatische vicekampioen Rijeka of de Schotse nummer 4 Aberdeen.

  "Het zou spijtig zijn als het nu nog zou foutlopen"

  • Jess Thorup (coach): "1-1 is een goed resultaat in een Europese uitmatch, maar die goal vlak voor het einde was toch een ontgoocheling, want we waren zo dicht bij het perfecte resultaat. Thuis hebben we al sterke matchen gespeeld, maar we zullen wel eens een clean sheet nodig hebben."

   

  • Vadis Odjidja: "Het was mooi geweest als we hier hadden kunnen winnen, maar we hebben alles nog onder controle. Met nog een thuismatch voor de boeg hebben we veel kans om door te stoten. Het zou spijtig zijn als het nu nog zou foutlopen."

   

  • Thomas Kaminski: "We hadden wat last van de warmte, daar kun je niet onderuit. Zij zijn dat ook gewoon. Zij moesten ook geen match spelen in het weekend en waren dus frisser. Maar al bij al is 1-1 geen slecht resultaat. Als we thuis ons eigen spel kunnen spelen, moeten we de kwalificatie kunnen verzekeren."

  Thorup: "Waren zo dicht bij een perfect resultaat"

  Kaminski: "Hadden last van de warmte, maar gaan het volgende week afmaken"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen. AA Gent speelt 1-1 gelijk in de 3e voorronde van de Europa League bij de Cypriotische nummer 2 AEK Larnaca. In de slotfase slikte het nog een doelpunt van Trickovski (ex-Club Brugge en -Waasland-Beveren). De terugmatch vindt volgende week plaats in de Ghelamco Arena.
  2. tweede helft, minuut 92. Trickovski kopt de late gelijkmaker binnen: 1-1.

   Trickovski kopt de late gelijkmaker binnen: 1-1

  3. tweede helft, minuut 91. De assistent-scheidsrechter doet er 4 minuten bij.
  4. Gele kaart voor Raúl Ruiz van AEK Larnaca tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Niet onverdiend, maar volgende week moet Gent dit varkentje wel kunnen wassen. Filip Joos.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Ivan Trickovski van AEK Larnaca. 1, 1.
  7. tweede helft, minuut 88. Toch 1-1. Nu doet Trickovski het wel goed. De Macedonische prijsschutter kopt de late gelijkmaker prachtig binnen met een zweefduik. Kaminski is kansloos.
  8. tweede helft, minuut 88. Twee ex-spelers uit de Jupiler Pro League dreigen namens Larnaca. Taulemesse legt af, Trickovski schiet over.
  9. tweede helft, minuut 85. Defensief blijft AA Gent z'n meters maken. Filip Joos.