Ga naar de inhoud
AA Gent
Jaremtsjoek maakt het belangrijke doelpunt buitenshuis.
AEK LarnacaKAA Gent
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Svein Oddvar Moen
stadion
AEK Arena
toeschouwers
3360

Gent versiert goeie uitgangspositie, maar late tegengoal geeft zure nasmaak

 do 8 augustus 2019 19:22
AEK Larnaca
einde
1-1
KAA Gent
GNT
einde
3-0
AEK
  1. 34' - Geel - Tete
  1. 79' - Verv. Yuya Kubo door Alessio Castro-Montes
  2. 81' - Geel - Acorán
  3. 89' - Doelpunt - Ivan Trickovski (1 - 1)
  4. 90+1' - Geel - Raúl Ruiz
UEFA Europa League - speeldag 1 - 08/08/19 - 17:32
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
89'
Ivan Trickovski
89'
Ivan Trickovski
1 - 1

AA Gent heeft AEK Larnaca in de 3e voorronde van de Europa League op 1-1 kunnen houden. Lange tijd zag het er nog beter uit, maar oude bekende Trickovski (ex-Club Brugge en -Waasland-Beveren) verpestte dat feestje.

AEK Larnaca - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 88e prikt Trickovski tegen voor de thuisploeg. "Niet onverdiend, maar volgende week moet Gent dit varkentje wel kunnen wassen", vindt onze commentator Filip Joos.
  • Speler van de match: Brecht Dejaegere zet de 0-1 op met een knappe slalom. Scrol omlaag om het doelpunt te bewonderen.
  • Opvallend: AEK Larnaca draait al 3 voorrondes mee dit seizoen, maar de Cyprioten slikten nu pas een eerste tegendoelpunt.

Gent speelt 1-1-gelijk in de heenmatch tegen Larnaca in de Europa League

Jaremtsjoek opent na knappe slalom Dejaegere

In Cyprus viel een loden hitte over AA Gent heen en daar hadden de spelers het even moeilijk mee. Die van Larnaca niet. Het was dan ook de Cypriotische club dat een zomers stormpje opzette.


Het was wel AA Gent dat op voorsprong kwam. Na een knappe slalom van Dejaegere belandde de bal in de voeten van Jaremtsjoek. De aanvaller knalde op het juiste moment raak met de 0-1.


Larnaca was in de eerste helft niet de mindere, maar het verdiende tegendoelpunt viel niet. Trickovski - u kent hem nog van bij Club of Waasland-Beveren - raakte het doelhout. Odjidja deed een minuut later net hetzelfde.

Oude bekende prikt tegen in slotminuten

Ondanks een kwartier verkoeling in de kleedkamers leek Larnaca in de tweede helft op zijn adem te trappen. Even boksten ze nog een heet standje in mekaar voor het doel van Kaminski, daar bleef het lange tijd bij.

 

Tot Trickovski in de slotminuten er 1-1 van maakte met een zweefduik. Kaminski had geen verhaal tegen de kopbal van de oude bekende uit onze competitie.

 

Volgende week verdedigt Gent de 1-1 in de terugmatch. Als het die wedstrijd tot een goed einde brengt, volgt in de laatste voorronde een duel met de Kroatische vicekampioen Rijeka of de Schotse nummer 4 Aberdeen.

"Het zou spijtig zijn als het nu nog zou foutlopen"

  • Jess Thorup (coach): "1-1 is een goed resultaat in een Europese uitmatch, maar die goal vlak voor het einde was toch een ontgoocheling, want we waren zo dicht bij het perfecte resultaat. Thuis hebben we al sterke matchen gespeeld, maar we zullen wel eens een clean sheet nodig hebben."

 

  • Vadis Odjidja: "Het was mooi geweest als we hier hadden kunnen winnen, maar we hebben alles nog onder controle. Met nog een thuismatch voor de boeg hebben we veel kans om door te stoten. Het zou spijtig zijn als het nu nog zou foutlopen."

 

  • Thomas Kaminski: "We hadden wat last van de warmte, daar kun je niet onderuit. Zij zijn dat ook gewoon. Zij moesten ook geen match spelen in het weekend en waren dus frisser. Maar al bij al is 1-1 geen slecht resultaat. Als we thuis ons eigen spel kunnen spelen, moeten we de kwalificatie kunnen verzekeren."

Thorup: "Waren zo dicht bij een perfect resultaat"

Kaminski: "Hadden last van de warmte, maar gaan het volgende week afmaken"

Fase per fase

90+5'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90+5' tweede helft
90+4'

Afgelopen

AA Gent speelt 1-1 gelijk in de 3e voorronde van de Europa League bij de Cypriotische nummer 2 AEK Larnaca. In de slotfase slikte het nog een doelpunt van Trickovski (ex-Club Brugge en -Waasland-Beveren). De terugmatch vindt volgende week plaats in de Ghelamco Arena.
90+2'

Trickovski kopt de late gelijkmaker binnen: 1-1

90+1'
De assistent-scheidsrechter doet er 4 minuten bij.
90+1'
AEK Larnaca
90'

Niet onverdiend, maar volgende week moet Gent dit varkentje wel kunnen wassen.

Filip Joos
89'
goal
AEK Larnaca
1-1
KAA Gent
Ivan Trickovski
AEK Larnaca
88'

Toch 1-1

Nu doet Trickovski het wel goed. De Macedonische prijsschutter kopt de late gelijkmaker prachtig binnen met een zweefduik. Kaminski is kansloos.
88'
Twee ex-spelers uit de Jupiler Pro League dreigen namens Larnaca. Taulemesse legt af, Trickovski schiet over.
85'

Defensief blijft AA Gent z'n meters maken.

Filip Joos
83'
Een tikje van David komt bij Depoitre terecht. De stevige aanvaller van Gent gaat te makkelijk neer tussen twee verdedigers.
83'
82'

Oude bekende

Kent u Taulemesse nog? De voormalige aanvaller van Eupen komt nu in de ploeg bij Larnaca.
81'
AEK Larnaca
77'
Nog een kwartiertje en AA Gent kan met een prima uitgangspositie het vliegtuig op naar België. Of heeft Larnaca nog een offensiefje klaar?
75'