• home
 • video
 • pas verschenen

  Kleine nederlaag in Roemenië houdt AA Gent niet uit 3e voorronde

  heenwedstrijd 3 - 6
  1. 39' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (0 - 1)
  2. 16' - Geel - Vlad Achim
  1. 89' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Mamadou Sylla
  2. 74' - Verv. George Ganea door Andreias Calcan
  3. 71' - Geel - Lyes Houri
  4. 63' - Verv. Andrei Viorel Artean door Eric Pereira
  5. 62' - Doelpunt strafschop - Gabriel Iancu (2 - 1)
  6. 60' - Verv. Yuya Kubo door Roman Bezoes
  7. 58' - Verv. Brecht Dejaegere door Louis Verstraete
  8. 56' - Verv. Alexandru Matan door Steliano Filip
  9. 48' - Doelpunt strafschop - Gabriel Iancu (1 - 1)

  AA Gent heeft zich ten koste van Viitorul Constanta geplaatst voor de 3e kwalificatieronde van de Europa League. Een zeer pover Gent verloor de terugmatch met 2-1, maar kwam dankzij de 6-3-zege van vorige week niet in de problemen. De volgende Europese horde ligt in Cyprus: AEK Larnaca.

  Viitorul - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: AA Gent kon enkel zichzelf nog in de problemen brengen, maar slaagde daar ei zo na nog in. Het mocht blij zijn dat de 3-1 rakelings naast ging.
  • Speler van de match: Roman Jaremtsjoek krijgt vaak op zijn kop omdat hij te weinig beslissend is, maar de Oekraïner kon nu wel een van de weinige Gentse kansen omzetten.
  • Opvallend: Met vijf Europese tegendoelpunten heeft Jess Thorup toch nog werk om zijn vernieuwde defensie op punt te stellen.

  Bekijk het wedstrijdverslag

  Saaie eerste helft krijgt toch nog doelpunt

  De krijtlijnen van de wedstrijd lagen voor het eerste fluitsignaal al vast: Viitorul moest scoren, Gent kon controleren. Maar terwijl de Roemenen meteen aan hun taak begonnen, leek Gent iets te veel op de lauweren te rusten. Het gaf Matan de kans om de eerste bal tussen de palen te mikken.

   

  Gent had echter nog waarschuwingen van Ganea en Achim nodig voor het de regie van de wedstrijd (weinig overtuigend) overnam van de Roemenen. De bezoekers waren evenwel een offensieve schim van zichzelf: Asare demonstreerde door een bal in de tribunes te mikken.

   

  Toch ging Gent nog met een brede glimlach naar de kleedkamer. Jaremtsjoek zal geen schoonheidsprijs krijgen voor de openingstreffer, maar de Oekraïner zette zich krachtig door en werkte ook zelf af. Symbolisch, een frommelgoal naar het beeld van de wedstrijd.

  Roman Jaremtsjoek kon Gent toch nog plezieren op slag van rust.

  Gent zakt door het ijs na de pauze

  Die glimlach zou na de pauze snel van de Gentse gezichten verdwijnen. Scheidsrechter Montero wees voor een lichte fout van Asare en vermeend handspel van Odjidja twee keer naar de stip. Iancu zette Kaminski telkens op het verkeerde been. Plots had Viitorul maar twee goals meer nodig om door te stoten.

   

  Gent kon wel sakkeren over de scheidsrechterlijke beslissingen, maar kon zich niet verstoppen achter zijn schabouwelijke prestatie na de pauze. De bezoekers vertoefden bijna voortdurend op de eigen helft, konden de bal niet in de ploeg houden en hoorden het in Keulen donderen als het over combinaties ging.

   

  Een kopbal van Ghita, die slechts centimeters naast ging, leek de Gentse ogen toch nog te openen. Met de nodige moeite verplaatste het het spel opnieuw naar het middenveld. Bezoes kreeg nog twee kansen om de kleine nederlaag uit te wissen, maar heeft nog werk om zijn vizier af te stellen. In de derde voorronde neemt Gent het op tegen de Cyprioten van AEK Lacarna.

  Kaminski: "Als we topploeg willen zijn, kan dit niet"

  "Het doel was om ons te kwalificeren, dus daar zijn we tevreden over", zei coach Jess Thorup. "We hadden controle in de eerste helft, maar na de rust miste ik de drang om te winnen en ons spel op te leggen. Uiteraard ben ik ontgoocheld dat we verliezen, maar het belangrijkste is dat we doorgaan naar de volgende ronde."

   

  Doelman Thomas Kaminski was scherper voor zijn ploegmaats. "We moeten beseffen dat als we een topteam willen zijn, we in deze wedstrijd ook moeten opstaan en ons spel opdringen. We mogen niet achteruit kruipen en ons verstoppen. Zelfs met een voorsprong van drie goals moeten we onze stempel drukken."

   

  "Opdracht volbracht, maar ik blijf met een dubbel gevoel achter. We stonden 40 minuten echt onder druk en werden tegen ons eigen doel gedrukt. We konden het in het begin van de wedstrijd rustig aan doen, maar als we moeten versnellen, moeten we dat ook doen en het verschil maken."

  Thorup: "We willen elke match winnen, maar kwalificatie is het belangrijkste"

  Kaminski: "Als we een topteam willen zijn moeten we ook opstaan in dit soort matchen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. AA Gent staat na een weinig begeesterende prestatie in de derde voorronde van de Europa League. Viitorul kwam na twee lichte strafschoppen niet verder meer dan 2-1.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Verstraete maakt weinig indruk. Louis Verstraete heeft weinig zieltjes gewonnen in Roemenië. Na knap voorbereidend werk van Odjidja, knalt die de bal ver naast.
  4. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAA Gent, Mamadou Sylla erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Kan Sylla nog voor een doelpunt zorgen? Jaremtsjoek wordt naar de zijkant geroepen.
  6. tweede helft, minuut 85. Bezoes mist opnieuw. Roman Bezoes heeft nog wat werk om zijn vizier af te stellen. De Oekraïner krijgt opnieuw een schietkans in het strafschopgebied, maar opnieuw gaat de bal naast.
  7. tweede helft, minuut 82. Jaremtsjoek is dicht bij de 2-2.

   Jaremtsjoek is dicht bij de 2-2

  8. tweede helft, minuut 82. Jaremtsjoek in zijnet. Eindelijk nog eens een goede combinatie van Gent. Jaremtsjoek zet zich door op rechts, maar via een Roemeense voet eindigt de bal in het zijnet. .
  9. tweede helft, minuut 80. Kaminski moet aan de bak. Zoekt Gent nog meer problemen? Lustig en Plastoen proberen een schot nog te verhinderen, maar Kaminski moet snel plat om de gevaarlijke 3-1 te vermijden. .
  10. tweede helft, minuut 78. Bezoes mist het kader. Roman Bezoes krijgt alle tijd en ruimte om aan te leggen, maar mikt niet binnen het kader. Zo zal de Oekraïner niet meer speelminuten krijgen van Thorup.