VIDEO: Koele kikker Lukaku wijst Inter de weg naar kwartfinales Europa League

  1. 34' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
  1. 90+1' - Geel - Damián Suárez
  2. 89' - Verv. Mauro Arambarri door Hugo Duro
  3. 89' - Verv. Mathías Olivera door Portillo
  4. 85' - Verv. Danilo D'Ambrosio door Cristiano Biraghi
  5. 84' - Doelpunt - Christian Eriksen (2 - 0)
  6. 83' - Verv. Marcelo Brozovic door Christian Eriksen
  7. 71' - Verv. Lautaro Martínez door Alexis Sánchez
  8. 70' - Verv. Jaime Mata door Jorge Molina
  9. 70' - Verv. Allan Nyom door Jason
  10. 57' - Verv. Nemanja Maksimovic door Ángel

  Inter heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. Het openingsdoelpunt kwam van de voet van Romelu Lukaku. Christian Eriksen maakte er nog 2-0 van. Getafe liet tussendoor een penalty liggen.

  Bekijk alle hoogtepunten uit Inter - Getafe

  Getafe opent sterk, maar Lukaku doet zijn ding

  Romelu Lukaku trok met zijn Inter richting het Europa League-duel tegen Getafe. Een haalbare kaart, leek vooraf, maar het was zowaar Getafe zelf dat het beste aan de wedstrijd begon.

   

  Mata en Maksimovic kregen beiden een uitgelezen kans voorgeschoteld, maar hielden het hoofd niet koel. Aan de overkant kreeg Lautaro ook 2 kansen, na een beter moment van Inter. De Argentijn zag telkens doelman Soria als winnaar uit het duel komen.

   

  En dan weet je wel hoe het verhaal gaat… Juist ja, koele kikker Romelu Lukaku opende de score voor Inter. Een bal in de verste hoek, deze keer had Soria geen verhaal. Meteen goed voor de ruststand. 

  Getafe mist penalty, Eriksen maakt het af

  In de tweede helft was het Inter dat meteen 2 goeie kansen kreeg. Maar zowel de pegel van Barella als de poging van D'Ambrosio vonden de weg naar het net niet. Dan maar Getafe? Bijna! Mata zette Handanovic aan het werk, die wel een knappe parade in huis had.

   

  Geen vuiltje aan de lucht, zo leek voor Inter. Tot de VAR zich kwam moeien. Een handsbal van Godin werd gesignaleerd, de scheidsrechter ging zelf een kijkje nemen en gaf een strafschop. Maar Getafe bracht geen vervolg, invaller Jorge Molina knalde de bal naast.

   

  Een misser van Lukaku later was het voor Inter dan wel raak. Invaller Eriksen had amper één minuutje nodig om de 2-0-eindstand op het bord te kegelen. Inter wint en bereikt zo de kwartfinales. Daarin treft het - behoudens een mirakel van Rangers - Bayer Leverkusen. 

  De teller van Lukaku bleef op 1 staan vanavond

  Lukaku: "De grote favoriet om de beker te winnen, zijn we niet"

  "Het was moeilijk, maar we hebben onze opdracht volbracht", reageert Lukaku na de wedstrijd. "Ik ben tevreden met de zege, we weten dat we kans maken op de trofee, maar we moeten het wedstrijd per wedstrijd bezien. Vandaag was de eerste test tegen een heel stugge, agressieve en provocerende ploeg. Maar ik denk dat we het goed hebben gedaan vandaag."

   

  "We waren niet verrast door hun goede start. We zijn voorbereid op alle situaties en ik denk dat we de wedstrijd goed onder controle hadden. We wisten dat we bepaalde ruimtes zouden krijgen om te benutten en dat hebben we ook gedaan. Ik denk dat het een terechte uitslag is."

   

  "Dat ik weer scoor? Hier in Italië heb ik geleerd dat je niet veel kansen krijgt om te scoren, je moet gefocust zijn op die ene bal. Het was een goeie lange pass van Bastoni, de rest was kwaliteit."

   

  "De grote favoriet om de beker te winnen zijn we denk ik niet. Er zijn veel ploegen die het waard zijn om te winnen. Wij moeten gewoon naar onszelf kijken. Zien dat we elke dag diezelfde honger hebben en op training gewoon ons best doen. Dan komt het wel. Elke wedstrijd is een finale. Hopelijk maken we er het beste van."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. EINDE. Inter plaatst zich voor de kwartfinales van de Europa League en mag Romelu Lukaku bedanken voor de openingstreffer. De Rode Duivel speelde een niet zo zichtbare wedstrijd, maar doet wel wat moet! .
  3. tweede helft, minuut 92. De laatste minuten tikken rustig voort. Getafe is niet in staat voor een mirakel te zorgen, Inter speelt het rustig uit. .
  4. Gele kaart voor Damián Suárez van Getafe CF tijdens tweede helft, minuut 91
  5. Toegevoegde tijd. We krijgen maar liefst 6 minuten extra tijd.  . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Een verraderlijke vrije trap van Eriksen wordt maar net in de kiem gesmoord door Soria. Niet veel later is de stifter van Sanchez niet goed genoeg afgericht. .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Getafe CF, Hugo Duro erin, Mauro Arambarri eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Getafe CF, Portillo erin, Mathías Olivera eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Eriksen stelt de zege veilig met de 2-0 voor Inter.

   Eriksen stelt de zege veilig met de 2-0 voor Inter

  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Internazionale, Cristiano Biraghi erin, Danilo D'Ambrosio eruit
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Christian Eriksen van Internazionale. 2, 0.
  12. tweede helft, minuut 83. Invaller Eriksen maakt het verschil. Daar is de 2-0, invaller Christian Eriksen heeft maar een minuutje nodig om de weg naar het doel te vinden. Inter is op weg naar de kwartfinales. .
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Internazionale, Christian Eriksen erin, Marcelo Brozovic eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Invaller Angel probeert een afvallende bal met een omhaal voorbij Handanovic te knallen, maar zijn optimistische poging belandt naast doel. .
  15. tweede helft, minuut 79. Lukaku mist van dichtbij de 2-0.

   Lukaku mist van dichtbij de 2-0

  16. tweede helft, minuut 78. Misser Lukaku. Romelu Lukaku krijgt de 2-0 op een dienblaadje aangeboden, maar zijn honger lijkt wel gestild. De Rode Duivel mistrapt zich en houdt zijn teller op 1 (voorlopig toch). .
  17. tweede helft, minuut 77. Getafe strijdt ervoor. Peter Vandenbempt op Canvas.
  18. tweede helft, minuut 76. Dure misser! VAR geeft strafschop aan Getafe, Molina mikt naast.

   Dure misser! VAR geeft strafschop aan Getafe, Molina mikt naast

  19. tweede helft, minuut 75. Molina mist! Jorge Molina laat het liggen! De invaller zoekt de rechterhoek, maar de bal hobbelt aan de verkeerde kant van de paal voorbij doel! .
  20. tweede helft, minuut 74. Strafschop! Jawel, de scheidsrechter fluit een strafschop. Godin raakt de bal met de arm, de bal gaat op de stip. .