• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea betaalt onnodig bibbergeld in wedstrijd met twee gezichten

  heenwedstrijd 1 - 0
  1. 35' - Geel - N'Golo Kanté
  2. 28' - Doelpunt - Pedro (4 - 1)
  3. 27' - Doelpunt - Tomáš Soucek (3 - 1)
  4. 18' - Doelpunt - Olivier Giroud (3 - 0)
  5. 11' - Own goal - Simon Deli (2 - 0)
  6. 6' - Doelpunt - Pedro (1 - 0)
  1. 90+1' - Geel - David Luiz
  2. 88' - Verv. Pedro door Callum Hudson-Odoi
  3. 86' - Verv. Jaromír Zmrhal door Milan Škoda
  4. 84' - Geel - Kepa Arrizabalaga
  5. 79' - Verv. Petr Ševcík door Miroslav Stoch
  6. 76' - Geel - Emerson Palmieri
  7. 74' - Geel - Ondrej Kúdela
  8. 71' - Verv. Ross Barkley door Jorginho
  9. 66' - Verv. Eden Hazard door Willian
  10. 56' - Doelpunt - Petr Ševcík (4 - 3)
  11. 54' - Geel - Tomáš Soucek
  12. 53' - Verv. Lukáš Masopust door Peter Olayinka
  13. 52' - Doelpunt - Petr Ševcík (4 - 2)
  6' Pedro1 - 0
  11'Simon Deli2 - 0
  28' Pedro4 - 1

  Chelsea heeft ten koste van Slavia Praag een ticket voor de halve finales van de Europa League bemachtigd. Chelsea leek een naïef Slavia Praag op een pandoering te trakteren, maar zag in de tweede helft toch nog af. Uiteindelijk was de 4-3 op Stamford Bridge duidelijk voldoende, al zal Chelsea met gemengde gevoelens achterblijven. In de halve finales is Frankfurt de volgende opponent.

  Verslag van Chelsea - Slavia Praag

  Doelpuntenkermis voor de pauze

  “Ik hoop dat Eden Hazard aan de aftrap verschijnt, want als hij speelt, dan neemt Chelsea ons serieus.” Slavia-coach Jindrich Trpisovsky kreeg vanavond waar hij woensdag op zijn persbabbel om had gevraagd.

   

  Stamford Bridge zag vanaf de eerste minuut een kat-en-muisspel, waarbij Slavia Praag kaas met bijzonder grote gaten bleek. Na 6 minuten wandelden Pedro en co een eerste keer heerlijk door de Praagse defensie: 1-0.

   

  Hazard had al heel snel enkele forse tikken geïncasseerd, maar presenteerde enkele minuten later Pedro de 2-0 op een dienblad. De Spanjaard tikte de bal nog nonchalant tegen de paal, de komische owngoal van Deli was de perfecte illustratie van wat een pijnlijke avond voor de bezoekers dreigde te worden.

   

  Toen Giroud kort na het kwartier ook al de 3-0 zonder al te veel weerwerk in het doel had gedropt, leek Slavia pas echt rijp voor de slachtbank.

   

  Dat scenario veranderde heel even toen Soucek de 3-1 krachtig in doel buffelde, maar amper 63 seconden later frommelde Pedro de 4-1 al op het scorebord. 4-1 na 28 minuten: Manchester City-Tottenham leek een tweelingbroer te hebben.

  Slavia-verdediger Deli "kopt" de bal knullig in doel

  Sevcik brengt spanning terug met twee bommen

  Wie dacht dat de wedstrijd daarna zou doodbloeden, kwam bedrogen uit. Slavia Praag had namelijk in de kleedkamers een ketel met toverdrank gevonden.

   

  Achteraan bleef de deur in het tweede bedrijf wél potdicht, voorin was Sevcik de gevierde man. Kort na de pauze zorgde hij met twee kanonskogels - eentje met links, eentje met rechts - in enkele minuten tijd voor veel nervositeit bij de thuisploeg.

   

  Chelsea trapte de ene bal na de andere verloren en geraakte amper over de middenlijn, maar Slavia Praag kon doelman Kepa ook niet meer al te veel op de proef stellen. Zoetjesaan nam Chelsea de touwtjes weer wat meer in handen, Slavia Praag kon Europa met opgeheven hoofd verlaten.

  De tweede raket van Sevcik is de mooiste

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgefloten! Chelsea imponeerde voor de pauze, maar speelde in het tweede bedrijf met vuur. Slavia Praag verdient een pluim voor zijn moed en lef, maar na 4-3 in Londen en 0-1 in Praag stoot Chelsea door. .
  2. tweede helft, minuut 92. Nog anderhalve minuut. Slavia Praag zal geen twee keer meer scoren. We mogen Chelsea opschrijven als halvefinalist, maar het heeft toch meer moeite gekost dan we bij het begin van de tweede helft dachten. .
  3. tweede helft, minuut 91. De assistent houdt het bord in de lucht: we tellen 3 minuten bij. .
  4. Gele kaart voor David Luiz van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Stoch krult de vrije trap niet voorbij de Chelsea-muur. We snijden zo meteen de extra tijd aan.
  6. tweede helft, minuut 88. Luiz plukt een lange bal met zijn hand uit de lucht. Het gebeurt in het halve maantje, dus moet Slavia Praag vrede nemen met een vrijschop, weliswaar op een interessante plek. .
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Chelsea, Callum Hudson-Odoi erin, Pedro eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Slavia Praag, Milan Škoda erin, Jaromír Zmrhal eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Nog 6 minuten. Kovacic laat met een technisch hoogstandje zien dat hij geweldig kan voetballen, maar de middenvelder stond net buitenspel. De tijd tikt weg. .
  10. Gele kaart voor Kepa Arrizabalaga van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 84