Ga naar de inhoud

Chelsea betaalt onnodig bibbergeld in wedstrijd met twee gezichten

 vr 19 april 2019 00:53
Chelsea
einde
4-3
Slavia Praag
  1. 6' - Doelpunt - Pedro (1 - 0)
  2. 11' - Own goal - Simon Deli (2 - 0)
  1. 52' - Doelpunt - Petr Ševcík (4 - 2)
  2. 56' - Doelpunt - Petr Ševcík (4 - 3)
  3. 66' - Verv. Eden Hazard door Willian
  4. 74' - Geel - Ondrej Kúdela
  5. 76' - Geel - Emerson Palmieri
  6. 90+1' - Geel - David Luiz
UEFA Europa League - speeldag 2 - 18/04/19 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
6'
Pedro
6'
Pedro
1 - 0
11'
Simon Deli
11'
Simon Deli
2 - 0
52'
Petr Ševcík
4 - 2
Petr Ševcík
52'
56'
Petr Ševcík
4 - 3
Petr Ševcík
56'

Chelsea heeft ten koste van Slavia Praag een ticket voor de halve finales van de Europa League bemachtigd. Chelsea leek een naïef Slavia Praag op een pandoering te trakteren, maar zag in de tweede helft toch nog af. Uiteindelijk was de 4-3 op Stamford Bridge duidelijk voldoende, al zal Chelsea met gemengde gevoelens achterblijven. In de halve finales is Frankfurt de volgende opponent.

Verslag van Chelsea - Slavia Praag

Doelpuntenkermis voor de pauze

“Ik hoop dat Eden Hazard aan de aftrap verschijnt, want als hij speelt, dan neemt Chelsea ons serieus.” Slavia-coach Jindrich Trpisovsky kreeg vanavond waar hij woensdag op zijn persbabbel om had gevraagd.

 

Stamford Bridge zag vanaf de eerste minuut een kat-en-muisspel, waarbij Slavia Praag kaas met bijzonder grote gaten bleek. Na 6 minuten wandelden Pedro en co een eerste keer heerlijk door de Praagse defensie: 1-0.

 

Hazard had al heel snel enkele forse tikken geïncasseerd, maar presenteerde enkele minuten later Pedro de 2-0 op een dienblad. De Spanjaard tikte de bal nog nonchalant tegen de paal, de komische owngoal van Deli was de perfecte illustratie van wat een pijnlijke avond voor de bezoekers dreigde te worden.

 

Toen Giroud kort na het kwartier ook al de 3-0 zonder al te veel weerwerk in het doel had gedropt, leek Slavia pas echt rijp voor de slachtbank.

 

Dat scenario veranderde heel even toen Soucek de 3-1 krachtig in doel buffelde, maar amper 63 seconden later frommelde Pedro de 4-1 al op het scorebord. 4-1 na 28 minuten: Manchester City-Tottenham leek een tweelingbroer te hebben.

Slavia-verdediger Deli "kopt" de bal knullig in doel

Sevcik brengt spanning terug met twee bommen

Wie dacht dat de wedstrijd daarna zou doodbloeden, kwam bedrogen uit. Slavia Praag had namelijk in de kleedkamers een ketel met toverdrank gevonden.

 

Achteraan bleef de deur in het tweede bedrijf wél potdicht, voorin was Sevcik de gevierde man. Kort na de pauze zorgde hij met twee kanonskogels - eentje met links, eentje met rechts - in enkele minuten tijd voor veel nervositeit bij de thuisploeg.

 

Chelsea trapte de ene bal na de andere verloren en geraakte amper over de middenlijn, maar Slavia Praag kon doelman Kepa ook niet meer al te veel op de proef stellen. Zoetjesaan nam Chelsea de touwtjes weer wat meer in handen, Slavia Praag kon Europa met opgeheven hoofd verlaten.

De tweede raket van Sevcik is de mooiste

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Einde

Afgefloten! Chelsea imponeerde voor de pauze, maar speelde in het tweede bedrijf met vuur. Slavia Praag verdient een pluim voor zijn moed en lef, maar na 4-3 in Londen en 0-1 in Praag stoot Chelsea door.
90+2'
Nog anderhalve minuut. Slavia Praag zal geen twee keer meer scoren. We mogen Chelsea opschrijven als halvefinalist, maar het heeft toch meer moeite gekost dan we bij het begin van de tweede helft dachten.
90+1'
De assistent houdt het bord in de lucht: we tellen 3 minuten bij.
90+1'
Chelsea
90'
Stoch krult de vrije trap niet voorbij de Chelsea-muur. We snijden zo meteen de extra tijd aan.
88'
Luiz plukt een lange bal met zijn hand uit de lucht. Het gebeurt in het halve maantje, dus moet Slavia Praag vrede nemen met een vrijschop, weliswaar op een interessante plek.
84'

Nog 6 minuten

Kovacic laat met een technisch hoogstandje zien dat hij geweldig kan voetballen, maar de middenvelder stond net buitenspel. De tijd tikt weg.
83'
Doelman Arrizabalaga wil enkele seconden stelen, maar wordt al snel op geel getrakteerd. Toch straf dat Chelsea zich nog zo in de penarie heeft gewerkt.
82'
Invaller Stoch wil het net iets te veel. Zijn raket vertrekt wel goed, maar eindigt in de tribunes.
79'
De Chelsea-fans kijken toch wat beteuterd in de tribunes. Ook al kwalificeert Chelsea zich over een klein kwartiertje, de fans zullen toch met gemengde gevoelens huiswaarts keren.
77'
In de tank van Slavia zit nog wel wat jus. De Tsjechen jagen Chelsea op en zetten hen zeer vroeg vast. De thuisploeg vindt maar geen oplossing om op de helft van de tegenstander te geraken.
74'
We naderen het slotkwartier. Chelsea heeft de vijs weer wat steviger aangedraaid, maar de thuisploeg verzamelt geenszins kansen. Het blijft toch een beetje nagelbijten.
74'
Slavia Praag
70'
Chelsea geraakt amper over de middenlijn. Intussen staat het 2-0 voor Frankfurt in de koppelwedstrijd. De Duitsers zijn dus virtueel de volgende tegenstander van Chelsea. Of wordt het toch nog Slavia Praag?
69'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
68'
Bij Chelsea weten ze niet meer van welk hout pijlen maken. We zien de ene verloren bal na de andere.