• home
 • video
 • pas verschenen

  Arsenal wervelt in 1e helft naar veelbelovende zege tegen Napoli

  terugwedstrijd 1 - 0
  1. 26' - Own goal - Kalidou Koulibaly (2 - 0)
  2. 16' - Doelpunt - Aaron Ramsey (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Lorenzo Insigne door Amin Younes
  2. 84' - Verv. Fabián Ruiz door Adam Ounas
  3. 78' - Verv. Lucas Torreira door Mohamed Elneny
  4. 68' - Verv. Mesut Özil door Henrikh Mkhitaryan
  5. 68' - Verv. Alexandre Lacazette door Alex Iwobi
  6. 67' - Verv. Dries Mertens door Arek Milik
  7. 47' - Geel - Elseid Hysaj

  Dries Mertens staat met Napoli voor een moeilijke opgave volgende week in de terugmatch van de kwartfinales van de Europa League. De Italianen lieten zich in de eerste helft wegblazen door Arsenal en konden dat niet meer goedmaken in een evenwichtige tweede. Mertens zelf had zijn dagje niet.

  Verslag van Arsenal - Napoli

  Arsenal - Napoli in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 72 lijkt het moeilijste werk gedaan door Insigne, maar Zielinski duwt de 2-1 over. Een tegengoal die een wereld van verschil kon maken.
  • Man van de Match: Doelman Meret van Napoli liet zijn jeugdig talent zien en voorkwam enkele keren de 3-0.
  • Statistiek: Op basis van uitslagen uit het verleden heeft Napoli nog 17 procent om zich te kwalificeren voor de halve finales.

  Arsenal verdient de zege op basis van eerste helft

  Arsenal speelde een eerste helft als de vulkaan Vesuvius in zijn beste dagen. Het spuwde zijn energie uit over Napoli en speelde zo vloeiend dat het bij momenten om duimen en vingers af te likken was. Logischerwijs verbrandde Napoli zich daar aan. Koulibaly (ex-Genk) voorkwam twee keer de openingsgoal, maar Arsenal bleef de bezoekers overspoelen.

   

  Twee keer dom Italiaans balverlies op het middenveld zorgde voor een meer dan verdiende dubbele voorsprong. Ramsey zette de kers op de taart van heerlijk samenspel bij de 1-0 (bekijk zeker de video) en Torreira verschalke met een afgeweken bal doelman Meret een tweede keer. 

   

  Napoli was een schim van zichzelf in de eerste helft. Het kon de bal niet bijhouden en speelde te ver uit elkaar. Pas in de slotfase timmerde het een goede kans voor Insigne in elkaar na goed afhaken van Mertens. Het was de beste actie van Mertens, die voor de rest nooit in de match zat. Na iets meer dan een uur werd hij gewisseld voor Milik.

   

  Napoli herstelde het evenwicht in de tweede helft. Als Zielinksi een enorme kans van dichtbij binnen had getikt zag de terugmatch er helemaal anders uit, maar ook Ramsey had altijd nog eens moeten scoren. Het bleef 2-0 en dus wordt de terugmatch een zware dobber voor de Italianen. 

  Ramsey scoort na een heerlijke combinatie de 0-1

  Het schot van Torreira wijkt af en zorgt voor 2-0

  Mertens: "Arsenal is niet eens zo'n goed team"

  Dries Mertens had, net als de rest van Napoli, zijn avondje niet. "We stonden niet goed in de eerste helft en daardoor ontbraken ook de automatismen. Arsenal is niet eens zo'n goed team. Maar als je ze laat voetballen, kunnen ze ook voetballen."

   

  "De 2e helft was gelukkig beter. Dat geeft vertrouwen voor de terugmatch. We leven in ieder geval nog. Je weet nooit dat je snel 1-0 voor komt. Dan kan het keren. In een week kan veel gebeuren."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde match. Arsenal voetbalt zich een comfortabele uitgangspositie bij elkaar voor de terugmatch tegen Napoli. De tweede helft was evenwichtig, maar het kalf was verdronken na de eerste.
  2. tweede helft, minuut 92. Vier minuten extra tijd. Napoli heeft nog vier minuten om iets te doen aan deze zeer slechte uitgangspositie. De Italianen willen wel, maar lijken niet te kunnen vanavond.
  3. tweede helft, minuut 88. Aubameyang in het zijnet. Een deel van het stadion denk dat het 3-0 wordt, maar het is optisch bedrog. De spits van Arsenal schiet na een pijlsnelle counter in het zijnet.
  4. tweede helft, minuut 87. Napoli lijkt een klein slotoffensief te hebben ingezet. Het zet Arsenal hoog vast en dat loont. Invaller Ounas moet Koulibaly bedienen, maar slaagt daar niet in.
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Napoli, Amin Younes erin, Lorenzo Insigne eruit
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Napoli, Adam Ounas erin, Fabián Ruiz eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Ramsey laat opnieuw uitstekende kans op 3-0 liggen.

   Ramsey laat opnieuw uitstekende kans op 3-0 liggen

  8. tweede helft, minuut 81. Ramsey schiet 3-0 onbegrijpelijk over. De kwalificatie van Arsenal was bijna verzekerd. Vier verdedigers staan rond Aubameyang, maar allen vergeten ze de afhakende Ramsey. Hij schiet centraal voor doel onbegrijpelijk over.
  9. tweede helft, minuut 80.
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Arsenal, Mohamed Elneny erin, Lucas Torreira eruit