UEFA Europa League - speeldag 1 - 11/04/19 - 21:00
1 - 1
90+5'
1 - 3
90+5'

Valencia heeft zich in een Spaans onderonsje zo goed als verzekerd van de halve finales van de Europa League, vooral dankzij 2 doelpunten in de extra tijd.

Verslag van Villarreal-Valencia

Villarreal en Valencia zijn de enige overgebleven ploegen uit Spanje in de Europa League. Valencia kwam het best uit de startblokken: Parejo miste eerst nog zijn penalty, maar de rebound was voor Guedes. Ook Villarreal kreeg een strafschop, een varkentje dat Cazorla kon wassen.

1-1 was zo de ruststand en leek ook de eindstand te worden. Tot Wass in de extra tijd eerst met zijn linker fraai doelman Fernandez te grazen nam en Guedes 2 minuten later een counter, opgezet door Tsjerisjev, op een gewiekste manier afrondde.

De Spaanse hoop lijkt zo op Valencia te zullen vallen. Sinds de UEFA Cup in 2009 vervelde tot de Europa League stond er maar 2 keer geen Spaanse ploeg in de finale (3x Sevilla, 3x Atletico en 1x Bilbao).