• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard maakt Engels klavertjevier vanaf de stip compleet

  einde (pen.)
  11
  ( 43 )
  heenwedstrijd 1 - 1
  1. 41' - Geel - Sebastian Rode
  2. 40' - Geel - Simon Falette
  3. 29' - Doelpunt - Ruben Loftus-Cheek (1 - 0)
  1. 90+4' - Verv. Ante Rebic door Sébastien Haller
  2. 90+2' - Geel - Jonathan de Guzman
  3. 90+2' - Geel - David Abraham
  4. 87' - Verv. Ruben Loftus-Cheek door Ross Barkley
  5. 84' - Geel - César Azpilicueta
  6. 75' - Verv. Andreas Christensen door Davide Zappacosta
  7. 71' - Verv. Sebastian Rode door Jonathan de Guzman
  8. 63' - Verv. Willian door Pedro
  9. 53' - Geel - Mateo Kovacic
  10. 50' - Doelpunt - Luka Jovic (1 - 1)
   1. 97' - Verv. Olivier Giroud door Gonzalo Higuaín
    1. 120+2' - Geel - Davide Zappacosta
    2. 119' - Verv. Mijat Gacinovic door Gonçalo Paciência
    29'Ruben Loftus-Cheek1 - 0
    50'Luka Jovic1 - 1

    Ook de finale van de Europa League wordt een Engels onderonsje. Het kostte Chelsea wel bloed, zweet en tranen, want een sterk Frankfurt verkocht zijn huid duur. De Duitsers dwongen Chelsea tot penalty's. Daarin was Hazard beslissend in mogelijk zijn laatste match op Stamford Bridge.

    Knappe assist Hazard, prachtige goal Frankfurt

    Een onvoorspelbare week Europees voetbal kreeg een derde episode in Londen. Het spelniveau was een trapje lager, het scenario net iets minder onwaarschijnlijk, maar opnieuw was het een kwestie van een dubbeltje op zijn kant. Chelsea had op voorhand de beste papieren na de 1-1 in de heenmatch.

     

    Maar Frankfurt had natuurlijk ook gezien dat alles mogelijk is met een gezonde dosis lef. Het drukte Chelsea weg in het begin van de match. Kepa haalde de 0-1 uit zijn bovenhoek.

     

    Pas na een kwartier schoof Chelsea mee aan tafel om er een leuke pot voetbal van te maken. Een toverkunstje van Hazard was genoeg om Loftus-Cheek met een prachtige assist op weg naar 1-0 te zetten. De spanning leek ver weg, Frankfurt had niet direct een antwoord.

     

    Het verschil wordt gemaakt in de tweede helft, hadden de Duitsers onthouden van Liverpool en Tottenham. Jovic scoorde meteen na de rust een prachtige goal. Zijn koelbloedigheid was geen verrassing voor ploegmaat Rebic, die al juichte voor de bal binnen was. Frankfurt was de betere ploeg in de tweede helft. Chelsea stelde teleur, Hazard was te afwezig.

    Loftus-Cheek (Chelsea) plaatst de 1-0 mooi in de hoek

    Jovic rondt knappe aanval van Frankfurt af: 1-1

    Het lot bepaalt dat Hazard de match mag beslissen

    Verlengingen waren het gevolg. Daarin werd de spanning stelselmatig opgebouwd. Chelsea begon het best, maar Frankfurt was er twee keer enorm dichtbij. Eerst Luiz en daarna Zappacosta haalden pogingen van telkens invaller Haller net voor de lijn uit het doel. Kepa was telkens geklopt. De tweede verlenging was vooral een zenuwslag zonder eindwinnaar.

     

    De eerste drie penaly’s gingen vlot binnen. Azpilicueta miste als eerste. Als verdediger Hinteregger zou scoren, kon Frankfurt de finale ruiken. Maar het werd geen 2-4: zijn kanonschot rechtdoor stierf doodleuk tussen de benen van Kepa, die was blijven staan.

     

    Na hem miste ook ploegmaat Paciencia. Hazard kreeg alle druk op zijn schouders en ging daar prinsheerlijk mee om (4-3). Een laatste beslissende actie in zijn laatste match op Stamford Bridge voor Chelsea?

    Bekijk de spannende strafschoppenreeks in Chelsea-Frankfurt

    Fase per fase

    1. strafschoppen, 23 uur 46. Hazard foutloos: 3-4. Hazard doet het! Chelsea speelt de finale dankzij Kepa en Hazard.
    2. strafschoppen, 23 uur 46. Bekijk de spannende strafschoppenreeks in Chelsea-Frankfurt.

     Bekijk de spannende strafschoppenreeks in Chelsea-Frankfurt

    3. strafschoppen, 23 uur 45. Frankfurt mist opnieuw: 3-3. Kepa kiest de goede hoek bij de poging van Paciencia. Hazard kan het beslissen.
    4. strafschoppen, 23 uur 45. Chelsea opnieuw gelijk: 3-3. Luiz met een enorme aanloop en trapt Chelsea op gelijke hoogte. Het is 3-3.
    5. strafschoppen, 23 uur 44. Hinteregger mist voor Frankfurt 3-2. Verdediger Hinteregger trapt niet door de benen van Kepa, die perfect blijft staan. .
    6. strafschoppen, 23 uur 43. Chelsea leeft nog: 3-2. Jorginho mag niet missen en doet dat niet.
    7. strafschoppen, 23 uur 43. Frankfurt is er dicht bij. De Guzman zet Frankfurt 3-1 voor. Kepa gaat naar de verkeerde hoek.
    8. strafschoppen, 23 uur 42. Azpilicueta mist: 2-1. Azpilicueta lijkt er snel vanf te willen zijn. Trapp kiest de goede hoek en redt.
    9. strafschoppen, 23 uur 41. Frankfurt opnieuw op voorsprong: 2-1. Jovic trapt perfect in het hoekje. Kepa raakte de bal nog een beetje. Nipt!
    10. strafschoppen, 23 uur 40. Chelsea: 1-1. Barkley trapt wel hard, maar perfect in de hoek.