• home
 • video
 • pas verschenen

  Chelsea heeft de beste papieren na gelijkspel in Frankfurt

  einde
  11
  terugwedstrijd 1 - 1
  1. 45+1' - Doelpunt - Pedro (1 - 1)
  2. 24' - Doelpunt - Luka Jovic (1 - 0)
  3. 20' - Geel - Andreas Christensen
  1. 90+3' - Verv. Mijat Gacinovic door Jetro Willems
  2. 84' - Verv. Ruben Loftus-Cheek door Mateo Kovacic
  3. 74' - Verv. Gelson Fernandes door Gonçalo Paciência
  4. 62' - Geel - Gelson Fernandes
  5. 62' - Verv. Willian door Eden Hazard
  6. 59' - Geel - Makoto Hasebe
  24'Luka Jovic1 - 0
  45+1'Pedro1 - 1

  In de heenwedstrijd van de halve finales in de Europa League heeft Chelsea het belangrijke uitdoelpunt gemaakt in Frankfurt. De wedstrijd eindigde op 1-1, Eden Hazard viel in na een uur.

  Bekijk de goals uit Eintracht Frankfurt-Chelsea (1-1)

  Frankfurt is dit seizoen de verrassing in de Europa League. Op weg naar de halve finales hadden de Duitsers met Sjachtjor, Inter en Benfica al 3 clubs met enige faam uit het toernooi geknikkerd. Chelsea kon dus maar beter op zijn hoede zijn voor de thuisploeg, die in de eigen competitie ook afstevent op een Champions League-ticket.


  In een aangename eerste helft bevestigde Frankfurt dat het een team is om rekening mee te houden. Chelsea had het lastig met de fris voetballende Duitsers, die hun goeie intenties halfweg de 1e helft beloond zagen met een doelpunt. Jovic kopte een voorzet van Kostic heerlijk via de rechterpaal in doel.

   

  De 1-0 schudde de bezoekers wel wakker, want Chelsea begon na de goal van Jovic beter te voetballen. Pedro verstuurde eerst nog een waarschuwing met een gevaarlijke schuiver en prikte vlak voor de rust ook de gelijkmaker tegen de touwen.

   

  Na de koffie ging Chelsea gewoon door op zijn elan. Frankfurt werd tegen het eigen doel gedrukt en kwam goed weg toen David Luiz een vrije trap op de lat jaste. Met de inbreng van Eden Hazard hoopte Chelsea-coach Sarri nog een tweede goaltje te forceren, maar ondanks het overwicht kwam dat er niet meer. De Engelsen mochten zelfs nog blij zijn toen Abraham in de slotfase een hoekschop net over het doel van Kepa kopte.

  Ruime samenvatting van Eintracht Frankfurt-Chelsea

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop in de Commerzbank-Arena. Chelsea heeft de beste papieren met het oog op de terugmatch dankzij het doelpunt op verplaatsing van Pedro.
  2. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Eintracht Frankfurt, Jetro Willems erin, Mijat Gacinovic eruit
  3. tweede helft, minuut 88. Pedro hijgt in de nek van Jovic, die het duel vlotjes wint. De Spanjaard trapt de Frankfurt-spits dan maar neer. Vrije trap voor de thuisploeg tegen de achterlijn. Er komt geen gevaar uit voort.
  4. tweede helft, minuut 85. Frankfurt is al opnieuw gevaarlijk, na klungelig uitvoetballen van de bezoekers. De thuisploeg duikt de zestien in, maar dan loopt het toch weer mis. Luiz is net op tijd om het schot van Pacienca af te blokken.
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Chelsea, Mateo Kovacic erin, Ruben Loftus-Cheek eruit
  6. tweede helft, minuut 82. Abraham kopt over. Abraham krijgt te veel ruimte bij een hoekschop van Rode, maar krijgt zijn kopbal niet op doel gericht. Hier komt Chelsea goed weg.
  7. tweede helft, minuut 82. Exit Loftus-Cheek. Loftus-Cheek mag gaan rusten. Kovacic zal de wedstrijd volmaken op het middenveld van Chelsea.
  8. tweede helft, minuut 81. Heet standje. Da Costa slalomt de zestien binnen en zoekt Pacienca aan de tweede paal. De Portugees komt net iets te laat aan gegleden om de bal binnen te duwen. Er was ook gefloten voor buitenspel. Onterecht, zo blijkt uit de herhaling.
  9. tweede helft, minuut 79. Frankfurt is aan het einde van zijn latijn. Filip Joos.