90+1'
Pierre-Emerick Aubameyang
90+1'
3 - 1

Arsenal heeft de finale van de Europa League binnen handbereik. Valencia kwam in Londen snel op voorsprong, maar nog voor het halfuur zette de thuisploeg dankzij Lacazette de scheve situatie recht. Een doelpunt van Aubameyang kort voor affluiten kan voor Valencia de genadeslag betekenen. Volgende week volgt de return.

Bekijk de goals uit Arsenal - Valencia (3-1)

De recente competitienederlagen in de Premier League zaten misschien nog in de hoofden en benen van de Arsenal-spelers, want de thuisploeg was in het openingskwartier helemaal niet bij de les. Valencia deelde enkele verwittigingen uit en na 12 minuten was het raak: Diakhaby knikte de openingstreffer binnen.

Arsenal schoot wakker, maar de snelle gelijkmaker viel min of meer uit de lucht. Lacazette stuurde Aubameyang het straatje in en was op tijd op de juiste plaats om de aflegger van zijn spitsbroeder in doel te schuiven. Nog voor het halfuur ging Arsenal erop en erover: Valencia-doelman Neto ging de mist in op een kopbal van Lacazette.

Een slordig Valencia had daarna nog weinig in de pap te brokken. Lacazette liet van dichtbij zijn derde roos liggen, aan de overkant moest Cech zich toch nog onderscheiden op een zeldzame tegenprik van invaller Gameiro.

Met 2-1 in de koffer zou alles nog mogelijk zijn voor Valencia, maar de 3-1 van Aubameyang in de 91e minuut maakt de opdracht van de Spanjaarden volgende week toch nog een tikkeltje zwaarder.