Ga naar de inhoud
Standard zorgt voor een stunt tegen Sevilla.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Sevilla
12
6
4
2
0
18
6
2
FK Krasnodar
12
6
4
2
0
8
8
3
Standard
10
6
3
2
1
7
9
4
Akhisar Belediyespor
1
6
0
5
1
4
14
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Sevilla
0
0
0
0
0
0
0
2
FK Krasnodar
0
0
0
0
0
0
0
3
Standard
0
0
0
0
0
0
0
4
Akhisar Belediyespor
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Sevilla
0
0
0
0
0
0
0
2
FK Krasnodar
0
0
0
0
0
0
0
3
Standard
0
0
0
0
0
0
0
4
Akhisar Belediyespor
0
0
0
0
0
0
0
StandardSevilla
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Daniel Siebert
stadion
Sclessin
toeschouwers
12882

Standard houdt overlevingskansen gaaf na stunt tegen Sevilla

 do 29 november 2018 23:55
  1. 40' - Geel - Roque Mesa
  2. 45+3' - Geel - Christian Luyindama
  1. 53' - Verv. Aleix Vidal door Pablo Sarabia
  2. 56' - Geel - Franco Vázquez
  3. 61' - Geel - Moussa Djenepo
  4. 65' - Geel - Pablo Sarabia
  5. 69' - Geel 2 - Pablo Sarabia
UEFA Europa League - speeldag 5 - 29/11/18 - 21:00

Standard is Europees nog niet uitgeteld na een knappe overwinning tegen Sevilla. Moussa Djenepo gaf de Luikenaars hoop, een rode kaart dwarsboomde het tegenoffensief van de Spanjaarden. Standard mag op de slotspeeldag tegen Akhisar nog dromen van een Europese overwintering.

Standard - Sevilla in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het tegenoffensief van Sevilla krijgt een stevige knauw na een rode kaart voor invaller Sarabia. Standard kan profiteren van de open ruimtes.
  • Man van de match: Moussa Djenepo bezorgt Standard een gouden driepunter in de Europese strijd, al had hij ook een hattrick kunnen scoren.
  • Opvallend: Het was al het derde bezoekje van Sevilla aan Luik, maar de Spanjaarden konden nog nooit winnen op Sclessin. Net als in 2008 werd het 1-0.

Bekijk het verslag van Standard-Sevilla (1-0)

Standard weert zich kranig tegen bleek Sevilla

Sevilla had Standard ingeblikt met 5-1 in de heenwedstrijd en toen draaide de motor zelfs nog niet op volle toeren. Ondertussen hadden de Spanjaarden zich op kop gehesen in La Liga, goed voor een stevige portie vertrouwen voor het bezoekje aan Luik.

 

Maar Michel Preud'homme weigerde zich in te graven op Sclessin en bracht een offensief elftal tussen de lijnen. Standard toonde zijn tanden in de openingsfase, Emond kopt een eerste kans net naast.

 

En de beste kansen bleven van de thuisploeg komen. Carcela deed de netten trillen, maar helaas voor de Luikenaars was het gezichtsbedrog. Emond kopte niet veel later op het dak van het doel.

 

Sevilla, dat een magere indruk maakte, kon er amper één kans tegenover stellen, maar wel de beste van de eerste helft. Vazquez haalde verschroeiend uit, de kruising trilde enkele seconden na. De brilscore was halverwege dan ook niet van het scorebord verdwenen.

Standard komt goed weg! Vazquez mikt op de kruising

Djenepo vindt opnieuw weg naar doel tegen Sevilla

Ook in de tweede helft toonde Standard zich minstens de evenknie van Sevilla. Emond had meteen na de pauze altijd moeten scoren, maar met een knullige controle verprutste hij een dot van een kans.

 

Het verdiende openingsdoelpunt voor de Luikenaars kwam er dan toch na een uurtje. Flirtend met de buitenspelval speelden Carcela en Djenepo de Sevilla-defensie op een hoopje, Djenepo scoorde net als in de heenwedstrijd.

 

Sevilla zag zijn Europese campagne in gevaar, maar kreeg nog een tweede klap. Sarabia plantte zijn studs op het scheenbeen van Djenepo en mocht vroegtijdig gaan douchen. De stunt van Standard kreeg zo nog wat meer vorm.

 

Sevilla-coach Machin schakelde met scherpschutter André Silva over op alles-of-niets, waardoor er meer ruimte kwam voor Luikse tegenprikken. Na een misverstand tussen Kjaer en doelman Vaclik hoefde Djenepo maar binnen te schuiven, maar hij koos voor een kanonschot op de lat.

 

De zege van Standard kwam echter niet meer in gevaar. Op de slotspeeldag mag het tegen Akhisar, het kneusje van de groep, nog dromen van Europese overwintering, al wordt het ook uitkijken naar het resultaat in Sevilla-Krasnodar.

Djenepo zet Standard op 1-0 tegen Sevilla

Djenepo mist in de slotfase de 2-0:

Preud'homme: "De spelers hebben het schitterend gedaan"

Djenepo: "Telefoon na mijn goal? Dat is voor mijn moeder"

Vanheusden: "Mooiste zege van mijn nog jonge carrière"

Fase per fase

90+8'

Einde

Standard mag nog dromen van een Europese overwintering. Sevilla kon geen vuist meer maken na de rode kaart voor Sarabia en mag nog blij zijn dat het bij één doelpunt bleef.
90+7' tweede helft
90+6'

Doldwaze fase in Luik! Bijna owngoal, paal en lat

90+4'

Op de lat

Wat een knotsgekke fase! Kjaer verschalkt bijna zijn eigen doelman na een misverstand, maar Vaclik veegt nog weg. Djenepo kan de rebound in doel werken, maar knalt op de lat.
90+3'
"Weg is weg", denken ze bij Standard. De ballen worden blindelings naar voor getrapt. Een stunt is in de maak en er wordt niet meer aan voetballen gedacht.
90+2'

Djenepo mist onbegrijpelijk de 2-0

90+2'

5 minuten extra

Hoogspanning in de slotminuten, want de scheidsrechter telt er nog 5 minuten bij.
90+1'

Djenepo mist 2-0

Standard breekt uit en het tweede Standard-doelpunt hangt in de lucht. De voorzet van Marin is op maat, Djenepo hoeft maar binnen te tikken, maar mist.
90'
Banega mikt opnieuw hoog over, en Michel Preud'homme slaakt een zucht van opluchting.
90'
Cimirot legt invaller Muriel neer, waardoor Sevilla nog een goede kans krijgt om tegen te prikken. Hopelijk krijgt Frank Raes geen spijt van uitspraak: "De buit lijkt binnen."
86'

Laifis mist richting

Het verdedigende duo Laifis-Luyindama trekt naar het front bij een hoekschop. Laifis kan de wedstrijd op slot gooien, maar hij raakt de bal niet goed met het hoofd.
85'

Carcela naar zijlijn

Maxime Lestienne neemt de plek van Carcela over voor de slotminuten.
84'
Nu Vazquez plaats heeft moeten ruimen voor André Silva, liggen de ruimtes open voor een tegenprik van Standard. Carcela heeft een goede kans aan de voet, maar is te nonchalant.
82'

"Standard komt niet meer aan voetballen toe in de voorbije minuten."

Radiocommentator Bert Sterckx
82'
Orlando Sa en Carcela gaan samen op avontuur, maar vertrokken net te vroeg. De lijnrechters zijn op de afspraak in Luik.
80'
De spanning neemt ook toe in de hoofden van de Standard-spelers. De baltoetsen worden slordiger.
77'

Daar is de scherpschutter

Vazquez mag uitblazen op de bank, want Pablo Machin gooit André Silva tussen de lijnen. Kan de huurling van AC Milan Standard wel pijn doen?
77'
Met enkele tikjes in één tijd kan Standard weer voor gevaar zorgen. Het schot van Marin wordt maar net afgeblokt.