• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard houdt overlevingskansen gaaf na stunt tegen Sevilla

  einde
  10
  1. 45+3' - Geel - Christian Luyindama
  2. 44' - Verv. Paul José Mpoku door Razvan Marin
  3. 40' - Geel - Roque Mesa
  4. 34' - Geel - Éver Banega
  1. 90+6' - Geel - Guillermo Ochoa
  2. 86' - Verv. Mehdi Carcela-González door Maxime Lestienne
  3. 86' - Verv. Guilherme Arana door Luís Muriel
  4. 77' - Verv. Franco Vazquez door André Silva
  5. 73' - Geel - Orlando Sá
  6. 69' - Geel 2 - Pablo Sarabia
  7. 66' - Verv. Renaud Emond door Orlando Sá
  8. 65' - Geel - Pablo Sarabia
  9. 63' - Doelpunt - Moussa Djenepo (1 - 0)
  10. 61' - Geel - Moussa Djenepo
  11. 56' - Geel - Franco Vazquez
  12. 53' - Verv. Aleix Vidal door Pablo Sarabia
  63'Moussa Djenepo1 - 0

  Standard is Europees nog niet uitgeteld na een knappe overwinning tegen Sevilla. Moussa Djenepo gaf de Luikenaars hoop, een rode kaart dwarsboomde het tegenoffensief van de Spanjaarden. Standard mag op de slotspeeldag tegen Akhisar nog dromen van een Europese overwintering.

  Standard - Sevilla in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het tegenoffensief van Sevilla krijgt een stevige knauw na een rode kaart voor invaller Sarabia. Standard kan profiteren van de open ruimtes.
  • Man van de match: Moussa Djenepo bezorgt Standard een gouden driepunter in de Europese strijd, al had hij ook een hattrick kunnen scoren.
  • Opvallend: Het was al het derde bezoekje van Sevilla aan Luik, maar de Spanjaarden konden nog nooit winnen op Sclessin. Net als in 2008 werd het 1-0.

  Bekijk het verslag van Standard-Sevilla (1-0)

  Standard weert zich kranig tegen bleek Sevilla

  Sevilla had Standard ingeblikt met 5-1 in de heenwedstrijd en toen draaide de motor zelfs nog niet op volle toeren. Ondertussen hadden de Spanjaarden zich op kop gehesen in La Liga, goed voor een stevige portie vertrouwen voor het bezoekje aan Luik.

   

  Maar Michel Preud'homme weigerde zich in te graven op Sclessin en bracht een offensief elftal tussen de lijnen. Standard toonde zijn tanden in de openingsfase, Emond kopt een eerste kans net naast.

   

  En de beste kansen bleven van de thuisploeg komen. Carcela deed de netten trillen, maar helaas voor de Luikenaars was het gezichtsbedrog. Emond kopte niet veel later op het dak van het doel.

   

  Sevilla, dat een magere indruk maakte, kon er amper één kans tegenover stellen, maar wel de beste van de eerste helft. Vazquez haalde verschroeiend uit, de kruising trilde enkele seconden na. De brilscore was halverwege dan ook niet van het scorebord verdwenen.

  Standard komt goed weg! Vazquez mikt op de kruising

  Djenepo vindt opnieuw weg naar doel tegen Sevilla

  Ook in de tweede helft toonde Standard zich minstens de evenknie van Sevilla. Emond had meteen na de pauze altijd moeten scoren, maar met een knullige controle verprutste hij een dot van een kans.

   

  Het verdiende openingsdoelpunt voor de Luikenaars kwam er dan toch na een uurtje. Flirtend met de buitenspelval speelden Carcela en Djenepo de Sevilla-defensie op een hoopje, Djenepo scoorde net als in de heenwedstrijd.

   

  Sevilla zag zijn Europese campagne in gevaar, maar kreeg nog een tweede klap. Sarabia plantte zijn studs op het scheenbeen van Djenepo en mocht vroegtijdig gaan douchen. De stunt van Standard kreeg zo nog wat meer vorm.

   

  Sevilla-coach Machin schakelde met scherpschutter André Silva over op alles-of-niets, waardoor er meer ruimte kwam voor Luikse tegenprikken. Na een misverstand tussen Kjaer en doelman Vaclik hoefde Djenepo maar binnen te schuiven, maar hij koos voor een kanonschot op de lat.

   

  De zege van Standard kwam echter niet meer in gevaar. Op de slotspeeldag mag het tegen Akhisar, het kneusje van de groep, nog dromen van Europese overwintering, al wordt het ook uitkijken naar het resultaat in Sevilla-Krasnodar.

  Djenepo zet Standard op 1-0 tegen Sevilla

  Djenepo mist in de slotfase de 2-0:

  Preud'homme: "De spelers hebben het schitterend gedaan"

  Djenepo: "Telefoon na mijn goal? Dat is voor mijn moeder"

  Vanheusden: "Mooiste zege van mijn nog jonge carrière"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Standard mag nog dromen van een Europese overwintering. Sevilla kon geen vuist meer maken na de rode kaart voor Sarabia en mag nog blij zijn dat het bij één doelpunt bleef.
  2. tweede helft, minuut 96. Doldwaze fase in Luik! Bijna owngoal, paal en lat.

   Doldwaze fase in Luik! Bijna owngoal, paal en lat

  3. Gele kaart voor Guillermo Ochoa van Standard tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 94. Op de lat. Wat een knotsgekke fase! Kjaer verschalkt bijna zijn eigen doelman na een misverstand, maar Vaclik veegt nog weg. Djenepo kan de rebound in doel werken, maar knalt op de lat.
  5. tweede helft, minuut 93. "Weg is weg", denken ze bij Standard. De ballen worden blindelings naar voor getrapt. Een stunt is in de maak en er wordt niet meer aan voetballen gedacht.
  6. tweede helft, minuut 92. Djenepo mist onbegrijpelijk de 2-0.

   Djenepo mist onbegrijpelijk de 2-0

  7. tweede helft, minuut 92. 5 minuten extra. Hoogspanning in de slotminuten, want de scheidsrechter telt er nog 5 minuten bij. .
  8. tweede helft, minuut 91. Djenepo mist 2-0. Standard breekt uit en het tweede Standard-doelpunt hangt in de lucht. De voorzet van Marin is op maat, Djenepo hoeft maar binnen te tikken, maar mist.
  9. tweede helft, minuut 90. Banega mikt opnieuw hoog over, en Michel Preud'homme slaakt een zucht van opluchting. .
  10. tweede helft, minuut 90. Cimirot legt invaller Muriel neer, waardoor Sevilla nog een goede kans krijgt om tegen te prikken. Hopelijk krijgt Frank Raes geen spijt van uitspraak: "De buit lijkt binnen.".