Ga naar de inhoud
Teleurstelling bij Standard-spelers.
Teleurstelling bij Standard-spelers.
stadion Krasnodar
Het stadion van Krasnodar werd in 2016 gebouwd en biedt plaats aan 35.000 toeschouwers.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Sevilla
12
6
4
2
0
18
6
2
FK Krasnodar
12
6
4
2
0
8
8
3
Standard
10
6
3
2
1
7
9
4
Akhisar Belediyespor
1
6
0
5
1
4
14
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Sevilla
0
0
0
0
0
0
0
2
FK Krasnodar
0
0
0
0
0
0
0
3
Standard
0
0
0
0
0
0
0
4
Akhisar Belediyespor
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Sevilla
0
0
0
0
0
0
0
2
FK Krasnodar
0
0
0
0
0
0
0
3
Standard
0
0
0
0
0
0
0
4
Akhisar Belediyespor
0
0
0
0
0
0
0
FK KrasnodarStandard
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Aleksandar Stavrev
stadion
Krasnodar Stadium
toeschouwers
21526

Standard geeft in 3 minuten alles uit handen en doet slechte zaak

 do 8 november 2018 21:46
FK Krasnodar
einde
2-1
Standard
    1. 73' - Geel - Yury Gazinsky
    2. 83' - Doelpunt - Wanderson Wamberto (2 - 1)
    3. 84' - Geel - Wanderson Wamberto
    UEFA Europa League - speeldag 4 - 08/11/18 - 18:55
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    83'
    Wanderson Wamberto
    83'
    Wanderson Wamberto
    2 - 1

    Standard heeft niets geraapt bij zijn verre trip naar Krasnodar. Carcela had de bezoekers voor de pauze op rozen gezet, maar in de slotfase stortte het Luikse huis helemaal in. In de stand ziet Standard Sevilla en Krasnodar wegsnellen.

    Krasnodar-Standard in een notendop:

    • Man van de Match: Wanderson, zoon van Standard-legende Wamberto, was een gesel voor de Rouches en bekroonde zijn sterke match met een assist en een goal.
    • Sleutelmoment: Lestienne was voor de rust twee keer erg dicht bij een doelpunt. Met 0-2 had de match er heel anders uit kunnen zien.
    • Opvallend: In de heenmatch won Standard op de valreep. Nu kreeg het een koekje van eigen deeg door twee late goals van de thuisploeg.

    Bekijk het verslag van Krasnodar - Standard (2-1)

    Gevleide voorsprong

    Krasnodar was de gevleide zege van Standard in Luik nog niet vergeten en greep de bezoekers meteen naar de keel. In een furieus wedstrijdbegin van Krasnodar had uitblinker Wanderson al meteen de 1-0 aan de voet.

     

    Standard overleefde de Russische storm en tankte vertrouwen na een goed schot van Cimirot, door Safonov uit zijn doel geranseld. Toch kwam de 0-1 van de Rouches uit de lucht gevallen. Carcela nam de Russische goalie te grazen met een botsende bal (zie video onder), een koude douche voor de thuisploeg.

     

    De gevleide voorsprong gaf Standard vleugels en Lestienne tekende ei zo na voor een wereldgoal. Safonov behoedde de thuisploeg voor een dubbele achterstand. Diezelfde Lestienne was even later ook met een kopbal dicht bij de 0-2. Aan de overkant moest Ochoa zich ook tonen op een streep van Wanderson.

    Drie dodelijke minuten

    Krasnodar had ook in het tweede bedrijf het meeste van het spel, maar toonde zich weinig efficiënt voor doel. Zo trapte Claesson domweg over de bal na een heerlijke dribbel van Wanderson.

     

    De thuisploeg bleef wel drukken, maar op de weinige uitgespeelde kansen toonde Ochoa zich een betrouwbaar sluitstuk.

     

    Tien minuten voor tijd lukte het dan toch voor Krasnodar, toen Wanderson invaller Suleymanov op weg zette naar de verdiende gelijkmaker. Standard zocht even naar de organisatie en daarvan profiteerde opnieuw Wanderson door ook meteen de 2-1 te maken, na een heerlijk één-tweetje met Ari. In de slotseconde schampte een vrije trap van de thuisploeg nog de paal.

    Wanderson viert zijn goal.
    Wanderson viert zijn goal.

    Preud'homme: "Hoopgevende prestatie"

    "Dit komt heel hard aan", zegt Standard-coach Michel Preud'homme. "We zitten een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Het zou mooi geweest zijn om hier toch minstens een punt te pakken. Dat zou een positieve invloed gehad hebben op het moreel van de ploeg."

     

    "Onze organisatie, mentaliteit en zelfs het voetbal waren heel goed tegen een sterke ploeg. Wij hebben hier meer kansen gehad dan Sevilla, dat wil toch wat zeggen. Er zat meer in, want we hebben de mogelijkheden gehad op de 0-2."

     

    "Toch is dit een hoopgevende prestatie. Ik heb de spelers verteld dat we in de competitie nog heel veel wedstrijden gaan winnen als we elke keer met deze concentratie en mentaliteit spelen. Maar dat moet je wel kunnen opbrengen, ook in moeilijke omstandigheden."

     

    "We moeten nu eigenlijk winnen van Sevilla en als je hen analyseert, lijkt dat onmogelijk. Maar we moeten het proberen. Af en toe kan het spoken bij ons. We hebben niks te verliezen."

    De doelpunten van Krasnodar:

    Wanderson: "Standard blijft iets speciaals voor mij"

    • Mehdi Carcela: "Dit is een ontgoocheling. Deze nederlaag is onverdiend. We hadden moeten winnen. We hebben de kansen gehad om meer te scoren, maar die gingen er jammer genoeg niet in. Details beslissen over de wedstrijd, zo gaat dat in Europa. Zij scoren twee keer en wij waren misschien wat te lief in de verdediging. Nu moeten we 2x winnen om nog een kans te maken, al is dat niet onmogelijk."
    • Zinho Vanheusden: "We hebben de kans gehad om er 0-2 van te maken. Dit is een grote teleurstelling. We hebben heel hard gewerkt en een goeie match gespeeld, met veel kansen. Hun goals waren technisch fenomenaal, maar we wisten dat het een goeie ploeg was. Voor mezelf is het mooi om het vertrouwen van de trainer te krijgen. Ik wacht al lang om te spelen, ook in de competitie, maar ik heb het volste vertrouwen in de trainer."
    • Wanderson (Krasnodar): "Na een goed begin kregen we het moeilijk, maar we hebben het daarna goed aangepakt. Tegen Standard spelen blijft wel iets speciaals voor mij. Ik ben daar opgegroeid toen mijn vader (Wamberto, red) daar speelde. Dat blijft bijzonder. Mijn ouders wonen ook nog altijd in België en ik heb er nog veel vrienden."

    Fase per fase

    90+5' tweede helft
    90+4'

    Einde

    In de allerlaatste seconde van de wedstrijd ontsnapt Standard nog aan een derde tegengoal, wanneer een vrije trap van Ari de paal schampt. Meteen erna maakt de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.
    90+2'

    Kopbal Sa

    Mpoku schildert een voorzet op het hoofd van collega-invaller Orlando Sa. De Braziliaan kopt de bal over. Dit was toch nog een prima kans voor Standard.
    90+2'

    Orlando Sa kopt over in de slotfase

    90'

    Drie minuten extra

    De extra tijd is ingegaan. Kan Standard in die toegevoegde tijd toch nog een puntje uit het vuur slepen?
    89'
    Standard krijgt in de slotfase van de match nog een uitstekende mogelijkheid. Er staat echter niemand voor doel om een voorzet van Cimirot binnen te duwen.
    87'

    Bijna weer raak

    Bij Standard is het nu alle hens aan dek achterin. Met een heerlijke parade houdt Ochoa Wanderson van de 3-1.
    85'

    Wanderson bezorgt Standard een koude douche

    84'
    Met de 2-1 op het bord kan Krasnodar controleren. De Russen proberen de bal in de ploeg te houden en daar zijn ze ook goed in. Standard holt achter een ongrijpbare bal.
    84'
    FK Krasnodar
    83'

    Wamberto met de tweede

    In een handvol minuten keert Krasnodar de situatie helemaal om. Wanderson zet een één-tweetje op met Ari en mikt de bal in de verste hoek. Knappe goal van de zoon van Standard-legende Wamberto.
    83'
    goal
    FK Krasnodar
    2-1
    Standard
    81'
    Vanheusden klimt het hoogst bij een hoekschop van Standard. De jonge verdediger kopt over het doel van Safonov.
    81'
    Nu worden het nog tien moeilijke minuten voor Standard, want het thuispubliek stuwt Krasnodar naar voren. Houden de Rouches een puntje vast?
    80'

    Suleymanov schiet de gelijkmaker voorbij Ochoa

    79'

    Suleymanov slaat toe

    Invaller Suleymanov krijgt te veel vrijheid in de zestien en wordt perfect aangespeeld door Wanderson. De 18-jarige spits laat Ochoa kansloos met een overhoeks schot.
    77'
    Bij Standard krijgt Samuel Bastien de laatste instructies van assistent Eric Deflandre.
    77'

    Waarschuwing van Ignatyev

    Na een corner valt de bal aan de tweede paal op het hoofd van de alleenstaande Ignatyev. Die moet iets te ver achterover leunen, waardoor hij te weinig kracht kan leggen in zijn kopbal. Standard ontsnapt.