• home
 • video
 • pas verschenen

  Late kopbal van Laifis schenkt Standard 3 punten tegen Krasnodar

  einde
  21
  1. 40' - Doelpunt - Ari (0 - 1)
  1. 90+6' - Geel - Yury Gazinsky
  2. 90+4' - Doelpunt - Kostas Laifis (2 - 1)
  3. 85' - Verv. Renaud Emond door Samuel Bastien
  4. 81' - Verv. Wanderson Wamberto door Magomed Suleymanov
  5. 79' - Verv. Collins Fai door Maxime Lestienne
  6. 77' - Verv. Ari door Ivan Ignatyev
  7. 77' - Verv. Mauricio Pereyra door Christian Cueva
  8. 51' - Geel - Kostas Laifis
  9. 48' - Doelpunt - Renaud Emond (1 - 1)
  10. 47' - Verv. Uche Agbo door Moussa Djenepo
  40'Ari0 - 1
  48'Renaud Emond1 - 1
  90+4'Kostas Laifis2 - 1

  Standard heeft zijn Europese kansen gaaf gehouden met een 2-1-zege tegen Krasnodar. Het winnende doelpunt van Laifis viel pas diep in de extra tijd. Standard, Krasnodar en Sevilla tellen nu alle drie 6 punten.

  Standard-Krasnodar in een notendop:

  • Sleutelmoment: Laifis kopt Standard naar de overwinning in de 94e minuut. Een gevleide zege op basis van de kansen, maar dat zal Standard worst wezen.
  • Man van de Match: Guillermo Ochoa keepte een secure wedstrijd. In een moeilijke periode na de rust hield hij Krasnodar meermaals van de 1-2.
  • Opvallend: het kan nog alle kanten uit in groep J, met 3 teams op gelijke hoogte. Standard heeft momenteel wel het slechtste doelsaldo van de drie.

  Ruim verslag van Standard - Krasnodar

  Krasnodar morst met kansen

  Het wedstrijdbegin van Standard was nog behoorlijk, maar een goed voetballend Krasnodar nam al snel het commando over, met enkele prima mogelijkheden tot gevolg. Gelukkig voor de thuisploeg toonden de Russen zich verre van efficiënt, een lijn die ze de rest van de wedstrijd zouden doortrekken.

   

  Ondanks die vele gemiste kansen mocht Krasnodar wel met een voorsprong gaan rusten. Ari duwde van dichtbij de 0-1 binnen na een voorzet van Petrov.

  Standard doet het na de rust

  Na de koffie kwam Standard vanuit het niets langszij. Emond nam een afvallende bal op de slof en jaste de 1-1 heerlijk binnen. De gelijkmaker gaf Standard even vleugels. Op de counter plaatste Carcela de 2-1 tegen de binnenkant van de paal.

   

  Krasnodar had het begrepen en duwde op zijn beurt even door. Dat leverde flink wat mogelijkheden op, maar Ochoa stond uitstekend te keepen en hield Standard in de wedstrijd. De gemiste kansen braken Krasnodar zuur op in de extra tijd. Laifis deed Sclessin ontploffen met een heerlijke kopbal.

   

  Standard en Krasnodar tellen nu allebei 6 punten, net als Sevilla. De Spanjaarden hakten Belediyespor in de pan met 6-0 en zitten na 3 wedstrijden aan een doelsaldo van +9.

  De heerlijke goal van Emond:

  De knappe kopbal van Laifis:

  Preud'homme: "Het moet wat meezitten"

  "Ik zal niet zeggen dat het een verdiende zege was, want iedereen heeft de kwaliteiten van Krasnodar gezien", zegt Standard-coach Michel Preud'homme. "Toch hebben wij hen bij momenten uit hun comfortzone kunnen halen. Onze aanpak was goed."

   

  "Ik had op voorhand aan mijn spelers gezegd dat ze veel zouden moeten afzien, maar dat er ook mogelijkheden zouden komen. Die kansen hebben we uitstekend benut en Ochoa heeft ons ook gered op de belangrijke momenten."

   

  De goal van Emond was een pareltje. "Zulke goals heb je nodig als je een ploeg als Krasnodar wilt kloppen. Het moet wat mezitten. Mijn ploeg is blijven geloven op een moeilijk moment, dat is toch een stap vooruit. We gaan hier even van genieten en vanaf morgenvroeg denken we aan RC Genk."

  Emond: "Een van mijn mooiste goals"

  "We wisten dat het een belangrijke match was voor ons en dat we thuis moesten winnen. Na de de 1-0 hebben we een heel goeie tweede helft gespeeld, waarin we mentaliteit en karakter getoond hebben", vindt Renaud Emond, die voor de heerlijke 1-1 zorgde.

   

  "Dat was zeker een van mijn mooiste goals. Het was geen makkelijke bal, maar ik zag dat de keeper wat voor zijn doel stond. Het was zeker mijn bedoeling om zo te scoren."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Yury Gazinsky van FK Krasnodar tijdens tweede helft, minuut 96
  2. tweede helft, minuut 94. Laifis kopt Standard in de toegevoegde tijd op 2-1.

   Laifis kopt Standard in de toegevoegde tijd op 2-1

  3. tweede helft, minuut 94. Einde. Standard wint op de valreep van Krasnodar dankzij een late kopbal van Laifis en komt zo naast Krasnodar en Sevilla in de groep.
  4. tweede helft, minuut 94. Laifis doet het. Diep in de extra tijd lukt het dan toch nog voor Standard. Op een corner kopt Laifis de bal knap voorbij Sinitsyn.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Kostas Laifis van Standard. 2, 1.
  6. tweede helft, minuut 90. Poging van Lestienne. Lestienne laat zich opmerken met een schot van net buiten de zestien. Geen probleem voor Sinitsyn.
  7. tweede helft, minuut 89. Invaller Ignatjev geeft in de zestien een ferme lel op de bal, maar er zit een Luiks been tussen.
  8. tweede helft, minuut 86. In de slotfase van de wedstrijd probeert Standard de bal wat in de ploeg te houden, loerend naar een gaatje. Een doelpunt zou een wereld van verschil maken voor de thuisploeg.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Standard, Samuel Bastien erin, Renaud Emond eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij FK Krasnodar, Magomed Suleymanov erin, Wanderson Wamberto eruit