Standard overtuigt niet, maar steekt de 3 punten wel op zak

  1. 42' - Verv. Bilal Kisa door Abdoul Sissoko
  2. 41' - Doelpunt - Moussa Djenepo (2 - 1)
  3. 33' - Doelpunt - Onur Ayik (1 - 1)
  4. 27' - Geel - Mustafa Yumlu
  5. 18' - Doelpunt - Renaud Emond (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Moussa Djenepo
  2. 84' - Geel - Elvis Manu
  3. 84' - Geel - Güray Vural
  4. 84' - Verv. Renaud Emond door Orlando Sá
  5. 83' - Geel 2 - Mustafa Yumlu
  6. 81' - Verv. Evgen Seleznev door Elvis Manu
  7. 77' - Verv. Uche Agbo door Paul José Mpoku
  8. 73' - Verv. Onur Ayik door Adrien Regattin
  18'Renaud Emond1 - 0
  33'Onur Ayik1 - 1

  Standard houdt zijn kansen op Europese overleving gaaf na een broodnodige 2-1-zege tegen zwakke broertje Akhisar. Standard sprankelde zelden, maar goals van Emond en Djenepo waren wel genoeg om de Turken af te schudden.

  Standard - Akhisar in een notendop

  • Sleutelmoment: Akhisar start bijzonder gretig aan de tweede
   helft. Ayik krijgt meteen een reuzenkans om de bezoekers langszij te brengen,
   maar een tweede keer scoren lukt de Turk niet.
  • Man van de match: Moussa Djenepo is aan een uitstekende

  periode bezig bij Standard. Afgelopen zondag loodste hij de Luikenaars met 2
  goals voorbij Oostende en nu was hij ook beslissend in Europa.

  • Opvallend: Standard zet z’n sterke traditie tegen Turkse

  ploegen onverminderd voort. Het verloor namelijk nog nooit tegen een Turkse
  tegenstander. Twee keer speelde het gelijk, twee keer won het.

  Verslag van Standard-Akhisar

  Emond en Djenepo opnieuw trefzeker

  Standard had iets goed te maken na de 5-1-pandoering in Sevilla. Toen moesten de Luikenaars de wedstrijd lijdzaam ondergaan, tegen het minder begaafde Akhisar zette het zélf de lijnen uit. Overwicht voor de thuisploeg dus, al resulteerde dat niet meteen in kansen.

   

  Pas toen de Turkse bekerwinnaar een handje toestak, mocht Sclessin juichen. Een mislukte terugspeelbal van Lopes leverde een hoekschop op en Emond knikte aan de eerste paal de 1-0 in doel.

   

  In plaats van door te duwen liet de thuisploeg Akhisar in de wedstrijd komen en dat brak Standard zuur op. Iets voorbij het halfuur versierden de bezoekers hun eerste hoekschop en die leverde meteen de gelijkmaker op. Ochoa zag er niet al te best uit op een kopbal van Seleznov en Ayik scoorde in de herneming.

   

  Maar lang moest de Luikse aanhang niet treuren. Djenepo demonstreerde nog maar eens zijn bloedvorm en liet de spartelende Öztürk kansloos achter met een ware buffelstoot: 2-1. Lesje geleerd voor Standard? Toch niet, want kort voor de rust kwam Akhisar bijna opnieuw langszij. Seleznov was net te laat was op een prima voorzet van Lopes.

  Emond opent de score

  Standard overleeft felle start van Akhisar

  Ook bij de start van de tweede helft gingen alle alarmbellen af bij Standard. Ceviker bracht Ayik met een splijtende pass plots alleen voor Ochoa, maar een tweede goal zat er niet in voor de Turk. Hij ging te wijd om Ochoa heen en zo kon Laifis de 2-2 nog verijdelen.

   

  Diezelfde Laifis was ook zowat de enige die in een slappe tweede helft nog voor dreiging zorgde bij Standard. Zijn verre knal ging niet zo erg hoog over. Veel meer liet de thuisploeg niet zien, terwijl ook Akhisar uitblonk in onmondigheid. Het niveau zakte zienderogen, beide ploegen stapelden de slordige passes op.

   

  Met de krappe voorsprong bleef het wel opletten voor Standard, al konden de bezoekers Ochoa niet meer onder druk zetten. In de slotfase moesten ze zelfs met z’n tienen voort na een tweede gele kaart voor Yumlu. Standard gaf de drie punten niet meer weg.

  Akhisar eindigt de match nog met zijn tienen

  Preud’homme: “Zege van Krasnodar is slecht nieuws”

  “Wij wisten dat Akhisar elke kleine fout van ons zou benutten. Dat hebben ze ook 1 keer gedaan op een stilstaande fase. We mochten dus niet te veel weggeven en daarom was het een heel gesloten wedstrijd”, zegt Michel Preud’homme.

   

  “Als je dan op voorsprong komt, hebben de spelers ook meer de neiging om te verdedigen en niet genoeg vooruit te gaan. Maar dat betekent ook dat de ploeg gestructureerd is gebleven en daar ben ik blij mee.”

   

  Standard speelde bij momenten wel erg slordig. “Misschien was er wat nervositeit. We vonden niet altijd de vrije man. Er werd misschien te veel nagedacht in plaats van op gevoel te spelen. De laatste pass kwam er ook te weinig uit.”

   

  Krasnodar won thuis verrassend van Sevilla. “Dat is slecht nieuws. We dachten dat Sevilla het maximum van de punten zou nemen en misschien al gekwalificeerd zou zijn wanneer ze hier komen. Dat zal nu niet het geval zijn. Het geeft ook aan dat Krasnodar een heel goede ploeg is.”

  Emond: "De balans is positief"

  "We moesten de drie punten pakken na de moeilijke wedstrijd tegen Sevilla en dat hebben we gedaan. We wisten dat de wedstrijd beslist kon worden op stilstaande fasen. Het was belangrijk om geconcentreerd te blijven en dat hebben we vanavond goed gedaan. Na de 2-1 hebben we de wedstrijd goed gecontroleerd", zegt Renaud Emond.

   

  “Ik onthoud vooral de drie punten, de balans is positief. Dit resultaat is goed voor het vertrouwen, met oog op de belangrijke wedstrijd tegen Club Brugge."

   

  In de Europa League zal de strijd wellicht beslecht worden in de duels tegen Krasnodar. “Die wedstijden zullen nu heel belangrijk worden, vooral de thuiswedstrijd. We moeten hier het maximale pakken en proberen ook

  daar iets te rapen."

  Pocognoli: “Drie punten pakken was het belangrijkste”

   “Het was geen makkelijke wedstrijd voor ons, maar het belangrijkste is dat we de drie punten pakken. Zo komen we terug in de stand”, zegt Sébastien Pocognoli.

   

  “We wisten dat het een gesloten wedstrijd zou worden. Akhisar is een heel fysieke ploeg en sterk in de lucht. Ze hebben veel lange ballen gespeeld, maar we waren klaar voor die spelstijl.”

   

  Opvallend was wel het veelvuldige balverlies bij Standard. “Misschien waren dat een paar momenten van concentratieverlies. Er was ook wel wat vermoeidheid door de opeenvolging van wedstrijden. Zondag wacht ons weer een belangrijke wedstrijd tegen Club.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Standard doet wat het moet doen en verslaat Akhisarspor. Na een bijzonder flauwe partij wint het met 2-1.
  3. Gele kaart voor Moussa Djenepo van Standard tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 90. Akhisarspor-speler is het absoluut niet eens met zijn rode kaart.

   Akhisarspor-speler is het absoluut niet eens met zijn rode kaart

  5. tweede helft, minuut 90. 3 extra minuten. Standard moet het nog drie minuten volhouden. Het is op weg naar een glansloze, maar wel erg belangrijke overwinning.
  6. tweede helft, minuut 86. Standard komt niet meer in de problemen, maar de voorsprong blijft natuurlijk wel bijzonder krap. Krijgen we nog een slotoffensief van de bezoekers?
  7. Gele kaart voor Elvis Manu van Akhisar Belediyespor tijdens tweede helft, minuut 84
  8. Gele kaart voor Güray Vural van Akhisar Belediyespor tijdens tweede helft, minuut 84
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Standard, Orlando Sá erin, Renaud Emond eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Ook de doelpuntenmaker bij Standard, Emond, mag gaan rusten. Orlando Sa is zijn vervanger.
  11. Tweede gele kaart voor Mustafa Yumlu van Akhisar Belediyespor tijdens tweede helft, minuut 83
  12. tweede helft, minuut 82. Rood voor Yumlu. Akhisarspor moet nog 10 minuten met z'n tienen voort. Yumlu krijgt z'n tweede gele kaart voor een duwfout op Carcela. Z'n eerste kreeg hij voor protest.
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Akhisar Belediyespor, Elvis Manu erin, Evgen Seleznev eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Seleznov kan bijna niet meer normaal stappen en wordt dan ook naar de kant gehaald. Manu mag de slotfase volmaken.
  15. tweede helft, minuut 78. Djenepo gaat iets te gretig liggen in de zestien na een duel met Osmanpasa. Scheidsrechter Schüttengruber gaat er niet op in.
  16. tweede helft, minuut 77.
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Standard, Paul José Mpoku erin, Uche Agbo eruit
  18. tweede helft, minuut 76. Ook bij Standard wordt er gewisseld. Voor Agbo zit de wedstrijd erop, Mpoku moet voor wat meer offensieve kracht zorgen.
  19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Akhisar Belediyespor, Adrien Regattin erin, Onur Ayik eruit
  20. tweede helft, minuut 72. Doelpuntenmaker Ayik wordt naar de kant gehaald. Regattin is zijn vervanger.