• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard krijgt een oplawaai in de bakoven van Sevilla

  einde
  51
  1. 42' - Doelpunt - Franco Vazquez (2 - 1)
  2. 40' - Doelpunt - Moussa Djenepo (1 - 1)
  3. 39' - Geel - Simon Kjær
  4. 33' - Geel - Roque Mesa
  5. 16' - Verv. Ibrahim Amadou door Roque Mesa
  6. 9' - Doelpunt - Éver Banega (1 - 0)
  7. 4' - Geel - Moussa Djenepo
  8. 3' - Geel - Ibrahim Amadou
  1. 81' - Verv. Jesús Navas door Nolito
  2. 79' - Verv. Mehdi Carcela-González door Uche Agbo
  3. 77' - Verv. Franco Vazquez door Pablo Sarabia
  4. 75' - Doelpunt strafschop - Éver Banega (5 - 1)
  5. 74' - Geel - Zinho Vanheusden
  6. 71' - Doelpunt - Wissam Ben Yedder (4 - 1)
  7. 63' - Verv. Orlando Sá door Renaud Emond
  8. 63' - Verv. Moussa Djenepo door Maxime Lestienne
  9. 60' - Geel - Mehdi Carcela-González
  10. 50' - Doelpunt - Wissam Ben Yedder (3 - 1)
  9'Éver Banega1 - 0
  40'Moussa Djenepo1 - 1
  42'Franco Vazquez2 - 1
  50'Wissam Ben Yedder3 - 1
  71'Wissam Ben Yedder4 - 1
  75'Éver Banega5 - 1

  Standard is met een valse noot aan zijn Europa League-campagne begonnen. In een heet Sevilla - het was nog meer dan 30 graden toen de match gespeeld werd - onderging het de wet van de sterkste en slikte het 5 doelpunten.

  Standard, met Zinho Vanheusden in de basis, liep de hele match achter de feiten aan. Het speelde al vroeg met vuur en kreeg de rekening gepresenteerd toen Banega een vrije trap in de 9e minuut handig over de muur draaide, 1-0.

   

  Voorzichtig herstelde Standard het evenwicht, maar gevaar was daar niet mee gemoeid. Toch trokken de Luikenaren de stand net voor de rust gelijk: bij een corner kwam de bal met een gelukje tot bij Djenepo, die van dichtbij raak trof.

   

  Het antwoord van Sevilla was even snel als kordaat. Standard was nog aan het nagenieten van de 1-1 toen Vazquez de bal randje 16 voor zijn linker klaarlegde en hem via de paal in doel zag botsen: 2-1 en Standard meteen van zijn wolkje gehaald.

   

  Na de rust ging het met Standard van kwaad naar erger. Sevilla versnelde het spel naar hartelust en scoorde naar believen. De 3-1 van Ben Yedder vroeg in de tweede helft versterkte het geloof in eigen kunnen en sneed Standard voorgoed de adem af.

   

  Sevilla hoefde niet eens tot het gaatje te gaan om het niveauverschil met schrikbarend gemak nog wat meer in de verf te zetten. Toen Marin centraal begon te knoeien, bracht Banega de counter op gang en stiftte Ben Yedder de 4-1 voorbij een machteloze Ochoa.

   

  Een kwartier voor tijd voerde Banega de score op tot 5-1, na een penalyovertreding van Vanheusden. De Spaanse honger was nog niet gestild, maar gelukkig voor een gelaten Standard was de lijdensweg ten einde.

  Bekijk de 6 goals uit Sevilla-Standard (5-1)

  Krasnodar is de tweede winnaar in groep J

  Op speeldag 2 in groep J neemt Standard het op 4 oktober in Luik op tegen het Turkse Akhisarspor, dat vanavond met 0-1 onderuitging tegen het Russische Krasnodar. Komend weekend trekken de Luikenaren naar Anderlecht voor de topper van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League.

  Preud'homme: "We kunnen het op fysiek, technisch en tactisch vlak niet volhouden"

  Vanheusden: "In de tweede helft kijk je ieder moment naar de klok"

  Tweets:

  Preud'homme: "Deze groep is hier nog niet klaar voor"

  "Dit komt heel hard aan", zegt Zinho Vanheusden. "We hadden de eerste helft onder controle en scoorden de 1-1. Maar meteen erna viel de 2-1, dat was jammer. Vroeg in de tweede helft scoorde Sevilla de 3-1  en toen was het afgelopen."

   

  "Na de rust hebben we meer proberen aan te vallen en vielen er ruimtes. Op den duur begon de match lang te duren en begin je veel naar de klok te kijken. Maar goed, Sevilla is een Europese topper. De moeilijkste match hebben we gehad. Het is spijtig dat we niks kunnen rapen, maar we kijken al uit naar de match tegen Anderlecht, komende zondag."

   

  Michel Preud'homme blikte positief terug op de eerste 3 kwartier, maar zag zijn ploeg daarna alle greep op de wedstrijd verliezen.

   

  "Ik ben tevreden over onze eerste helft, waarin we de juiste oplossing vonden. We stonden goed in positie en hebben Sevilla af en toe in de problemen gebracht. Maar ons probleem is dat we dat technisch, tactisch en fysiek niet kunnen volhouden", zegt de Standard-coach.

   

  "We hebben slaag gekregen. Deze groep is nog niet klaar voor deze Europese competitie. We spelen tegen Ajax en Sevilla, maar dat is te hoog gegrepen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde: 5-1. Het zit erop. 5-1 voor Sevilla, een afgang voor Standard.
  2. tweede helft, minuut 92. Michel Preud'homme staat plots op het veld. De coach van Standard is in een woordenwisseling verwikkeld met Cavanda.
  3. tweede helft, minuut 91. Extra tijd. Er komen twee minuten bij.
  4. tweede helft, minuut 91. Nolito, net ingevallen voor Navas, heeft de 6-1 aan zijn voet. Maar hij wil het net iets te mooi doen en ziet zijn poging stranden. .
  5. tweede helft, minuut 90. We zijn aan de laatste minuten toe. Voor Standard mag de scheids er nu al een einde aan maken.
  6. tweede helft, minuut 89. Sevilla weigert het helemaal af te maken.

   Sevilla weigert het helemaal af te maken

  7. tweede helft, minuut 87. "Dit is een lijdensweg voor Standard. Het staat 5-1, maar de score had ook hoger kunnen oplopen.". Radiocommentator Peter Vandenbempt.
  8. tweede helft, minuut 86. Nog 4 minuten. Sarabia waagt zijn kans. Het schot van de invaller wordt door Ochoa in corner verwerkt.
  9. tweede helft, minuut 85. Standard ontsnapt aan de 6-1.

   Standard ontsnapt aan de 6-1

  10. tweede helft, minuut 84. Het is groot feest in Sevilla. In de Spaanse competitie telt het team na 4 speelronden 4 punten. Sevilla won 1 keer en speelde 1 keer gelijk. De andere twee duels verloor het. De 12e plaats is alvast onder de verwachtingen. Mogelijk luidt deze Europese match de ommekeer in.