Ga naar de inhoud
Paintsil
Racing Genk geeft een 0-2-voorsprong nog weg.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
11
6
3
1
2
14
8
2
Malmö FF
9
6
2
1
3
7
6
3
Besiktas
7
6
2
3
1
9
11
4
Sarpsborg 08
5
6
1
3
2
8
13
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
2
Malmö FF
0
0
0
0
0
0
0
3
Besiktas
0
0
0
0
0
0
0
4
Sarpsborg 08
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
2
Malmö FF
0
0
0
0
0
0
0
3
Besiktas
0
0
0
0
0
0
0
4
Sarpsborg 08
0
0
0
0
0
0
0
Malmö FFKRC Genk
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Srdjan Jovanovic
stadion
Eleda Stadion
toeschouwers
16117

Genk vergeet zich te verzekeren van Europese lente

 do 29 november 2018 23:50
    1. 52' - Geel - Andreas Vindheim
    2. 54' - Doelpunt - Joseph Paintsil (0 - 2)
    3. 55' - Geel - Jere Uronen
    4. 66' - Doelpunt - Oscar Lewicki (1 - 2)
    5. 71' - Geel - Dieumerci Ndongala
    6. 83' - Verv. Anders Christiansen door Romain Gall
    7. 87' - Verv. Alejandro Pozuelo door Bryan Heynen
    UEFA Europa League - speeldag 5 - 29/11/18 - 21:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    54'
    Joseph Paintsil
    0 - 2
    Joseph Paintsil
    54'
    66'
    Oscar Lewicki
    66'
    Oscar Lewicki
    1 - 2

    Racing Genk heeft een zege uit handen gegeven in Malmö. Meer dan een uur was er geen vuiltje aan de lucht voor Genk, maar de Limburgers gaven in twee minuten een 0-2-voorsprong uit handen. Als Genk zijn lot in eigen handen wil houden, heeft het een punt nodig op de laatste speeldag tegen Sarpsborg.

    • Sleutelmoment: Invaller Ndongala komt tussen de 1-2 en 2-2 van Malmö alleen voor doel, maar legt de bal op 1-3 nonchalent naast.
    • Man van de Match: Wat het geheim van invaller Antonsson is, weten we niet. Maar hij gaf een assist en scoorde.
    • Statistiek: Genk heeft geen enkele van zijn laatste 5 matchen kunnen winnen.

    Bekijk het verslag van Malmö-Genk (2-2)

    Trossard en Pozuelo toveren naar de 0-1

    Een koude Zweedse winterwind blies Malmö naar voren in het begin van de match. Na 12 minuten moest Vukovic met een hand een kanonschot van Vindheim uit de bovenhoek houden. Genk had meer tijd nodig om op te warmen.

    Niet toevallig Trossard, wel meteen goed in de match, kreeg de eerste Genkse kans. Hij trapte te centraal op doel. Genk was technisch superieur en deed de koele Zweden steeds meer zweten. Malmö reageerde op 60 procent Genks balbezit door het strafschopgebied dicht te timmeren.

     

    Voor Genk was het zoeken naar een piepklein gaatje. Tot Christiansen (ex-AA Gent) balverlies leed. Opeens lag er wel een zee aan ruimte. Een kolfje naar de hand van het duo Trossard-Pozuelo. De Belg was de perfecte aangever, de Spanjaard werkte fijnbesnaard af met een lobje. “Eviva
    Pozuelo” zongen de Genkse fans.

    Pozuelo stift de 0-1 heerlijk over de Malmö-doelman

    Twee tegengoals in evenveel minuten voor Genk

    De Limburgse gezangen zwolle verder aan kort na de pauze. Genk brak opnieuw het ijs in de omschakeling. Pozuelo was deze keer de aangever. Paintsil trapte alleen voor doel de 0-2 binnen.

     

    Wat er daarna precies misliep, daar zal Philippe Clement nog een vette kluif aan hebben tijdens de nabesprekingen.  Feit is dat Genk in 2 minuten 2 goals slikte. Twee keer was invaller Antonsson betrokken.

     

    Eerst gaf hij de assist die door Lewicki prachtig binnen werd getrapt. Meteen erna scoorde hij zelf nadat Aidoo volledig in de mist was gegaan. Wat het allemaal nog pijnlijker maakte was dat Ndongola tussen die twee goals een enorme kans op 1-3 nonchalant naast trapte.

    Lewicki mikt de aansluitingstreffer binnen voor Malmö

    Genk laat zich verrassen: Antonsson scoort de 2-2

    • Philippe Clement: "Na een goede match hebben we 2 punten en een Europese kwalificatie weggegooid. Nu moeten we nog tegen de rugbyploeg van Sarpsborg. Een moeilijke match. Dat hebben de spelers  zichzelf aangedaan. Er waren nog te veel jongens die te naief, te jong misschien ook zijn om de match dood te maken en blijven aanvallen. Het is niet dat Malmö zoveel kansen had, maar ze waren wel efficiënt. De tegengoals kwamen na individuele fouten, maar als je de organisatie houdt, betaal je die niet altijd cash. Daar is de voorbije maanden al meermaals over gesproken. Dat zijn lessen die een jonge groep moet leren, want anders kan een Europees verhaal snel gedaan zijn. Het is momenteel te lief en te mooi. Er moeten ook momenten zijn dat het gewoon zakelijk is."
    • Leandro Trossard: "De coach is boos, maar wij zelf ook. Als je 0-2 voor komt en dan nog niet wint, dan schiet je jezelf in de voet. Dit is niet de eerste keer. Hier moet je lessen uit trekken, want zo kun je bezig blijven. We moeten in blok blijven spelen en meer volwassenheid tonen. We maken het onszelf moeilijk, want nu moeten we ook weer vol aan de bak tegen Sarpsborg. Ik zal niet zeggen dat we een snipperdag hadden kunnen nemen, maar als we al geplaatst waren, hadden enkele jongens wat kunnen rusten. Het is een frustrerende situatie, al moeten we ook onthouden dat we op zich een goeie match speelden en heel wat kansen creëerden. Alleen moeten die fouten er echt uit."

    Clement: "We hebben hier 2 domme punten weggegooid"

    Trossard: "We schieten weer in onze eigen voet: dit moet er uit"

    Fase per fase

    90+3'

    Einde van de match

    Genk is nog niet zeker van een Europese winter. Het gaf in een beklijvende match een 0-2-voorsprong uit handen in twee minuten. Eindstand: 2-2.
    90+3' tweede helft
    90+3'

    Genk is in het slot nog dicht bij de 2-3

    90'

    Twee minuten extra

    De goal kan nog aan twee kanten vallen. Bijna krijgt Trossard de bal nog bij de aanstormende Ndongala, maar de doelman zit er tussen. Wat een spanning.
    86'

    Aidoo moet zich nog reppen

    Malmö slaat bijna nog toe. Antonsson, alweer hij, komt voor doel, maar Aidoo smijt zich met lijf en leden in de baan van het schot.
    85'

    Geen penalty voor Gano?

    Pozuelo gooit de bal voor doel, waar Gano vraagt. De voet van Bengtsson gaat wel erg hoog, maar de scheidsrechter ziet er geen gevaarlijk spel in.
    85'

    Pozuelo werkt niet goed af

    80'

    Pozuelo trapt veel te flauw

    Pozuelo snoept de bal af rond de middenlijn en rukt op. Trossard, Gano en Ndongala zijn mee, maar de Spanjaard schiet zelf. Clement is niet blij om die keuze. Het schot is veel te zwak.
    78'

    "Genk gaat op zoek naar een derde goal. Maar het is een beetje holderdebolder."

    Peter Vandenbempt
    75'
    74'
    Invaller Gano krijgt de bal mee aan de rand van het strafschopgebied, maar trapt de moeilijke kans naast. Genk trekt de match weer naar zich toe.
    73'

    Genk laat zich verrassen: Antonsson scoort de 2-2

    69'

    "Deze match is gekanteld. Als Genk nog wil winnen, zal het de match opnieuw moeten doen kantelen."

    Filip Joos
    67'

    Wel, wel, wel Genk: 2-2

    Genk slikt in geen tijd een tweede tegengoal. Invaller Antonsson maakt een tegenaanval perfect af met een harde knal: 2-2.
    67'

    Lewicki mikt de aansluitingstreffer binnen voor Malmö