Ga naar de inhoud
Berge helpt Genk aan een punt in de slotfase.

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
11
6
3
1
2
14
8
2
Malmö FF
9
6
2
1
3
7
6
3
Besiktas
7
6
2
3
1
9
11
4
Sarpsborg 08
5
6
1
3
2
8
13
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
2
Malmö FF
0
0
0
0
0
0
0
3
Besiktas
0
0
0
0
0
0
0
4
Sarpsborg 08
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
2
Malmö FF
0
0
0
0
0
0
0
3
Besiktas
0
0
0
0
0
0
0
4
Sarpsborg 08
0
0
0
0
0
0
0
KRC GenkBesiktas
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Tobias Stieler
stadion
Cegeka Arena
toeschouwers
14292

Racing Genk vermijdt met late goal een tweede Europese nederlaag

 do 8 november 2018 21:50
  1. 36' - Geel - Mbwana Samatta
  1. 88' - Doelpunt - Sander Berge (1 - 1)
  2. 90' - Verv. Dieumerci Ndongala door Marcus Ingvartsen
UEFA Europa League - speeldag 4 - 08/11/18 - 18:55
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
88'
Sander Berge
88'
Sander Berge
1 - 1

Racing Genk heeft op de valreep een punt gepakt tegen Besiktas. In een boeiende Europese wedstrijd wiste Berge met een raket in de slotfase een achterstand uit. Genk blijft alleen leider in zijn groep.

Genk-Besiktas in een notendop

  • Sleutelmoment: In de 93e minuut krijgt Heynen dé kans om Genk alsnog de 3 punten te schenken, maar hij schiet de wenkende kans op zijn ploegmaat Ingvartsen.
  • Man van de Match: Ricardo Quaresma werd in de heenmatch (als enige) op de korrel genomen door zijn eigen fans. De Portugees was met een missie naar Genk gekomen. Quaresma strooide met prachtige crosses, scoorde én deed zelfs zijn verdedigende werk tot in de puntjes.
  • Opvallend: Het was van 21 april 2015 geleden dat Sander Berge nog gescoord had in een officiële match. Toen scoorde de 17-jarige Noor zijn eerste profgoal in een 0-8-zege in de beker.

Bekijk het verslag van Genk - Besiktas (1-1)

Onherkenbaar Genk in de 1e helft

Genk had Besiktas 2 weken geleden voetballes gegeven, maar de Turken en hun coach toonden zich snelle leerlingen, want het tactische plan én de uitvoering van Besiktas was perfect.

 

Genk werd voortdurend opgejaagd en liet zich dan ook op meer fouten dan normaal betrappen. Bovendien kwamen de Genkse regisseurs niet goed uit de verf.

 

De 0-1 van Quaresma kwam ook tot stand na een foutje van Aidoo, dat Dewaest en Vukovic niet meer konden rechtzetten. Genk kroop pas tegen het einde van de 1e helft uit zijn schulp, maar het trok die lijn na de rust niet door.

Quaresma zet Besiktas al snel op voorsprong

Babel mist, Berge niet

Het was dan ook Besiktas dat na de rust het vaakst met een 2e doelpunt flirtte. Vooral Babel was spilzuchtig in de afwerking.

 

Veel fans hadden de hoop al opgegeven, toen de gelijkmaker toch nog uit de lucht viel. Letterlijk, want aan de knal van Berge wou de onzekere Zengin zich niet verbranden.

 

Genk zette door en kreeg nog bijna meer dan het eigenlijk verdiende. Besiktas gooide telkens nog een lichaamsdeel voor de bal en toen er eens eentje niet in de buurt was, vond Heynen zijn eigen ploegmaat Ingvartsen op zijn weg.

Berge zorgt met heerlijke knal voor 1-1 tegen Besiktas

Genk blijft leider in zijn groep

Ondanks het puntenverlies doet Genk geen slechte zaak, want ook Malmö-Sarpsborg eindigde op 1-1, waardoor er niets is veranderd in het klassement. Genk blijft leider en heeft zijn 2 matchen tegen Besiktas, de op papier sterkste tegenstander, al achter de rug.

Clement: "Had al slecht gevoel na de opwarming"

"Ik had na de opwarming al een slecht gevoel over de start van onze match", zegt Genk-coach Philippe Clement. "Daar waren we al niet scherp genoeg. We hadden misschien te veel vertrouwen."

 

"Op het veld zag ik veel te veel afval, een veel te traag tempo, niet de juiste opbouw,... Veel dingen die we niet hadden afgesproken."

 

"Maar er waren ook positieve dingen. Ik wist dat we op het einde over hen heen zouden lopen, want we zijn fysiek een stuk sterker. Ik wist dat die versnelling er zou komen. Als we in een hogere versnelling waren begonnen, had het zelfs nog een mooiere avond kunnen worden."

"We namen het misschien te licht op"

  • Bryan Heynen (Genk): "We hebben de match misschien te licht opgenomen, omdat we daar zo vlot hadden gewonnen. Maar in de laatste 25 minuten waren we wel weer veel beter dan zij en konden we nog winnen."
  • Joseph Aidoo (Genk): "Toen Berge scoorde, was ik opgelucht, want anders had ik het mezelf nooit vergeven. Die goal van Besiktas reken ik mijzelf aan."
  • Sander Berge (Genk): "Besiktas toonde een ander gelaat dan thuis. Het was duidelijk uit op wraak. Daar hadden wij geen antwoord op. Mijn goal zou wel eens een belangrijke kunnen zijn."
  • Ryan Babel (Besiktas): "Wij hebben dringend punten nodig, dus voor ons zijn dit 2 verloren punten en geen gewonnen punt. We hadden vaker kunnen scoren, maar faalden daarin."

Reacties van de spelers

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+5'

Genk krijgt nog uitstekende dubbele kans op 2-1

90+4'

Einde: 1-1

Nog een laatste kans voor Fiolic, die kan uithalen op de cross van Uronen, maar over schiet. Het is het slotakkoord van een bijwijlen vermakelijke match.
90+3'
Genk trekt nog even naar de schiettent op de kermis. De ene bal na de andere wordt in extremis afgeblokt. Vooral het schot van Heynen had een beter lot verdiend. Het is uitgerekend Ingvartsen die de bal uit doel houdt.
90+2'
Medel ligt uitgeteld op de grond. Tot ergernis van de Genk-fans is Fiolic zo sportief dat hij het spel stil legt.
90+1'
We hebben de 1e van 4 minuten extra tijd aangevat, maar Genk dringt aan. Besiktas kreeg een paar kansen om er 0-2 van te maken, maar nu bidden de Turken dat het 1-1 blijft.
90'
90'
Met Ingvartsen in de plaats van Ndongala speculeert Clement niet op een punt. Zit er nog meer in voor Genk?
89'
88'

Berge zorgt met heerlijke knal voor 1-1 tegen Besiktas

87'

GOAL: Berge 1-1!

Genk lijkt dan toch een 2e nederlaag te vermijden dit seizoen, met dank aan een raket van Berge die perfect in het hoekje verdwijnt.
85'
Zengin is toch echt geen goeie keeper, maar Genk moet het zichzelf aanrekenen dat het daar niet meer van kunnen profiteren heeft. Ook het schot van Berge is niet echt gevaarlijk, maar de doelman heeft er toch moeite mee.
82'
Genk moet nu aan zijn slotoffensief beginnen, maar dat mag dan wel van een betere kwaliteit zijn dan het schot van Uronen, dat geen doel treft.
81'
Pepe twijfelt niet om de doorgebroken Ndongala neer te halen. Hij feliciteert de ref dat hij hem er geel voor geeft. De vrijschop levert Genk niets op.
80'

Babel raakt de bal helemaal verkeerd

77'
Babel had Genk al een paar keer kunnen uittellen, maar ook na een prima voorzet van Quaresma gaat het weer mis.