1. 72' - Doelpunt - Mbwana Samatta (2 - 0)
UEFA Europa League - speeldag 1 - 20/09/18 - 18:56
72'
Mbwana Samatta
72'
2 - 0

Racing Genk heeft zijn eerste groepsmatch in de Europa League succesvol afgerond. Trossard en Samatta tekenden voor de doelpunten tegen een tandeloos Malmö. "We hebben de hele match gedomineerd", vatte Trossard goed samen.

RC Genk - Malmö FF in een notendop:

• Man van de match: Maehle is een gesel voor Malmö op de rechterflank. De rechtsback ligt ook aan de basis van het openingsdoelpunt.
  • Opvallend: Trossard zit dit seizoen al aan 6 goals in Europa, Samatta aan 7.
  • Statistiek: Malmö was bijna 20 matchen ongeslagen, maar in Genk kwam de Zweedse kampioen er niet aan te pas. Het dwong nauwelijks 2 kansen af.

Malmö prutst, Trossard opent score

Malmö doet het de laatste weken prima in de Zweedse competitie, maar die staat niet zo hoog aangeschreven als de Belgische. En daarin presteert Racing Genk uitstekend.

Die lijn trok het door in Europa. Smaakmakers Trossard, Pozuelo en Malinovski gingen een voor een hun kans. Scoren lukte niet meteen.

Malmö kwam er af en toe uit, maar veel werk kreeg Vukovic niet. Ook niet omdat Aidoo uitstekend stond te verdedigen. De Ghanees heeft een verleden in Zweden.

In de slotminuten van de eerste helft kwam zijn ploeg verdiend op voorsprong. Malmö stond te prutsen en daar profiteerde van. De rechtsachter boorde door de verdediging en bediende Trossard aan de tweede paal: 1-0.

Samatta scoort na geharrewar

Zelfs toen Genk na de rust stoom afliet, wist Malmö niet hoe het kansen moest creëren. De Zweedse kampioen beschikte over onvoldoende voetballende kwaliteiten om de thuisploeg een keer uit verband te spelen.

En dus leek een eerste nederlaag in 20 matchen onvermijdelijk. De laatste Zweedse hoop werd 20 minuten voor tijd de kop ingedrukt toen Samatta er na geharrewar in de zestien 2-0 van maakte. De aanvaller van Genk maakte al zijn 7e doelpunt in deze Europa League-campagne.

In de slotminuten dreigde Malmö zowaar een keer, maar het doelpunt van Bengtsson telde niet. Hij stond buitenspel.

Over twee weken mag Racing Genk op zoek naar 6 op 6 op het terrein van de Noorse club Sarpsborg. Daarna volgt een match tegen groepsfavoriet Besiktas. De Turken wonnen met 3-1 van Sarpsborg.

Trossard: "Hele match gedomineerd"

"We hebben 90 minuten lang gedomineerd. We kwamen niet in de problemen", vat Leandro Trossard de wedstrijd goed samen.

"In het begin was het even zoeken en hebben we de bal goed laten rondgaan. Dan is het moeilijk voor de tegenstander om de gaten dicht te lopen. We hebben heel volwassen gespeeld."

Trossard maakte al zijn 6e doelpunt in Europa dit seizoen. "Ik ben heel blij dat ik de ploeg heb kunnen helpen", blijft hij bescheiden.

"Nu mogen we Sarpsborg niet onderschatten, dat vind ik gevaarlijk. En naar het schijnt zullen we daar op kunstgras voetballen."

Clement: "Ik hoop dat we deze reeks zo lang mogelijk kunnen volhouden"

"Malmö is een ploeg die echt wel kan voetballen, maar dat het hier nauwelijks kansen kreeg, is de verdienste van mijn spelers", zegt Genk-coach Philippe Clement.

"Het had nog meer kunnen zijn, maar iedereen is heel tevreden met 2-0 in Europa. Het was toch weer een fantastische avond. Met ook goeie supporters. Enige minpuntje is dat ik er meer van verwacht had. Ik hoop dat er volgende match meer mensen de weg naar het stadion vinden."

Berge: "Extra speciaal om te winnen want ik ben een halve Zweed"

Maehle: "Heel belangrijke eerste zege in de Europa League"

Samatta: "We moeten hard blijven werken om aan de top te blijven"

90+3'

Genk gaat voort op zijn elan. Ook in Europa boekt het team van Clement een zege. Trossard en Samatta scoorden tegen de Zweedse kampioen Malmö. Over twee weken gaat Genk voor een 6 op 6 op het terrein van de Noorse club Sarpsborg.
90+1'

Bengtsson buitenspel

Vukovic moet zich een keer omdraaien, maar het doelpunt telt niet. Bengtsson kopte vanuit buitenspel. Het was de eerste kans van Malmö na de rust.
90'
De arbitrage doet er 3 minuten bij.
90'

Goal van Malmö wordt afgekeurd voor buitenspel

87'

Christiansen (Malmö) uit zijn woede op de bank

87'
Ingvartsen maakt zijn rentree bij Genk. De Deense aanvaller is aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen toe. Hij lag lange tijd in de lappenmand met een vervelende blessure.
86'
Nu wordt Malinovski te zelfzuchtig. Hij dribbelt zich vast, omdat hij de bal weigert af te spelen.
81'
Nog 10 minuten: doet Genk er nog eentje bij? Van ons mag het.
79'

Genk blijft kansen creëren

79'
Ook met zijn mindere voet kan Malinovski stevig uithalen. Dahlin heeft moeite met het schot.
77'
Alejandro Pozuelo mag zijn 27e verjaardag gaan vieren. Ibrahima Seck komt in zijn plaats.
75'
Malinovski dribbelt zich in een goeie schietpositie. Bengtsson gooit zich voor de bal. Niet veel later krijgt Dahlin een knal van Trossard niet onder controle, maar het blijft 2-0.