• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zware blessure Welbeck overschaduwt kwalificatie van Arsenal

  einde
  00
  1. 42' - Geel - Bruno Gaspar
  2. 31' - Verv. Danny Welbeck door Pierre-Emerick Aubameyang
  3. 22' - Geel - Stephan Lichtsteiner
  1. 88' - Rood - Jérémy Mathieu
  2. 86' - Verv. Miguel Luís door Radosav Petrovic
  3. 84' - Verv. Abdoulay Diaby door Jovane Cabral
  4. 75' - Geel - Miguel Luís
  5. 74' - Verv. Stephan Lichtsteiner door Ainsley Maitland-Niles
  6. 73' - Geel - Matteo Guendouzi
  7. 70' - Verv. Fredy Montero door Bas Dost
  8. 68' - Geel - Marcos Acuña
  9. 61' - Verv. Carl Jenkinson door Sead Kolašinac

  Arsenal heeft zich met een doelpuntenloos gelijkspel tegen Sporting Lissabon geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League. Maar na afloop was er geen dolle vreugde bij de Londense club. Tijdens de match viel Danny Welbeck immers uit met een zware enkelblessure. "Hij is naar het ziekenhuis gebracht", vertelde trainer Emery.

  In minuut 25 liep het mis voor Danny Welbeck. De spits probeerde te koppen, maar kwam na zijn sprong slecht neer. Hij greep meteen naar zijn rechterenkel. Hijzelf en zijn ploegmaats hadden meteen door dat het ernstig was. Het medische team van Arsenal kwam het veld op.

   

  Welbeck kreeg zuurstof toegediend en werd op een draagbaar van het veld gedragen. "Hij is nog in het ziekenhuis", vertelde trainer Unai Emery na afloop. "We moeten nog even afwachten, maar we denken wel dat het ernstig is."

   

  "De andere spelers waren ook aangedaan. Na de match vroegen ze meteen naar Welbeck. Onze gedachten zijn op dit moment bij hem."

   

  Welbeck was in het verleden al vaak out met blessures. Zo miste hij tussen mei 2015 en begin 2017 70 wedstrijden bij Arsenal door knieproblemen. "Elke blessure is anders. Nu heeft hij misschien iets gebroken in zijn enkel. Het is een zware klap voor hem en voor de ploeg."

  FOTO: Welbeck werd met een draagbaar van het veld gedragen

  Fase per fase