Anderlecht sluit troosteloze EL-campagne af met non-match in Zagreb

  1. 45+2' - Geel - Ivan Santini
  2. 17' - Geel - Antonio Milic
  3. 17' - Geel - Izet Hajrovic
  1. 89' - Verv. Mislav Oršic door Mario Šitum
  2. 73' - Geel - Amir Rrahmani
  3. 72' - Verv. Antonio Milic door Alexis Saelemaekers
  4. 69' - Verv. Kenny Saief door Francis Amuzu
  5. 65' - Verv. Mario Gavranovic door Bruno Petkovic
  6. 63' - Verv. Sebastiaan Bornauw door Hannes Delcroix

  Anderlecht heeft de laatste plaats in zijn groep niet kunnen vermijden. Het speelde met een B-team gelijk tegen groepswinnaar Dinamo Zagreb, een match met amper kansen voor beide kampen.

  Zagreb-Anderlecht in een notendop

  • Sleutelmoment: Het laatste fluitsignaal, de laatste noot van een treurmars voor Anderlecht die 6 duels heeft geklonken. De club kan zich nu volledig richten op de competitie.
  • Man van de Match: Daniel Olmo, een Spaanse belofte-international, was de enige speler op het veld die af en toe flitsen van zijn klasse toonde.

  Verslag van Zagreb-Anderlecht

  Verplicht nummertje

  Anderlecht wist al een tijdje dat er weinig eer meer te rapen viel in Europa. Dat bleek ook uit de basisploeg van Vanhaezebrouck, met onder meer Appiah, Milic, Kayembe en het duo Saief-Bakkali, dat onlangs nog werd gestraft omdat het te slecht trainde.

   

  De match in Zagreb had ook wel wat weg van een straftraining, al was de thuisploeg zeker medeschuldig. Goeie bedoelingen genoeg, maar weinig creativiteit of genialiteit. Een schotje van Bakkali was het enige vermeldenswaardige voor de rust.

   

  De kost die we na de rust kregen geserveerd, was zeker even zoutloos. Beide teams maakten er steeds minder een geheim van dat dit een verplicht nummertje was. Anderlecht kwam nog het dichtste bij een doelpunt: doelman Livakovic stond bijna op het verkeerde been en een poging van Bakkali verdween naast in plaats van in de winkelhaak.

  "We hebben niet de fouten gemaakt die we in onze vorige Europese matchen wél maakten"

  • Frank Boeckx: "We hebben met maturiteit gespeeld en hebben niet de fouten gemaakt die ons in onze vorige Europese matchen de das omgedaan hebben.  Dat is een les die we moeten meenemen naar de competitie. We misten enkel slagkracht om vooraan tot meer kansen te komen. Of ik hoop zelf meer kansen te krijgen? Ik ben in mijn carrière al veel afgeschreven. Als de trainer me nodig heeft, zal ik er staan. Want ik moet me soms forceren om niet met een lang gezicht op de training te arriveren."
  • Hein Vanhaezebrouck (coach): "We stonden alert te verdedigen en ook het middenveld was gedisciplineerd, met de 0 als gevolg. Offensief hebben we wel te weinig gebracht. Ik wist dat we wellicht niet veel kansen zouden krijgen en dat we moesten hopen op stilstaande fases. Maar die waren vandaag beneden niveau."

  Vanhaezebrouck: "De 0 houden is een positief gegeven"

  Boeckx: "Hebben met een zekere maturiteit gespeeld vandaag"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde: 0-0. Schärer maakt er een einde aan. Een match die er niet meer toe deed. Een match om snel te vergeten.
  3. tweede helft, minuut 91. Bakkali krult de bal over doel.

   Bakkali krult de bal over doel

  4. tweede helft, minuut 91. Anderlecht is nog aan het breien voor een laatste aanval. Zit er alsnog een goaltje en dus een eerste zege in Europa dit seizoen in?
  5. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra tijd. .
  6. tweede helft, minuut 89. "Dit Dinamo Zagreb is geen kandidaat voor de eindzege. Dat is duidelijk.". Filip Joos (Sporza).
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Dinamo Zagreb, Mario Šitum erin, Mislav Oršic eruit
  8. tweede helft, minuut 86. 3 keer voor 1 frank. Anderlecht schiet tot 3 keer op doel. De eerste 2 pogingen werden nog afgeblokt, de laatste poging van Bakkali wordt afgeschampt in hoekschop.
  9. tweede helft, minuut 85. Het is aftellen naar het einde van de match. Nog 5 minuten. In de andere match in de groep staat Trnava 1-0 voor tegen Fenerbahçe, waardoor Anderlecht de laatste plaats in de groep niet meer lijkt te kunnen ontlopen.
  10. tweede helft, minuut 81. Kayembe verrast bijna de Zagreb-doelman.

   Kayembe verrast bijna de Zagreb-doelman

  11. tweede helft, minuut 81. Kans Kayembe. We moeten onze ogen even uitwrijven, maar het was er wel degelijk één: een kans! Kayembe plukt met zijn linker een bal uit de lucht en kan bijna Livakovic op het verkeerde been zetten met zijn schot.
  12. tweede helft, minuut 80. "De ploeg van Vanhaezebrouck is nauwelijks in de problemen gekomen.". Filip Joos (Sporza).
  13. tweede helft, minuut 79. Lekkere dribbel van Appiah op rechts, die zo voor gevaar sticht in de 16 van Zagreb. Théophile-Catherine moet een hoekschop weggeven.
  14. tweede helft, minuut 77. Dinamo Zagreb lijkt nu toch een klein beetje aan te dringen. Het vernuft moet bijna altijd van Olmo komen, maar Stojanovic evenaart zijn ploegmaat niet in vernuft.
  15. tweede helft, minuut 74. Saelemaekers schat een hoge voorzet verkeerd in, waardoor de bal tot bij Hajrovic belandt. Die is zelf verrast en dus schiet de bal door.
  16. tweede helft, minuut 73. Morioka kiest ervoor om een vrijschop meteen op doel te geven. Hoog over. De Japanner blijft er ijskoud onder, maar hij moet toch ook beseffen dat zijn carrière bij Anderlecht op die manier op zijn laatste benen loopt.
  17. Gele kaart voor Amir Rrahmani van Dinamo Zagreb tijdens tweede helft, minuut 73
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Anderlecht, Alexis Saelemaekers erin, Antonio Milic eruit
  19. tweede helft, minuut 71.