• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht wint geen zieltjes met bloedeloze 0-0 tegen Trnava

  einde
  00
  1. 33' - Geel - Davit Skhirtladze
  2. 32' - Geel - Dennis Appiah
  1. 90+4' - Verv. Patryk Malecki door Oliver Janso
  2. 90+1' - Verv. Erik Grendel door Fabian Miesenböck
  3. 86' - Geel - Albert-Mboyo Sambi Lokonga
  4. 82' - Verv. Ryota Morioka door Yari Verschaeren
  5. 82' - Verv. Evgeniy Makarenko door Albert-Mboyo Sambi Lokonga
  6. 82' - Verv. Knowledge Musona door Francis Amuzu
  7. 80' - Geel - Lukáš Greššák
  8. 61' - Verv. Marek Bakoš door Ali Ghorbani

   Anderlecht heeft ook zijn 5e wedstrijd in de Europa League niet kunnen winnen. Het experimentele elftal van Hein Vanhaezebrouck kreeg de beste kansen tegen Trnava, maar scoren zat er niet in. Anderlecht was al uitgeschakeld.

   Bekijk het verslag van Anderlecht-Trnava (0-0)

   Neem een match waarin Anderlecht niets te winnen of verliezen heeft, voeg er een hoopje geblesseerde spelers en een slecht veld aan toe. Kruid tot slot het geheel af met een Slovaakse tegenstander die blij is met een punt en het potje voetbal dat voorgeschoteld wordt, is flauw en slaapverwekkend.

    

   Anderlecht begon met 8 andere spelers in vergelijking met de match tegen STVV. Onder meer Dauda, Morioka, Kayembe en Musona kregen een kans. Dat experimentele elftal kwam - niet helemaal verrassend - niet tot vlotte combinaties. Ondanks veel goede wil was het vooral veel net niet.

    

   De jonge spits Dauda toonde zich in de eerste helft wel bij momenten, maar ook bij hem was het net niet. Hij trapte een keer op de paal en speelde net niet goed genoeg in op Morioka. De allerbeste kans was zelfs voor Trnava, maar Didillon zorgde voor gerechtigheid en redde.

    

   Ook in de tweede helft ontbrak een noodzakelijk smaakmaker om Trnava pijn te doen. Morioka, Makarenko en Musona kregen het team niet op sleeptouw. De Japanner kreeg na een goede kap de enige goede kans van de tweede helft, maar schoot te centraal.

    

   Verschaeren, Lokonga en Amuzu kwamen de laatste tien minuten in de plaats van de drie hierboven. Vooral Amuzu was bedrijvig, maar scoren lukte ook hem niet.

   Vanhaezebrouck: "We misten power voorin"

   "Ik heb goeie dingen gezien vandaag en we hebben ook een paar goeie kansen gehad, maar we misten voorin wat punch", stelde Hein Vanhaezebrouck vast. "Als we met Dimata of Santini hadden kunnen spelen, hadden we die power wel gehad. Maar in Trnava lukte het ons met die andere namen ook niet om te winnen."

    

   "Aan de andere kant gaven we ook bijna niets weg. Dat was positief na de 4 ongelukkige tegengoals op STVV. Ik had de jonkies pas laat gebracht, omdat ik Musona en Morioka zoveel mogelijk speeltijd wou geven. We zullen de jonkies de komende weken nog voldoende zien."

    

   Vanhaezebrouck betwijfelt wel of Anderlecht er zondag tegen Genk zoveel anders zal uitzien. "Zoveel wisselmogelijkheden heb ik niet. Ik kan misschien een paar jongeren weer zetten, maar Kums, Dimata, Santini en Gerkens blijven twijfelachtig. Dat wordt afwachten tot de laatste dag."

   Bornauw: "We vergaten het af te maken"

   Fase per fase

   1. tweede verlenging, 20 uur 45. Einde van de match. Anderlecht heeft geen eerste Europese zege van het seizoen kunnen boeken. Een experimenteel elftal blijft steken op 0-0 tegen Trnava.
   2. tweede verlenging, 20 uur 41. Vier minuten extra tijd. Een jong Anderlecht heeft nog vier minuten om te scoren, maar echt in de lucht hangt een goal niet. Bij de aanpak van Trnava kunnen ook vraagtekens geplaatst worden, want met een punt ligt Trnava ook uit Europa.
   3. tweede verlenging, 20 uur 40. Verschaeren en nog meer Amuzu vallen gretig in. Amuzu gooit de bal net iets te diep richting Sanneh voor doel. De jonge flankspeler zorgt voor energie.
   4. tweede verlenging, 20 uur 38. Een versnelling van Amuzu en de defensie van Trnava wordt opengereten, maar er staat te weinig volk voor doel. Lawrence is er wel, maar verliest de bal.
   5. tweede verlenging, 20 uur 33. De eerste actie van Verschaeren, door het publiek luid toegejuicht, is niet goed. Zijn voorzet vanop rechts is veel te ver.
   6. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Spartak Trnava, Oliver Janso erin, Patryk Malecki eruit
   7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Spartak Trnava, Fabian Miesenböck erin, Erik Grendel eruit
   8. Gele kaart voor Albert-Mboyo Sambi Lokonga van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 86
   9. tweede helft, minuut 82. Saief moet even bekomen na flinke botsing...met ploegmaat.

    Saief moet even bekomen na flinke botsing...met ploegmaat

   10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Anderlecht, Yari Verschaeren erin, Ryota Morioka eruit