Ga naar de inhoud

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Dinamo Zagreb
14
6
4
0
2
11
3
2
Fenerbahçe
8
6
2
2
2
7
7
3
Spartak Trnava
7
6
2
3
1
4
7
4
Anderlecht
3
6
0
3
3
2
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Dinamo Zagreb
0
0
0
0
0
0
0
2
Fenerbahçe
0
0
0
0
0
0
0
3
Spartak Trnava
0
0
0
0
0
0
0
4
Anderlecht
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Dinamo Zagreb
0
0
0
0
0
0
0
2
Fenerbahçe
0
0
0
0
0
0
0
3
Spartak Trnava
0
0
0
0
0
0
0
4
Anderlecht
0
0
0
0
0
0
0
AnderlechtFenerbahçe
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Georgi Kabakov
stadion
Lotto Park
toeschouwers
13292

Anderlecht rekent zich rijk, maar schiet dan zichzelf in de voet

 do 25 oktober 2018 22:46
  1. 11' - Geel - Jailson
  2. 36' - Doelpunt - Zakaria Bakkali (1 - 0)
  3. 45+2' - Geel - Sven Kums
  4. 45+2' - Geel - Islam Slimani
  1. 51' - Doelpunt - Zakaria Bakkali (2 - 0)
  2. 53' - Geel - Yassine Benzia
  3. 58' - Doelpunt - Hasan Ali Kaldirim (2 - 2)
  4. 65' - Geel - Eljif Elmas
  5. 79' - Geel - Zakaria Bakkali
  6. 87' - Verv. Pieter Gerkens door Mohammed Dauda
  7. 90+3' - Geel - Hasan Ali Kaldirim
UEFA Europa League - speeldag 3 - 25/10/18 - 18:56
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
36'
Zakaria Bakkali
36'
Zakaria Bakkali
1 - 0
51'
Zakaria Bakkali
51'
Zakaria Bakkali
2 - 0
58'
Hasan Ali Kaldirim
2 - 2
Hasan Ali Kaldirim
58'

Anderlecht heeft zijn eerste puntje geraapt in Europa, maar kan daar niet tevreden mee zijn. Zakaria Bakkali zette Anderlecht met twee treffers op rozen, maar defensief geklungel van de thuisploeg bracht Fenerbahçe langszij. Na het 2-2-gelijkspel blijft RSCA laatste in zijn groep.

Anderlecht-Fenerbahçe in een notendop:

  • Sleutelmoment: Fenerbahçe hing in de touwen bij de 2-0, maar een slechte kaats van Gerkens luidde de Turkse comeback in. 
  • Man van de Match: Pieter Gerkens, al is die trofee tweeledig. Hij speelde een aardige partij op het middenveld, maar lag met zijn balverlies ook aan de basis van de 2-1.
  • Opvallend: In de 15 wedstrijden die Anderlecht dit seizoen gespeeld heeft, kon het slechts 2x de nul houden.

Ruim verslag van Anderlecht - Fenerbahçe

Anderlecht gaat rusten met een voorsprong

Fenerbahçe liet in de openingsminuten vooral het initiatief aan de thuisploeg, die al na 5 minuten een uitstekende mogelijkheid kreeg. Een voorzet van Saelemaekers kwam met een gelukje bij Gerkens, die de bal van dichtbij op de Turkse doelman ramde. Fenerbahçe zette daar in het eerste halfuur niet al te veel tegenover, afgezien van enkele schuchtere pogingen van Slimani en Benzia.

 

Op het halfuur zorgde Trebel met een vrije trap voor een flinke waarschuwing en enkele minuten later was het helemaal raak. Na een knappe aanval loodste Kums Bakkali door de Fenerbahçe-defensie. De flankaanvaller jaste de bal vanuit een scherpe hoek in doel.

 

De 1-0 leek Fenerbahçe wakker te schudden, want meteen na het openingsdoelpunt kregen de Turken hun grootste kans van de 1e helft. Didillon hield Frey van de snelle gelijkmaker met een knappe parade. Aan de overkant spatte een vrijschop van Kums uiteen op de paal.

De openingstreffer van Bakkali

Paars-wit gooit Bakkali-bonus te grabbel

Die knappe vrije trap van Kums had meer verdiend en dat kreeg Anderlecht ook na de koffie. Na een wervelende actie mikte Bakkali de bal met zijn linker in de verste hoek: een goal zoals Arjen Robben er in zijn carrière al tig gemaakt heeft.

 

Met de 2-0 op het bord zat Anderlecht op rozen, maar paars-wit schoot zichzelf in de voet. Gerkens zette met een klunzige kaats Frey op weg naar de snelle aansluitingstreffer en nog voor Anderlecht bekomen was schoof Kaldirim van dichtbij de 2-2 tegen het net.

 

Fenerbahçe voelde de twijfels bij Anderlecht en drong even aan, al leken de Turken gaandeweg wel vrede te nemen met een puntendeling. Anderlecht wilde wel nog, maar kon nog weinig creëren. Met 1 op 9 lijkt een Europese lente veraf voor paars-wit, al is overwinteren nog altijd mogelijk.

Het 2e doelpunt van Bakkali

Vanhaezebrouck: "Ze moeten snel vooruit, die jonge gasten"

Voor Anderlecht leek er bij 2-0 geen vuiltje aan de lucht. "We hadden hen een tik gegeven, maar we hadden de match zeker nog niet onder controle. Het was nog niet gespeeld", analyseerde Hein Vanhaezebrouck.

 

"En toen gebeurde het te snel. We kregen zelf een tik en die tweede goal was te makkelijk. Je ziet dat we nog jong zijn en nog stappen moeten zetten. Dat is groeien. We wisten dat dat kon en dat stellen we regelmatig vast."

 

De tegengoals waren weer pijnlijk. "Het is geen toeval dat we die goals telkens op zo'n manier weggeven. Die zaken moeten eruit. Mocht iemand van achteruit communiceren, verwittigen, mensen scherp houden, ... Dat gebeurt niet. We kijk ernaar en zijn dan altijd verrast."

 

"Ze moeten vooruit en ze moeten snel vooruit, die jonge gasten. We moeten blijven strijden. We zijn nog niet helemaal uitgeteld. Maar zoals ik vooraf al had gezegd: met een gelijkspel wacht ons ginds een enorme job."

Vanhaezebrouck: "Die zaken moeten er uit"

Kums: "Het moet er uit, anders zullen we nog veel punten verliezen"

  • Sven Kums: "We waren goed begonnen, maar schieten dan in onze eigen voet. Dat is de voorbije weken al te veel gebeurd. Dat moet er echt wel uit, anders zullen we veel punten verliezen. Wij maakten onze kansen af en dan mag je zoiets eigenlijk niet meer weggeven. Thuis moet je winnen."
  • Alexis Saelemaekers: "Die tegengoals? We moeten niet kijken naar Pieter (Gerkens), want hij heeft net als Zakaria Bakkali geweldig gespeeld. Wij verdienden de zege en Fenerbahçe heeft optimaal geprofiteerd van onze fouten. Daar is niet echt een oplossing voor, het heeft misschien te maken met onze concentratie."
  • Zakaria Bakkali: "Ik ben een beetje ontgoocheld. Je wil thuis winnen en dat is niet gelukt. Dat we het weer zelf weggeven? Het is niet steeds hetzelfde liedje, want onze vorige competitiematchen hebben we gewonnen. We hebben zeker niet slecht gespeeld. De kwalificatie is nog mogelijk, maar dan moeten we al zeker in Turkije winnen."

Cocu: "Had aan spelers gezegd dat Anderlecht fouten maakte"

Fenerbahçe-trainer Phillip Cocu was gezien het wedstrijdverloop al bij al tevreden met een puntje. "Dat zou ik bij de rust niet geweest zijn, want we speelden goed. Alleen hadden we moeite om de eerste goal te maken", zei de Nederlander.

 

"Bij de achterstand zijn we op dezelfde manier blijven spelen. We straften hun fout af en daarna kwam onze beste fase. De 2-3 hing in de lucht, maar als je 2-0 achter staat, moet je met een punt tevreden zijn."

 

Anderlecht hielp de Nederlandse coach een handje. "Ik had een aantal matchen bekeken en had mijn jongens meegegeven dat Anderlecht veel kwaliteiten heeft, maar dat ze fouten maken."

 

"Die laatste thuismatch (tegen Cercle) was een voorbeeld. Het leek gespeeld, maar het was toch nog spannend. Dat overkomt hen vaker. Misschien hebben mijn spelers dat meegenomen."

Cocu: "Wist dat Bakkali veel kwaliteiten heeft"

Kums: "We schieten opnieuw in onze eigen voet"

Bakkali: "Nu moeten we in Fenerbahçe winnen"

Saelemaekers: "Jammer van die individuele foutjes"

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'
Ref Kabakov maakt een einde aan de wedstrijd. Anderlecht gaf na de rust een 2-0-bonus uit handen en moet nu hopen op een half mirakel om de groepsfase te overleven.
90+3'
90+1'
Kaldirim probeert Trebel onderuit te maaien, maar de Fransman blijft overeind. Toch krijgt de Turk even later terecht geel, al begrijpt hij daar zelf weinig van. Zo zitten we nu al aan 7 gele kaarten voor de bezoekers.
87'
86'
Onze woorden zijn nog niet koud of daar heb je twee nieuwe gezichten bij paars-wit. Najar en Dauda komen erin, Saelemaekers en Gerkens mogen gaan rusten.
84'

Schot van Elmas gaat naast

83'
Anderlecht kan wel wat vers bloed gebruiken, maar met nog vijf minuten op de klok heeft Vanhaezebrouck nog steeds niet gewisseld.
82'

Prikje van Fenerbahçe

Elmas wordt gelanceerd en probeert Didillon te verschalken met een overhoeks schot. Het leer hobbelt voorlangs.
79'

"De Turken lijken tevreden met een punt"

Peter Vandenbempt
79'
Anderlecht
74'
De storm die even aan kracht won na de twee goals van Fenerbahçe lijkt ietwat geluwd. Anderlecht heeft weer meer controle over de wedstrijd.
72'
Kums neemt een afvallende bal aan met zijn linker. Hij krijgt de bal niet tussen de palen. Verdienstelijke poging wel van de middenvelder.
67'

Benzia in de muur

Benzia heeft bij de vrije trap iets moois in gedachten. Hij probeert de bal onder het muurtje te schuiven, maar de Anderlecht-spelers springen niet. Zo ziet de trap van de Algerijn er wat lullig uit.
66'
Fenerbahçe probeert er snel uit te komen na een corner van Anderlecht en Saelemaelers krijgt de bal op zijn arm op de rand van de zestien. De Turken willen natuurlijk een penalty, maar Kabakov legt de bal er net buiten.
65'
Isla is toch al een poosje aan het flirten met een tweede gele kaart. Bij een nieuwe overtreding van de Chileen houdt Kabakov zijn rode kaart nog op zak, maar voor hoe lang nog?
65'

Volley van Gerkens gaat naast

65'
Fenerbahçe