Ga naar de inhoud
Hazard kroont zich tot man van de match met 2 goals en een assist.
Hazard kroont zich tot man van de match met 2 goals en een assist.

VIDEO: Hazard schittert in spektakelfinale tegen Arsenal, de Europa League is voor Chelsea

 do 30 mei 2019 00:53
    1. 49' - Doelpunt - Olivier Giroud (1 - 0)
    2. 56' - Geel - Pedro
    3. 60' - Doelpunt - Pedro (2 - 0)
    4. 65' - Doelpunt strafschop - Eden Hazard (3 - 0)
    5. 66' - Verv. Nacho Monreal door Mattéo Guendouzi
    6. 67' - Verv. Lucas Torreira door Alex Iwobi
    7. 68' - Geel - Andreas Christensen
    8. 69' - Doelpunt - Alex Iwobi (3 - 1)
    9. 71' - Verv. Pedro door Willian
    10. 72' - Doelpunt - Eden Hazard (4 - 1)
    11. 76' - Verv. Mateo Kovacic door Ross Barkley
    12. 77' - Verv. Mesut Özil door Joe Willock
    13. 89' - Verv. Eden Hazard door Davide Zappacosta
    UEFA Europa League - speeldag 1 - 29/05/19 - 21:01
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    49'
    Olivier Giroud
    49'
    Olivier Giroud
    1 - 0
    60'
    Pedro
    60'
    Pedro
    2 - 0
    65'
    Eden Hazard
    65'
    Eden Hazard
    3 - 0
    69'
    Alex Iwobi
    3 - 1
    Alex Iwobi
    69'
    72'
    Eden Hazard
    72'
    Eden Hazard
    4 - 1

    Als de finale van de Europa League de laatste match van Eden Hazard voor Chelsea was, dan is hij door de grote poort en met een sierlijke  zwaai vertrokken. Hazard had met twee goals en een assist een groot aandeel in de verdiende 4-1-zege tegen Arsenal. Het is na 2013 de tweede keer dat Chelsea de Europa League wint. 

    Bekijk de goals uit Chelsea-Arsenal (4-1)

    Chelsea-Arsenal kort samengevat:

    • Sleutelmoment: Chelsea komt veel beter uit de kleedkamer dan Arsenal en vindt meteen de weg naar het doel. Het begin van een lange lijdensweg voor de jongens van Unai Emery.
    • Man van de Match: Wie anders dan Eden Hazard? De Rode Duivel neemt in stijl afscheid van Chelsea met twee doelpunten en één assist.
    • Opvallende statistiek (1): Hazard is de eerste Belgische speler sinds Gilbert Van Binst in 1978 die erin slaagt om twee doelpunten te maken in een Europese voetbalfinale. Met 20 doelpunten dit seizoen deed hij nooit beter in een shirt van Chelsea.
    • Opvallende statistiek (2): Maurizio Sarri is al 29 jaar voetbaltrainer. Voor de 60-jarige Italiaan en ex-bankdirecteur is de Europa League nog maar de eerste trofee in de prijzenkast.
    • Pijnlijke statistiek: Voor het derde seizoen na mekaar slaagt Arsenal er niet in zich te plaatsen voor de Champions League. 

    Wachten op kansen

    In een broeierig Bakoe duurde de studieronde vrij lang. Het halfvolle stadion in de hoofdstad van Azerbeidzjan werd een eerste keer wakker toen Lacazette neerging in de zestien. Kepa leek de Fransman licht te raken, maar de bal ging niet op de stip.

     

    Via Maitland-Niles, de enige Engelsman tussen de lijnen in de volledig Engelse finale, kwam Arsenal als eerste dreigen. Echt doelgevaar leverde dat niet op.

     

    Pas na dik 25 minuten spelen, kwam de wedstrijd in een stroomversnelling. Xhaka poeierde het leer eerste keihard nipt over, waarna Giroud een hak verkwanselde in de zestien.

     

    Chelsea nam daarna volledig over met Hazard als dirigent. Emerson en Giroud kwamen door de Belg in kansrijke posities, maar telkens lag de afscheidnemende Cech op zijn 37e uitstekend in de weg. 0-0 na 45 minuten.

    Hazard ontbindt zijn duivels na de rust

    Na de thee schakelde Chelsea meteen een versnelling hoger. Na amper vier minuten spelen, vond Emerson Giroud voor doel na een vlotte combinatie die begon bij Hazard. De kopbal van de Fransman paste precies tussen Cech en de doelpaal.

     

    Pas na de 1-0 ontbond Hazard volledig zijn duivels. De beste man op het veld zette Pedro op weg naar de 2-0 met een perfecte pass in de zestien en maakte het vijf minuten later helemaal zelf af vanaf de stip.

     

    De sterk ingevallen Iwobi gaf rood-wit nog wat hoop met 20 minuten op de klok. Hazard had geen zin in een stunt en besliste zijn laatste finale als Chelsea-speler met zijn linker van dichtbij.

     

    Hazard vertrekt meer dan waarschijnlijk naar Spanje voor een avontur bij Real Madrid. Hij doet dat door de grote poort met zes prijzen op zak. Voor Chelsea is het de 6e Europese beker, de 2e Europa League.

    Giroud: "We waren beter en efficiënter"

    • Olivier Giroud (Chelsea): "We hebben een goede finale gespeeld. We waren beter dan Arsenal en veel efficiënter. Ik ben heel trots op deze ploeg en heel gelukkig voor de club. Deze twee clubs (Arsenal en Chelsea, red.) hebben mijn leven veranderd. Ze hebben me de kans gegeven om in de Premier League te spelen. Ik wilde mijn doelpunt niet vieren, maar dat ging op dat moment niet. Als ik mag spelen, dan geef ik altijd alles. Nogmaals: ik ben zo fier."
     
    • David Luiz (Chelsea): "Het was een seizoen met ups en downs, maar uiteindelijk zijn we nog derde geworden in de Premier League en winnen we de Europa League. We hebben al heel wat gewonnen, maar deze club kan nog beter. Er is nog ruimte om te groeien en veel beter te doen. Sarri is een goede trainer die heel hard werkt. Ik heb mijn contract voor twee seizoenen verlengd. Ik heb heel veel zin in het seizoen dat komen moet."
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    90+4' tweede helft
    90+4'

    Einde

    Het laatste fluitsignaal heeft geklonken in Bakoe. Met twee goals en een assist bezorgt Eden Hazard Chelsea de Europa League: 4-1.
    90+1'
    Nog drie minuten toegevoegde tijd. De blauwe fans vieren al een tijdje.
    90+1'

    3 - extra time

    Er komen 3 minuten extra tijd bij.
    88'

    Applaus op alle banken

    De wellicht laatste wedstrijd van Hazard in het shirt van Chelsea zit erop. Onder luid applaus wordt hij door Sarri naar de kant gehaald. Zappacosta mag de wedstrijd volmaken.
    88'
    Arsenal probeert wel, maar het is allemaal net niet bij de Gunners. Lacazette mikt een vrijschop over en ook Iwobi krijgt de bal niet in het doel.
    85'

    Bijna 4-2

    Je kan niet zeggen dat Arsenal geen kansen krijgt. Lacazette zoekt en vindt de sterk ingevallen Willock in de zestien. Die duwt het leer van dichtbij naast.
    83'
    Kepa laat zien dat ook hij uit het goede hout gesneden is op een schot van dichtbij van Lacazette. Nog 8 minuten.
    82'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    82'
    Hazard bedient Azpilicueta met een prachtige steekbal in de zestien. De Spanjaard mikt een metertje naast. De kelk moet tot op de bodem leeg voor Arsenal, zo lijkt het wel.
    81'
    De Chelsea-aanvaller spelen met hun verdedigers nu. Willian kan opnieuw afdrukken, maar weer trilt het net niet.
    79'

    Willian op Cech

    Willian wil de vernedering helemaal compleet maken. De Braziliaan zoekt de tweede paal, maar vindt Cech op zijn pad.
    78'
    Het is aftellen naar het laatste fluitsignaal voor iedereen met een rood-wit hart. Arsenal komt er niet meer aan te pas.
    78'
    Willock is de laatste troefkaart van Unai Emery. Özil is het slachtoffer. Was dit de laatste wedstrijd van de Duitser in het shirt van Arsenal?
    77'
    76'

    Hazard wil hattrick

    Hazard gaat op zoek naar zijn hattrick. Met een plaatsbal test hij de handschoenen van Petr Cech. De Tsjech speelt een sterke wedstrijd, als enige bij Arsenal.