• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent zit in een zetel dankzij late goal van 18-jarige David

  terugwedstrijd 1 - 3
  1. 45+2' - Geel - Arvydas Novikovas
  1. 90' - Geel - Mateusz Machaj
  2. 90' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Brecht Dejaegere
  3. 86' - Doelpunt - Jonathan David (0 - 1)
  4. 85' - Verv. Martin Pospíšil door Mateusz Machaj
  5. 81' - Verv. Arvydas Novikovas door Karol Swiderski
  6. 73' - Verv. Cillian Sheridan door Roman Bezjak
  7. 70' - Geel - Bartosz Kwiecien
  8. 70' - Verv. Taiwo Awoniyi door Jonathan David
  9. 68' - Verv. Giorgi Chakvetadze door Roman Jaremtsjoek
  10. 63' - Geel - Thomas Foket

  AA Gent heeft een optie genomen op de play-off-ronde van de Europa League. De Buffalo's wonnen de heenmatch tegen Jagiellonia Bialystok met 0-1, een laat doelpunt van Jonathan David.

  Gretig Gent voor de rust

  Jagiellonia Bialystok werd in Gentse kringen aangekondigd als een lastige tegenstander, maar in de eerste helft hadden de bezoekers wel makkelijk de bovenhand. Gent voetbalde ook enkele goeie kansen bij elkaar. Het vizier van Dompé stond helaas voor de Buffalo's niet op scherp.

   

  De thuisploeg werd pas met de rust in zicht gevaarlijk, met pogingen van Novikovas en Mitrovic. In het Gentse doel maakte Colin Coosemaans ook geen al te zekere indruk.

  Colin Coosemans

  Colin Coosemans

  David doet het weer

  Na de koffie veranderde het spelbeeld. Gent werd slordiger en Bialystok kwam beter in de wedstrijd. Toch hadden de Buffalo's opnieuw enkele goeie mogelijkheden, langs Awoniyi en de bedrijvige Tsjakvetadze.


  Op het uur ontsnapte AA Gent aan de 1-0 toen Coosemans alweer een bal door zijn handen liet glippen. Plastun bracht redding op de inzet van Kwiecien. Na een terecht afgekeurd doelpunt van Andrijasevic leek de match af te stevenen op een gelijkspel, maar dat was buiten invaller Jonathan David gerekend.

   

  De 18-jarige Canadees brak de ban voor Gent na een snelle counter en zette zijn ploeg zo met anderhalf been in de laatste voorronde van de Europa League. Afgelopen weekend sleepte David ook al een laat punt uit het vuur voor Gent tegen Zulte Waregem.

  Jonathan David

  Jonathan David

  "Een volwassen wedstrijd gespeeld"

  "We wisten dat we tegen een lastige tegenstander zouden spelen en dat is ook gebleken, maar we hebben verstandig gespeeld. We hadden het wel al iets vroeger kunnen beslissen", zegt Gent-coach Yves Vanderhaeghe.

   

  "We zijn heel tevreden met deze uitgangspositie. Het zal niet iedereen gegeven zijn om hier met 0-1 te komen winnen. Ik feliciteer mijn groep met de discipline en de organisatie. Of we nu vertrokken zijn? Dat is moeilijk te zeggen, maar dit doet wel deugd."

   

  "Ik ben toch wel opgelucht", zegt Gent-manager Michel Louwagie. "Een doelpunt op verplaatsing in een Europese wedstrijd is altijd belangrijk. Bovendien is het onze eerste overwinning dit seizoen in een officiële wedstrijd. Het was niet zo makkelijk, maar we hebben een zeer volwassen match gespeeld."

   

  "Jonathan David? Scoren is natuurlijk belangrijk, zeker voor een jonge spits. Hij doet dat goed. Hij is een koele kikker die koel afwerkt, maar we mogen hem niet te veel bewieroken. Hij is nog maar 18 jaar, al is hij wel een talent en dat bewijst hij ook met nu al twee belangrijke goals voor ons."

  Foket: "Perfect resultaat"

  • Vadis Odjidja: "We hebben een goeie wedstrijd gespeeld en ik ben blij dat we gewonnen hebben. Ik had Jagiellonia iets fysieker verwacht. We moesten niet onderdoen op dat vlak. We mogen eigenlijk niet meer in de problemen komen tegen hen als wij het tempo bepalen. Wij moeten de wet dicteren en niet omgekeerd. We moeten gefocust blijven."
  • Thomas Foket: "0-1 is een perfect resultaat. Daar zouden we op voorhand voor getekend hebben. Er is nog ruimte voor verbetering. We hadden meer kunnen scoren met wat meer rust aan de bal. Het belangrijkste is wel dat we de nul gehouden hebben en zelf geen goaltje maakten. Dit geeft vertrouwen voor de competitie. Deze lijn moeten we doortrekken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop! AA Gent wint met 0-1 en neemt een stevige optie op de play-off-ronde van de Europa League dankzij het late doelpunt van David.
  3. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra. De 0-1 is natuurlijk een gedroomde uitslag van voor AA Gent. Er komen wel 5 minuten extra tijd bij. Houden de Buffalo's het vast?
  4. Gele kaart voor Mateusz Machaj van Jagiellonia Bialystok tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAA Gent, Brecht Dejaegere erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  6. tweede helft, minuut 86. David doet het! AA Gent flikt het dan toch! Invaller David krijgt de bal op de counter aangespeeld door Dompé en krijgt de bal in twee keer voorbij Keleman: 0-1. Afgelopen weekend zorgde de 18-jarige Canadees ook al voor een laat punt tegen Essevee.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Jonathan David van KAA Gent. 0, 1.
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Jagiellonia Bialystok, Mateusz Machaj erin, Martin Pospíšil eruit
  9. tweede helft, minuut 83.