UEFA Europa League - speeldag 1 - 09/08/18 - 19:00
64'
Antonio Mance
64'
4 - 0

Voor Feyenoord werd het geen blij weerzien met Europees voetbal. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ging met 4-0 onderuit op het veld van AS Trencin. De trainer was niet mals na de wedstrijd. "Ik heb er geen woorden voor."

Jordy Clasie, vorig seizoen nog bij Club Brugge, mocht in afwezigheid van Van Persie de aanvoerdersband aantrekken. Maar het werd een bittere avond voor de kapitein en zijn manschappen.

De Nederlanders speelden een belabberde partij. Antonio Mance strafte slecht verdedigen al voor de rust twee keer af en na de rust kreeg hij nog zijn hattrick. Ook Elayo scoorde tussendoor en zo stond het na 90 minuten 4-0. Feyenoord heeft volgende week in eigen huis dus al een half  mirakel nodig om nog door te stoten.

Van Bronckhorst was in zijn interview na de match bij RTL7 niet mals. "Deze nederlaag is dubbel en dik verdiend. We hadden nog meer tegengoals kunnen slikken. Ik schaam mij voor het vertoonde spel en de manier waarop we op het veld stonden."

"Ik heb er geen woorden voor. In de eerste helft voelde niemand aan wat de wedstrijd nodig had. Daar voel ik me verantwoordelijk voor. Maar ik denk ook dat niemand zijn niveau haalde en dat neem ik de spelers kwalijk."