Ga naar de inhoud
Roeslan Malinovskiy viert na zijn goal tegen Esch.
Malinovskiy zette Genk al vroeg op rozen.
KRC GenkCS Fola Esch
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Martin Strömbergsson
stadion
Cegeka Arena
toeschouwers
10300

Gretig Genk opent Europese campagne met klinkende zege

 do 26 juli 2018 23:55
KRC Genk
einde
5-0
CS Fola Esch
  1. 20' - Doelpunt - Alejandro Pozuelo (2 - 0)
  2. 29' - Doelpunt - Sébastien Dewaest (4 - 0)
  1. 57' - Geel - Veldin Muharemovic
  2. 74' - Doelpunt strafschop - Leandro Trossard (5 - 0)
UEFA Europa League - speeldag 1 - 26/07/18 - 20:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
20'
Alejandro Pozuelo
20'
Alejandro Pozuelo
2 - 0
29'
Sébastien Dewaest
29'
Sébastien Dewaest
4 - 0
74'
Leandro Trossard
74'
Leandro Trossard
5 - 0

Racing Genk staat met meer dan anderhalf been in de 3e voorronde van de Europa League. Fola Esch was geen partij voor de Limburgers. Genk won de heenmatch met 5-0.  De terugmatch in Luxemburg is volgende week woensdag.

KRC Genk – CS Fola Esch in een notendop:

  • Sleutelmoment: Malinovskiy krulde al na vier minuten spelen de 1-0 met een vrije trap in het doel. Het vroege doelpunt zorgde voor het te verwachten eenrichtingsverkeer, een hele avond lang.
  • Man van de match: Leandro Trossard is de man die het dit seizoen moet gaan doen voor Racing Genk. De jonge flankaanvaller liet zien dat hij klaar is om met die druk om te springen. Zeer sterke partij van de aalvlugge balvirtuoos.
  • Opvallend: Achterin bij Genk ontwaarden we een scherpe Sébastien Dewaest. De centrale verdediger viel in het tussenseizoen liefst zeven kilogram af en oogt klaar voor een topseizoen.

Genk scoort 4 keer voor rust in avondwandeling

Fola Esch schakelde in de vorige kwalificatieronde het Kosovaarse Pristina uit, maar kreeg met Genk toch een tegenstander van een ander kaliber geserveerd. Potig starten, dachten de Luxemburgers, en dus ging Chrappan meteen stevig door op Pozuelo. Dat Malinovskiy een vrijetrapspecialist is, was hij bij zijn charge even vergeten. Na vijf minuten stond de 1-0 al op het bord.

 

Wat daarna volgde was eenrichtingsverkeer in de Luminus Arena. In tien dolle minuten zetten de Genkenaars de 4-0-ruststand op het bord. Pozuelo rondde eerst een leuke aanval van Genk af door de assist van Trossard in de verste hoek te duwen. Wat later deed Trossard het zelf met een fijne lobbal over de uitgekomen doelman Hym en nog voor het halfuur kopte Dewaest de 4-0 tegen de touwen.

Op spaarstand naar forfaitscore

De tweede helft was een pak minder interessant. De zege was al voor de pauze veilig gesteld en dus was het zaak voor Genk om krachten te sparen met het oog op de uitmatch in Lokeren van komende zondag. Het tempo ging omlaag, al bleven de Genkenaars wel voortdurend in balbezit.

 

In de 73e minuut ging Zhegrova knap voorbij zijn mannetje op de rechterflank. Zijn lage voorzet raakte de arm van Chrappan en dus mocht Trossard de forfaitscore op het bord zetten vanaf de stip. Hij deed dat met veel bravoure. Met een panenka in het dak van het doel maakte hij de terugmatch compleet overbodig.

Fase per fase

90+6' tweede helft
90+6'

Afgelopen!

Racing Genk is op spaarstand over Fola Esch heen gewandeld. De Limburgers maakten de terugmatch volledig overbodig en winnen met 5-0. Zondag start Genk de competitie tegen Lokeren.
90+1'
Vijf minuten extra tijd.
88'

"Deze 5-0 zal niet al te veel krachten gekost hebben"

Bert Sterckx, Sporza Radio
83'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
74'

Forfaitscore!

Trossard trapt de elfmeter met veel lef hoog in het doel. 5-0.
74'
penalty
KRC Genk
5-0
CS Fola Esch
72'

Strafschop!

Zhegrova gaat op snelheid voorbij zijn tegenstander en zet dan laag voor. De glijdende Chrappan krijgt de voorzet tegen de arm: strafschop voor Genk!
72'
Ook de tweede poging van Gano gaat de mist in. Hym trekt oog in oog met de invaller opnieuw aan het langste eind.
72'
Gano staat nog niet zo lang tussen de lijnen, maar is al meteen dicht bij zijn eerste treffer in dienst van Racing Genk. Hym schudt een knappe save uit zijn mouwen.
68'
Trossard zet bijna een tweede vinkje achter zijn naam, maar Hym ranselt zijn half-volley prima uit de hoek.
66'

"Racing Genk vergeet om er wat meer van te maken"

Bert Sterckx, Sporza Radio
59'
Samatta wil maar wat graag zijn naam mee op het goedgevulde scorebord zetten. Hij kopt een voorzet goed naar de grond, maar iets te wijd.
57'
Pozuelo mag een vrije trap nemen van net buiten het halve maantje. Hij mikt die wat lomp in de Luxemburgse muur. De actie is niet voorbij, Zhegrova pikt het leer op en kapt naar zijn linker, maar besluit voorlangs.
57'
CS Fola Esch
53'
Fola Esch komt even dreigen met een vrije trap, die Seck makkelijk wegkopt. De rebound wordt staalhard in het klokkenspel van Trossard getrapt. Plezant is anders, natuurlijk.
50'

"Niet de eerste misser van Samatta, voor wie er best wel wat concurrenten op de bank zitten"

Bert Sterckx, Sporza Radio
49'
Samatta is niet scherp in de afwerking. Oog in oog met Hym mikt hij pal op de doelman.