• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Black Panther" Aubameyang schiet Arsenal voorbij Rennes naar de kwartfinales

  einde
  30
  heenwedstrijd 1 - 3
  1. 33' - Geel - Alexandre Lacazette
  2. 19' - Geel - Mexer
  3. 16' - Doelpunt - Ainsley Maitland-Niles (2 - 0)
  4. 6' - Doelpunt - Pierre-Emerick Aubameyang (1 - 0)
  1. 90+6' - Geel - Hamari Traoré
  2. 90+4' - Geel - Sead Kolašinac
  3. 89' - Verv. Aaron Ramsey door Lucas Torreira
  4. 82' - Geel - Benjamin Bourigeaud
  5. 79' - Verv. Benjamin André door James Lea Siliki
  6. 78' - Geel - Henrikh Mkhitaryan
  7. 76' - Geel - Pierre-Emerick Aubameyang
  8. 73' - Doelpunt - Pierre-Emerick Aubameyang (3 - 0)
  9. 71' - Verv. Alexandre Lacazette door Alex Iwobi
  10. 71' - Verv. Clément Grenier door Adrien Hunou
  11. 71' - Verv. Mesut Özil door Henrikh Mkhitaryan
  12. 56' - Geel - Clément Grenier
  6'Pierre-Emerick Aubameyang1 - 0
  16'Ainsley Maitland-Niles2 - 0
  73'Pierre-Emerick Aubameyang3 - 0

  Met twee goals en een assist heeft Pierre-Emerick Aubameyang Arsenal naar de kwartfinales van de Europa League geloodst. Na amper een kwartier was Rennes z’n bonus uit de heenwedstrijd al kwijt.

  Arsenal - Rennes in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij 2-0 blijft het een heikele situatie voor Arsenal, maar een kwartier voor het einde neemt Aubameyang de spanning grotendeels weg met z’n tweede van de avond. Rennes slaagt er nadien niet meer in verlengingen af te dwingen.
  • Man van de match: Met twee goals en een assist was Pierre-Emerick Aubameyang de matchwinnaar voor Arsenal. Dan mag je al eens een Black Panther-masker over je hoofd trekken. Dat er aan zijn assist bij de 2-0 een buitenspelgeurtje hing, is de Arsenal-aanhang nu al vergeten.
  • Opvallend: Voor het eerst sinds het seizoen 1970-1971 staan er 6 Engelse teams in de kwartfinales van de Europese competities. Manchester United, Manchester City, Liverpool en Tottenham in de Champions League, Arsenal en Chelsea in de Europa League.

  Arsenal veegt achterstand al na kwartier weg

  De 3-1-achterstand uit de heenwedstrijd uitvegen, voor die zware opdracht stond Arsenal vanavond. Maar zo zwaar bleek die klus niet voor de Londenaars, na amper een kwartier was Rennes z’n bonus uit de heenwedstrijd alweer kwijt.

   

  De eerste kans was meteen raak voor Arsenal. Na amper 5 minuten maakte Aubameyang er op aangeven van Ramsey al 1-0 van. Diezelfde Aubameyang lag 10 minuten later aan de basis van de 2-0, al hing daar wel een flink buitenspelgeurtje aan. Maitland-Niles trok er zich niks van aan en kopte de voorzet van Aubameyang onhoudbaar binnen.

   

  Rennes had weinig in de pap te brokken, maar mocht dus wel mopperen over de wedstrijdleiding. Dat werd er niet beter op toen Lacazette slechts geel kreeg na een drieste tackle op André. Arsenal hield de wedstrijd netjes onder controle, maar de grote kansen bleven uit.

  Aubameyang bezorgt Arsenal een vroege 1-0-voorsprong

  Video player inladen ...

  Na een kwartier heeft Arsenal zijn achterstand al weggewerkt: 2-0

  Video player inladen ...

  Aubameyang neemt laatste twijfels weg

  Bij 2-0 volstond 1 goal voor Rennes om z’n ticket voor de kwartfinales weer op te eisen. Niang zette dat kort na de rust meteen in de verf. Hij haalde uit vanaf de rand van de zestien en zag z’n afgeweken schot op de paal stranden.

   

  Arsenal kwam pas twintig minuten voor het einde nog eens piepen met wie anders dan Aubameyang. Op aangeven van Kolasinac maakte hij er 3-0 van en dat vierde hij door een Black Panther-masker over z'n hoofd te trekken. Scheidsrechter Treimanis was geen fan en gaf er de spits geel voor.

   

  In de sloffase kwam Aubameyang tot twee keer toe nog dicht bij een hattrick, maar evenveel keer liet hij de kans liggen. Vlak voor affluiten zorgde Sarr nog even voor spanning, maar Cech liet zich niet meer verrassen. 

  Aubameyang viert de 3-0 met een Black Panther-masker

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Einde

   "Black Panther" Aubameyang heeft Arsenal met twee goals en een assist naar de kwartfinales van de Europa League geloodst. Rennes was al na amper een kwartier z'n bonus uit de heenwedstrijd kwijt, het werd uiteindelijk 3-0 voor Arsenal.
  2. Sarr krijgt nog een bal tussen de palen voor Rennes, maar Cech laat zich niet meer verrassen. Het is over and out voor Rennes.
  3. Het wordt stilaan een festival aan gele kaarten. Na Kolasinac loopt ook Traoré nog tegen een geel karton aan.
  4. 5 minuten extra

   Rennes krijgt nog 5 minuten extra om verlengingen af te dwingen. Niang brengt Hunou met een heerlijk hakje alleen voor Cech, maar Hunou laat de kans liggen en besluit naast. Bovendien was er al gevlagd voor buitenspel.
  5. Aubameyang mist een niet te missen kans op 4-0

  6. Cech krijgt een tik van de doorgebroken Hunou tegen z'n kaak. De fase was afgevlagd voor buitenspel, maar dat maakt de pijn bij de doelman er niet minder om. Even bekomen voor Cech, maar hij kan wel voortspelen.
  7. Applaus voor Ramsey, hij ruimt plaats voor Torreira. We zitten intussen in de slotminuten. Kan Rennes op de valreep nog verlengingen afdwingen?