• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  “Bexit”: Ook Genk verdwijnt van Europees toneel na afstraffing

  heenwedstrijd 0 - 0
  1. 45+1' - Geel - Dries Wouters
  2. 42' - Geel - Ibrahim Traoré
  3. 41' - Geel - Ondrej Kúdela
  4. 30' - Verv. Bryan Heynen door Dries Wouters
  5. 24' - Doelpunt - Vladimír Coufal (1 - 1)
  6. 11' - Doelpunt - Leandro Trossard (1 - 0)
  1. 88' - Geel - Mick van Buren
  2. 83' - Geel - Vladimír Coufal
  3. 76' - Verv. Milan Škoda door Mick van Buren
  4. 70' - Doelpunt - Milan Škoda (1 - 4)
  5. 66' - Verv. Lukáš Masopust door Peter Olayinka
  6. 65' - Doelpunt - Milan Škoda (1 - 3)
  7. 64' - Verv. Ibrahim Traoré door Miroslav Stoch
  8. 59' - Verv. Danny Vukovic door Nordin Jackers
  9. 57' - Verv. Casper de Norre door Jere Uronen
  10. 55' - Doelpunt - Ibrahim Traoré (1 - 2)
  11. 52' - Geel - Milan Škoda

  Na Club Brugge is ook Racing Genk uit de Europa League gewipt. De vroege openingsgoal van Leandro Trossard was een voetnoot in de zware 1-4-afslachting door Slavia Praag. "Na de 1-0 is het helemaal fout gelopen, ik heb er geen verklaring voor", zegt Leandro Trossard.

  Racing Genk - Slavia Praag in een notendop:

  • Sleutelmoment: De 2e helft kan niet slechter beginnen voor Racing Genk. Na een ongelukkige botsing tussen Dewaest en Vukovic kan Traoré er makkelijk 1-2 van maken. Een klap die Vukovic én Genk niet meer te boven komen.
  • Man van de match: Skoda is een klasbak, dat weten ze in Genk nu ook. Met 2 doelpunten in de 2e helft begroef de Slavia-speler het laatste greintje hoop van Genk.
  • Opvallend: Voor Genk komt er een einde aan een indrukwekkende thuisreeks in Europa. Na 15 thuiswedstrijden zonder nederlaag, waarvan Genk er 12 won, botste het op Slavia Praag.

  Bekijk de goals uit Racing Genk-Slavia Praag (1-4)

  Gretig Slavia laat Genk stevig zweten

  Geen studieronde in de Luminus Arena, maar 2 ploegen die er invlogen. Slavia ging meteen op zoek naar een vroege goal, maar die viel aan de overkant na een flater van Kolar. De doelman leverde de bal zomaar in bij Trossard en die moet je zo’n kans niet geven: 1-0 na amper 11 minuten.

   

  Slavia Praag was niet onder de indruk. Vukovic voorkwam een snelle gelijkmaker op een kopbal van Zmrhal, maar toonde zich iets voorbij halfweg de eerste helft minder secuur. De Genkse doelman zat niet goed bij een voorzet van diezelfde Zmrhal en Coufal kopte aan de tweede paal de 1-1 binnen.

   

  Genk virtueel uitgeschakeld en dat kwam toch even aan. Slavia schakelde een versnelling hoger, het Genkse doel werd plots belegerd. Coufal liet de 1-2 liggen en ook Traoré kwam dicht bij een 2e Praagse goal. Genk kon daar niks tegenover stellen en mocht blij zijn dat het rust haalde met 1-1.

  Trossard profiteert van flater van de Praagse doelman

  Genk gaat helemaal ten onder na de rust

  De 2e helft begon bijzonder slecht voor Genk-doelman Vukovic. Eerst werd die getorpedeerd door Skoda en niet veel later botste hij stevig met Dewaest. De gevolgen waren niet min: Vukovic loste een voorzet van Zmrhal en zo kon Traoré simpel de 1-2 in doel tikken. Bovendien moest Vukovic afgevoerd worden.

   

  Genk stond plots voor een loodzware opdracht en die werd iets voorbij het halfuur nog wat pittiger. Jackers had nog een prima reflex op een kopbal van Soucek, maar tegen de rebound van Skoda was de invallersdoelman niet opgewassen: 1-3.

   

  De ontreddering stond op de gezichten van de Genk-spelers te lezen, maar de bodem van de kelk was nog niet bereikt. Op een knappe hoekschop pakte Skoda met een al even knappe kopbal uit, z’n 2e doelpunt zorgde voor de pijnlijke 1-4-eindstand.

  Vukovic kan de bal onvoldoende wegwerken en Traoré zet Praag op 1-2

  Trossard: "Ongelofelijk dat we ons laten afmaken"

  • Leandro Trossard: "We zijn heel goed gestart en maakten de 1-0, maar daarna is het helemaal fout gelopen. Ik heb er geen verklaring voor. Het is ongelofelijk dat we ons hier in eigen huis met 1-4 laten afmaken. Dat mag gewoon niet gebeuren. We zijn achteruit gaan leunen, we hadden geen antwoord op hun fysieke spel. We moeten dit snel proberen te vergeten, zondag hebben we weer een belangrijke wedstrijd tegen Antwerp."
  • Joakim Maehle: "We begonnen goed en zetten Slavia goed onder druk. Na de 1-1 werden we misschien wat nerveus, het is moeilijk te zeggen. Slavia speelde goed en won veel duels. We wisten dat ze agressief zouden spelen en wij hadden hetzelfde moeten doen. Dit doet pijn, want het was onze droom om verder door te stoten in Europa. Maar zo gaat het nu eenmaal in het leven. We gaan nu voluit voor de titel.”
  • Ruslan Malinovski: "We hadden misschien slimmer moeten spelen na onze goal, we verloren te veel duels. Daar ligt de oorzaak van deze nederlaag. We missen op dit moment een beetje geluk. Maar we kunnen niemand specifiek iets verwijten, iedereen bleef vandaag onder z’n niveau. Of het mannen tegen jongetjes was? Dat is niet eerlijk. We hebben ervoor gevochten, ook al verloren we veel duels. Dat moeten we analyseren. Maar het is ook niet makkelijk om 40 wedstrijden op hetzelfde niveau te spelen. Dit is een ontgoocheling, maar we moeten ons nu concentreren op de volgende wedstrijd tegen Antwerp. We moeten daar een reactie tonen na deze twee nederlagen."
  • Dries Wouters: "Het was duidelijk dat Slavia hier kwam om agressief te spelen. Wij hadden duidelijk niet onze beste dag en gingen te veel mee in hun spel. We hadden een off-day, zij waren overal scherper en wij kwamen overal te laat. Daarnaast waren er nog ongelukkige blessures met Danny en Bryan, het was een dag van net niet. Normaal maken we het in de 2e helft nog goed, maar vandaag zat alles tegen." 

  Clement: "Hoop dat ik de spelers niet ziek heb gemaakt"

  Trossard: "Ongelofelijk dat we ons in eigen huis met 1-4 laten afmaken"

  Malinovski: "Tijd om eens in de spiegel te kijken"

  Wouters: "We hadden een offday op alle gebied"

  Maehle: "Dit is hard want het was een droom om Europees door te stoten"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Zwarte donderdag voor het Belgische voetbal, want na Club Brugge ligt ook Racing Genk uit de Europa League. Op eigen veld werd het overklast door Slavia Praag: 1-4.
  3. tweede helft, minuut 93. "Het is een totale non-prestatie geweest van Racing Genk". Radio-commentator Peter Vandenbempt.
  4. tweede helft, minuut 92. Heerlijke lob van Ito sterft op de lat.

   Heerlijke lob van Ito sterft op de lat

  5. tweede helft, minuut 91. Plaatsbal Ito strandt op de lat. Ito zorgt bijna voor een pleister op de wonde. Maar ook nu zit het niet mee voor Genk, de plaatsbal van Ito landt op de lat.
  6. Gele kaart voor Mick van Buren van Slavia Praag tijdens tweede helft, minuut 88
  7. tweede helft, minuut 87. Samatta laat even zien dat hij ook meedoet, maar verder dan een lage knal in het zijnet komt hij niet. De Genkse spits liet het vanavond net als zijn ploegmaats helemaal afweten.
  8. tweede helft, minuut 83.
  9. tweede helft, minuut 83. De doelpuntenhonger bij Slavia is nog niet gestild. Kral waagt nog eens zijn kans met een verre knal en ziet zijn schot niet zo gek ver over doel vliegen.
  10. Gele kaart voor Vladimír Coufal van Slavia Praag tijdens tweede helft, minuut 83
  11. tweede helft, minuut 81. Voor Genk is het een lijdensweg tot het laatste fluitsignaal. De meegereisde Slavia-fans bouwen intussen een feestje. Zij weten dat hun ploeg het ticket voor de 1/8e finales te pakken heeft.
  12. tweede helft, minuut 77. "De ontreddering staat al een hele tijd op de gezichten van de Genk-spelers te lezen.". Radiocommentator Peter Vandenbempt.
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Slavia Praag, Mick van Buren erin, Milan Škoda eruit
  14. tweede helft, minuut 75. Doelpuntenmaker Skoda heeft z'n job gedaan en mag naar de kant. Hij wordt vervangen door de Nederlander Van Buren.
  15. tweede helft, minuut 74. Praag blijft maar scoren: Skoda kopt de 1-4 heerlijk in doel.

   Praag blijft maar scoren: Skoda kopt de 1-4 heerlijk in doel

  16. tweede helft, minuut 73.
  17. tweede helft, minuut 71. "De kelk moet leeg tot op de bodem, maar ik weet niet of we die bodem al bereikt hebben voor Genk.". Radiocommentator Peter Vandenbempt.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Milan Škoda van Slavia Praag. 1, 4.
  19. tweede helft, minuut 69. Skoda duwt Genk nog dieper in de put. Het wordt nog erger voor Genk! Een hoekschop landt perfect op het hoofd van Skoda en die maakt er met een even mooie kopbal 1-4 van. Boeken toe voor Genk.
  20. tweede helft, minuut 68. Kolar komt uitstekend uit en tacklelt de bal goed uit de voeten van de doorgebroken Ito. Z'n blunder van in de eerste helft is de doelman duidelijk niet in z'n kleren blijven zitten.