34
Petri Viljanen
Aker Stadion
4158

KAA Gent keert met gelijkspel terug uit Noorwegen dankzij uitstekende debutant Nardi

do 8 september 2022 22:52
    1. 65' - Verv. Hugo Cuypers door Darko Lemajic
    2. 65' - Verv. Jens Petter Hauge door Laurent Depoitre
    3. 87' - Verv. Emil Breivik door Magnus Grødem
    UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 08/09/22 - 21:04

Geen zuivere hattrick voor de Belgische ploegen in Europa. KAA Gent slaagde er niet in het Noorse Molde te kloppen in de Conference League. Gent keert met een doelpuntenloos gelijkspel terug en mocht daar vooral de debuterende doelman Paul Nardi voor bedanken.

Molde - Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: In de 65e minuut kwam Magnus Eikrem de thuisploeg versterken en die Noor zorgde meteen voor een kwaliteitsinjectie. Mede dankzij Eikrem nam Molde de regie helemaal over. Gent ontsnapte meermaals.

• Man van de match: Kersverse aanwinst Paul Nardi stond voor het eerst tussen de palen bij Gent en de Fransman toonde zich als een ware concurrent voor Davy Roef. Met een aantal broodnodige interventies en reddingen hield hij de 0 op het bord.

• Opvallend: Geen vier op een rij. Na drie Belgische overwinningen in Europa moet Gent vrede nemen met een puntje in Noorwegen. Volgende week krijgen ze een nieuwe kans tegen Shamrock Rovers.

Gent mag tevreden zijn met gelijkspel

Na overwinningen voor Brugge, Anderlecht en Union, wou ook Gent vanavond zijn Europese seizoen beginnen met een zege.

Op het kunsgrasveld van Molde begon Gent best aardig. Beide ploegen stonden goed in de organisatie en probeerden gevaarlijk te zijn op de omschakeling.

Vlak voor rust kreeg Gent nog een paar goede kansen en ging het met een positief gevoel de rust in.

Na de rust kon de ploeg van Hein Vanhaezebrouck echter niet voortborduren op dat gevoel. Molde nam het heft in handen en de bezoekers speelden nog maar weinig bij elkaar.

In de slotfase kreeg de thuisploeg nog een paar uitgelezen kansen, maar doelman Nardi stond goed te keepen en hield zijn netten schoon.

Ook in de andere wedstrijd van groep F bleef het 0-0. Shamrock Rovers en Djurgardens hielden elkaar in evenwicht.

Samoise: "Geen slecht resultaat"

Sven Kums: "Op een kunstgrasveld spelen is altijd aanpassen, maar dit viel vanavond wel mee. Dit was een belangrijke wedstrijd tegen een sterke ploeg dus we wisten dat het moeilijk ging worden. In de eerste helft speelden we niet slecht, maar nadien hadden we het soms moeilijk. Nardi heeft ons goed geholpen in zijn eerste wedstrijd."

Mattise Samoise: "We mogen blij zijn met een puntje. We zijn in de tweede helft slecht gestart en kwamen er nooit meer helemaal in. Molde is geen leuke ploeg om tegen te spelen omdat ze snel counteren. Ik denk dat het zeker niet slecht is om op dit kunsgrasveld een gelijkspel te behalen."

Paul Nardi: "Het was een moeilijke match tegen een goed Molde. In de tweede helft kwamen we er nog maar weinig uit. Als je de wedstrijd niet kan winnen, dan moet je proberen om ze niet te verliezen en dat hebben we volgens mij goed gedaan. Ik ben heel blij dat ik mijn debuut heb mogen maken voor Gent. Ik hoop natuurlijk op meer speelgelegenheid, maar er is nu eenmaal concurrentie, dat is voetbal."

Vanhaezebrouck: "Fluogroen met fluogeel combineren kan niet op dit niveau"

Hein Vanhaezebrouck: "Ik was voor de wedstrijd tevreden met een gelijkspel en ben dat nu ook. In de tweede helft hadden we het moeilijk, maar konden we uiteindelijk toch weer wat evenwicht in de partij brengen."

De wedstrijd begon met een paar minuten vertraging omdat doelman Nardi in zijn fluogroene outfit te veel leek op de veldspelers van Gent, die in fluogeel speelden. Tot overmaat van ramp hadden de bezoekers geen extra tenue bij, dus moest de Fransman debuteren in trainingstenue.

"Dat is ook een fout van ons als ploeg. Ik snap niet hoe het kan dat wij zoiets als ploeg niet zien. De UEFA had hier natuulijk ook in mogen tussenkomen. Het was bovendien ook niet slim van ons om geen extra truitje mee te nemen voor de doelman. Dat kan niet op dit niveau."

22:52

Einde: 0-0

Geen doelpunten in Noorwegen en daar zal vooral Gent tevreden mee zijn. In de tweede helft kregen de bezoekers niet meer veel bij elkaar gespeeld.

90+3' tweede helft
    89'

Gent bibbert

Weer een kans voor de thuisploeg! Grodem krijgt een perfecte voorzet maar kopt slecht over. Dit had zomaar de openingstreffer kunnen zijn!

88'

Nardi speelt zijn wedstrijd. Een gevaarlijke aanval van de thuisploeg wordt gestopt door het uitgeschoven been van de Franse doelman.

87'

Gent lijkt vrede te nemen met een gelijkspel en houdt de bal in het team. Dat zou geen verkeerde uitslag zijn na deze match.

85'

Nardi pakt nog eens uit met een cruciale redding

82'

Daar is Gent

Daar is Gent plots twee keer. Samoise kan twee keer uithalen, zijn schoten worden telkens gestuit door een verdediger. Kan Gent zijn niveau toch nog wat opkrikken?

82'
    81'

Alle kwaliteit is uit het spel verdwenen bij Gent. Als ze deze wedstrijd afsluiten met een gelijkspel, dan zal er niemand klagen.

77'

Na een verdienstelijke eerste helft mag aanvoerder Odjidja gaan rusten. In zijn plaats komt Marreh.

77'

Nardi houdt Gent opnieuw recht

77'

Eikrem weer aan het kanon. Opnieuw moet Nardi redding brengen. Gent heeft intussen alle moeite van de wereld om een bal bij te houden.

72'

Molde domineert

Als Gent het huidige spelbeeld niet kan omkeren, dan worden het nog een pittige 20 minuten. De Noren zijn nu duidelijk de betere ploeg en komen steeds dichter bij een treffer.

71'

Molde-kapitein mikt van dichtbij over

70'

Daar was weer een kans voor Eikrem. Na een mooie combinatie komt de aanvoerder in een beloftevolle positie, maar zijn schot vliegt nipt over.

69'

Depoitre en Lemajic tonen zich een eerste keer. Het duo bezorgt de Noorse verdediging al iets meer kopzorgen dan hun voorgangers.

68'

Kansje voor Molde

Kapitein Eikrem haalt stevig uit en stuurt de bal naar de onderhoek. Paul Nardi is bij de pinken, maar moet wel een hoekschop toestaan.