Ga naar de inhoud
AntwerpLillestrøm SK
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Duje Strukan
stadion
Bosuilstadion
toeschouwers
9586

Antwerp blijft foutloos na avondwandeling tegen Lillestrøm

 do 11 augustus 2022 21:23
LIL
einde
1-3
ANT
 1. 12' - Doelpunt - Anthony Valencia (1 - 0)
 1. 60' - Verv. Michael Frey door Vincent Janssen
 2. 72' - Geel - Birger Verstraete
 3. 82' - Geel - Pål André Helland
UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 11/08/22 - 19:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
12'
Anthony Valencia
12'
Anthony Valencia
1 - 0

Antwerp zit in de laatste voorronde van de Conference League. The Great Old had het vuile werk al opgeknapt in Noorwegen en kwam in de return nooit in de problemen. De 2 V's - Valencia en Verstraete - veegden eventuele twijfels van tafel. In de volgende ronde wacht het Turkse Basaksehir. 

Antwerp - Lillestrøm in een notendop:
 • Sleutelmoment: Lillestrøm opent nog gretig, maar al snel neemt Antwerp het voortouw. Nog voor het openingskwartier verstreken is, opent Anthony Valencia de score. Het Noorse verzet is zo meteen gebroken.

 • Man van de match: Mark van Bommel gunde de jonge Anthony Valencia zijn basisdebuut en zal zich dat niet beklaagd hebben. Valencia scoorde niet alleen, maar pakte ook uit met slimme loopacties en leuke dribbels. Een talent om in de gaten te houden!

 • Opvallend: Hoewel Mark van Bommel een ruime selectie heeft, wil dat niet zeggen dat hij blind blijft voor zijn aanstormende talenten. Valencia en Krasniqi leerden we eerder al kennen en in de tweede helft kreeg ook de amper 17-jarige Arthur Vermeeren een half uurtje.
Anthony Valencia gunt Noren geen sprankeltje hoop

Na de 1-3-zege in Noorwegen hoefde Mark van Bommel zich niet al te veel zorgen meer te maken, maar toch koos de Antwerpse hoofdcoach opnieuw voor de vertrouwde namen. 

 

De enige relatieve verrassing was de Zuid-Amerikaanse parel Anthony Valencia. Hij mocht zijn basisdebuut vieren en kwam in de plaats van Koji Miyoshi.

 

Het waren de Noren die zowaar complexloos aan de partij begonnen, maar kansen leverde dat niet op. Antwerp schrok in de bijzonder warme omstandigheden snel wakker en zette nog voor het openingskwartier afgewerkt was orde op zaken.

 

Valencia sneed heerlijk naar binnen, pikte de inspeelpass van Nainggolan op en werkte nog overhoeks af ook. Bijzonder knap werk van de Ecuadoraan.

 

Nadien bleef de thuisploeg heer en meester. Er waren kansen voor opnieuw Valencia, Gerkens en De Laet, maar allen lieten ze de 2-0 liggen. Antwerp trok zonder zorgen naar de kleedkamers.

Invallers Janssen en Verstraete klaren de klus

Ook na de pauze kwam er geen verzet van een slap Lillestrøm. Nainggolan vond nog maar eens de ontsnapte Valencia, maar dit keer trapte de jonge aanvaller alleen voor Christiansen te ver naast.

 

Mark van Bommel zag intussen dat het goed was en besloot om sterkhouders als Frey, Nainggolan en Balikwisha nog wat rust te gunnen. Zo kreeg onder meer de piepjonge Arthur Vermeeren (17) zijn allereerste speelminuten op het hoogste niveau.

 

Een 20-tal minuten voor tijd mochten de boeken overigens helemaal dicht. Invaller Janssen pikte een voorzet van Vines goed op en zag hoe die andere invaller Verstraete zijn afgeblokt schot in doel verlengde.

 

Na de 2-0 ging het er allemaal nog wat steviger aan toe met 4 gele kaarten tot gevolg, veel voetbal kregen we dan ook niet meer te zien op de Bosuil.

 

Antwerp is zo zeker van de laatste voorronde in de Conference League en neemt het daarin op tegen het Istanbul Basaksehir van Mesut Özil, Lucas Biglia en Nacer Chadli. Volgende week speelt de Great Old zijn heenmatch in Turkije. Ongetwijfeld een zwaardere opdracht dan dit Lillestrøm.

Debutant Vermeeren: "Het vertrouwen van de coach doet enorm veel deugd"
 • Arthur Vermeeren: "Het is heel bijzonder om in deze omstandigheden mijn debuut te maken. Het kon eigenlijk niet mooier. Ik had het niet verwacht, maar stiekem wel op gehoopt om minuten te mogen maken en dat is een heel mooi gevoel."

  "Iedereen droomt ervan om op deze leeftijd zijn debuut te maken. Ik was ook wel zenuwachtig, maar vanaf de wedstrijd begon verdween dat ook. Dit is heel mooi, maar nu moet ik me blijven bewijzen. Het niveau ligt zeer hoog, maar ik voel vertrouwen van de coach en hoop nu beter te worden."
 • Viktor Fischer: "Dat de wedstrijd bij momenten wat op een oefenwedstrijd leek, is gewoon een compliment voor ons. Het laat zien dat we een goede ploeg hebben en duidelijk verder staan dan Lillestrøm."

  "We hadden de juiste focus en gaven helemaal niets weg. Dit is gewoon een hele belangrijke wedstrijd en mochten deze tegenstander niet onderschatten. We hebben dit echt perfect aangepakt."
Fase per fase
21:23
Antwerp stoot door

Het zit erop! Antwerp plaatst zich zonder enig probleem voor de laatste voorronde van de Conference League. De Great Old was 90 minuten lang de dominante partij en kwam al snel op voorsprong dankzij Valencia. In de tweede helft deed Birger Verstraete er nog eentje bij. 

90+8' tweede helft
90+3'
Janssen laat zijn doelpuntje liggen

Antwerp komt nog heel dicht bij de 3-0. Alderweireld en Janssen lopen allebei goed in op een vrije trap, maar ze laten ook allebei hun doelpuntje liggen. Niet dat het nog veel had uitgemaakt.

90+1'

Pacho en Alderweireld passen de bal zorgeloos naar elkaar op een zorgeloze Antwerpse avond. De fans kunnen rustig genieten van hun drankje, Antwerp is vanavond echt op geen moment in de problemen geweest.

88'
Butez is nog wakker

Toch nog eens een kansje voor de bezoekers en hun eerste schot tussen de palen. Skovgold kan uithalen vanop de rand van het strafschopgebied, maar Butez ligt goed in de hoek.

87'

De sfeer zit er goed in op de tribunes. Antwerp mag zich opmaken voor nog 2 extra voorronde-duels in deze Conference League. Het Turkse Istanbul Basaksehir zal de laatste horde vormen.

83'
Licht gaat even uit bij Helland

Helland heeft niet veel ballen geraakt en wil dan zijn frustraties uitwerken op de jonge en snellere Krasniqi. Gelukkig mist zijn tackle doel, dit was niet fraai in een verder faire wedstrijd.

82'

Bij Lillestrøm komt Tom Pettersson nog even tussen de lijnen. De 32-jarige Zweeds speelde in het seizoen 2013/14 een jaartje bij OH Leuven. Lang vervlogen tijden.

82'
Lillestrøm SK
80'

Daar is nog eens Valencia. Hij kapt zich leuk vrij en zoekt dan Krasniqi die in een tijd over trapt. Het slotkwartier is inmiddels ingegaan.

75'

Ook Krasniqi maakt zich bij de thuisploeg op voor een invalbeurt. Het is duidelijk dat Van Bommel graag zijn jonge talenten inzet.

73'

Nog eens een leuke actie bij Lillestrøm. Svendsen gaat De Laet voorbij en loopt zo het strafschopgebied in, maar hij kan geen medemaat vinden. Nog 20 minuutjes, dit is uiteraard een geklaarde klus voor Antwerp.

71'
Logische 2-0

En eindelijk heeft Antwerp zijn oververdiende dubbele voorsprong te pakken! Janssen pikt een lage voorzet van Vines op en ziet hoe Verstraete zijn afgeblokt schot voorbij Christiansen duwt. 

71'
70'

En opnieuw zoekt Janssen de confrontatie op. Scheidsrechter Strukan roept hem tot de orde. De Nederlander moet nu echt wel inbinden.

68'

Wat doet Vincent Janssen nu? De Nederlander wil druk zetten en duwt Rösler volstrekt onnodig tegen de grasmat. Geel voor Janssen, vreemde actie van de aanvaller.

67'
Het moet enorm veel deugd doen voor Arthur Vermeeren dat een grote naam als Mark van Bommel in deze match aan hem denkt.
Tom Boudeweel op Radio 1