1. 60' - Verv. Kristofer Piht door Ebrima Singhateh
    UEFA Europa Conference League - speeldag 2 - 11/08/22 - 20:01

Opdracht volbracht voor Anderlecht. Na een weinig gedenkwaardig eerste uur waren het de invallers die het verschil maakten tegen het Estse Paide. Uitblinker Fabio Silva was beslissend met een goal en anderhalve assist. Paars-wit stoot door naar de laatste voorronde van de Conference League.

Anderlecht - Paide in een notendop:

• Sleutelmoment: Nog voor het uur heeft Felice Mazzu genoeg gezien en brengt hij Fabio Silva, Lior Refaelov en Mario Stroeykens in de ploeg. De drie spelers veranderen het spel volledig. 15 minuten later staat het 3-0.

• Man van de Match: Hoewel Fabio Silva maar een halfuurtje tussen de lijnen stond, was de Portugees toch van onschatbare waarde voor Anderlecht. Met een doelpunt, een assist en een voet in de 3-0 was hij de beste man op het veld.

• Volgende ronde: Dankzij deze overwinning mag Anderlecht zich opmaken voor de beslissende Conference League Playoffs. Daar wacht het Zwitserse Young Boys.

In Estland had Anderlecht de klus eigenlijk al geklaard door met 0-2 te gaan winnen, maar een aardig gevuld Lotto Park verwachtte vanavond toch nog een leuke pot van Felice Mazzu en zijn manschappen.

Het werd uiteindelijk een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust bleef de thuisploeg laks en slordig spelen en liepen ze zelfs ei zo na tegen een achterstand aan.

Adrien Trebel koos goed positie bij een hoekschop en kon een kopbal zo nog maar net van de lijn ruimen. Het thuispubliek was niet tevreden.

Vlak voor rust kreeg huurling Sebastiano Esposito nog twee uitgelezen kansen om toch met een voorsprong de rust in te duiken, maar de Italiaan is vooralsnog niet trefzeker bij zijn nieuwe ploeg. De ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Drie wissels van Mazzu breken de match open

Het eerste kwartier van de tweede helft verliep vrijwel hetzelfde als de eerste 45 minuten, dus besloot Mazzu om drastisch in te grijpen.

Nog voor het uur verdwenen Ashimeru, Raman en Esposito. Silva, Refaelov en de jonge Stroeykens kwamen in hun plaats.

Een wereld van verschil, want de drie zorgden voor een kwaliteitsinjectie van jewelste. Een geweldige steekpass van Refaelov werd vakkundig afgewerkt door publiekslieveling Fabio Silva. Meteen prijs met de eerste poging.

De Portugees was onhoudbaar voor de Estse defensie en 10 minuten later kon hij Murillo bedienen die koeltjes de 2-0 afwerkte.

Onder impuls van de nieuwe spelers, begon de hele ploeg beter te spelen. Na een mooie combinatie met wederom Refaelov en Silva, tekende Murillo voor zijn tweede van de avond.

Na 13 minuten eenrichtingsvoetbal stond de eindstand meteen op het bord. 3-0.

Trebel: "Fijn als je bank meteen het verschil kan maken"

Trebel: "We zijn niet goed begonnen aan de wedstrijd. We hadden wel een paar mogelijkheden, maar ons niveau was niet goed genoeg. Dat het publiek niet tevreden was aan de rust, begrijp ik. Bij een club als Anderlecht wordt er natuurlijk veel verwacht. Ik ben tevreden dat we een bank hebben die snel het verschil kan maken als ze op het veld komen."

Sebastiano Esposito  kreeg vlak voor rust twee kansen maar kon niet op het scorebord komen.  Andere huurling Fabio Silva maakte zijn eerste kans meteen koeltjes af.

"Esposito werkt hard en dit mag niet in zijn hoofd kruipen. We kennen elkaar van in de Zwitserse competitie vorig jaar en hij is een geweldige speler. Fabio Silva is ook top en ik hoop dat hij dit kan volhouden. Het zijn allebei spelers met een groot potentieel."

Murillo: "Je zag meteen het verschil na de wissels"

Bijna een hattrick voor Michael Murillo. De Anderlecht-verdediger trof tweemaal raak.

"Jammer dat die derde er niet in ging, maar de keeper stond paraat."

"In de eerste helft waren we niet goed genoeg. We speelden teveel lange ballen en daar wisten zij wel raad mee. De wissels op het uur waren heel belangrijk. Je zag meteen het verschil en toen begonnen we ook beter te spelen en te scoren."

"Mijn persoonlijke situatie? Ik ben gefocust op Anderlecht en tevreden. Er kan altijd iets gebeuren in de toekomst, maar daar kan ik niet over praten. Ik ben in elk geval blij hier."