1. 65' - Doelpunt - Andrzej Niewulis (1 - 0)
    UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 19/08/21 - 18:00
    65'
    Andrzej Niewulis
    65'
    1 - 0

AA Gent zal volgende week nog vol aan de bak moeten als het zich wil kwalificeren voor de poulefase van de Conference League. In de heenmatch tegen Rakow Czestochowa hebben de Buffalo's donderdagavond immers met 1-0 in het zand gebeten.

Rakow Czestochowa - Gent in een notendop:

Sleutelmoment: Net na het uur zorgde een hoekschop voor de beslissing. Na een ingestudeerd nummer - en een bal tegen de paal van Tissoudali - moest Gent achtervolgen.

Man van de Match:
    Kapitein Andrzej Niewulis zorgde voor het enige doelpunt in een gesloten wedstrijd, waarvoor hij ook zijn doelman mag bedanken.

Opvallend:
    In de laatste vier wedstrijden in de Conference League wist Rakow Czestochowa niet te scoren na 90 minuten, tegen Gent lukte dat wel na ruim een uur.

Slechte afwerking nekt Gent in Polen

Na een lange studieronde zorgden enkel wat afstandsschotjes voor gevaar. Zowel de thuisploeg als de bezoekers hadden schrik om als eerste te moeten achtervolgen.

Een weinig spectaculaire eerste helft leverde slechts één grote kans op. Tissoudali kwam - op aangeven van Depoitre - oog in oog met de keeper, maar verzuimde af te werken. Een brilscore aan de rust is het logische gevolg.

Gent kwam met veel aanvalsdrang uit de kleedkamer, maar zag die niet beloond tegen de stugge Polen. Na het uur pakte de thuisploeg uit met een ingestudeerd nummertje op hoekschop. Kapitein Niewulis duwde de voorsprong voorbij Bolat.

Nog geen minuut later dook Tissoudali opnieuw op voor het doel van Czestochowa. Zijn lobje werd nog gedevieerd door de doelman en raakte de paal. Meteen een perfecte samenvatting van de wedstrijd van Gent: het wou maar niet lukken.

Als de Buffalo's dit seizoen van Europees voetbal willen genieten, zal het volgende week in eigen huis een achterstand moeten wegwerken.

Vanhaezebrouck: "1-0 of 0-0, dat maakt niet veel uit"

Hein Vanhaezebrouck was ondanks de nederlaag nog opvallend positief. "Ik vind dat we heel scherp verdedigd hebben. We gaven weinig weg. De tegengoal was vooral ongelukkig."

"Vadis bleef de hele match gaan, chapeau dus voor de aanvoerder. Depoitre was ook goed en alle grote kansen kwamen via Tissoudali. Alleen, hij laat ze liggen."

"Sommige mensen zullen zeggen: hij kan het niet. Maar hij heeft het in het verleden wel al getoond. Hij creëert tenminste nog kansen. Ik hoop dat het eens meezit voor hem."

"Of het nu 1-0 werd of 0-0, veel maakte dat uiteindelijk niet uit. Al zullen we thuis wel 2 keer moeten scoren, want bij 1-0 zullen zij in de organisatie blijven voetballen. Ik heb er vertrouwen in dat deze groep klaar is voor die terugmatch."

Tissoudali: "Twee 100%-kansen, maar ik scoor niet"

Tarik Tissoudali was zich ervan bewust dat hij zijn ploeg betere diensten had moeten bewijzen. "Ik kreeg twee 100%-kansen, maar ik scoor niet. Al zat het ook niet echt mee."

"Ik mag het misschien niet zeggen, maar toch heb ik er alle vertrouwen in dat we dit met onze eigen supporters achter ons nog zullen rechtzetten."

19:57

Gent moet scheve situatie thuis rechtzetten

Na een lastige wedstrijd zorgde een ingestudeerd nummertje op hoekschop voor het verschil. Rakow Czestochowa dankte zijn kapitein voor het broodnodige doelpuntje. Gent had de beste kansen in de wedstrijd, maar werkte die niet af. Tissoudali raakte de keeper en de paal, de bezoekers moeten volgende week een 1-0-achterstand zien om te buigen.

90+10'
    90+9' tweede helft
    90+7'

De foutjes en slordigheden zijn de bezoekers duur te komen staan.

Tom Boudeweel op Radio 1
    90+5'

Gent pompt de bal in de zestien. Bezoes en Depoitre doen hun stinkende best om hun verdedigers af te schudden, maar krijgen geen centimeter vrijheid.

90+4'

De thuisploeg én het publiek zijn erg tevreden met de 1-0-stand.

90+3'

Bezoes stift een balletje naar Samoise. Een beetje optimistisch van de Oekraïner.

90+1'

90+1'

Een slap kopballetje van Depoitre kan de keeper niet verontrusten. Was dit de laatste poging van Gent deze wedstrijd?

90+1'
    Vanhaezebrouck en Gent krijgen nog 7 minuten extra tijd om te scoren.
    89'
    87'

Stevige botsing met het hoofd

Nurio Fortuna knalt met zijn hoofd tegen een verdediger. De winger van Gent heeft even verzorging nodig, maar kan verder.

82'

Voor de sfeer en gezelligheid is de thuisploeg niet komen voetballen. Na een fluitsignaal voor buitenspel voetbalt de aanvaller vrolijk door. Dat wordt maar matig geapprecieerd bij Gent, maar de seconden tikken wel weg.

79'

Depoitre wil een penalty

Depoitre holt achter de bal aan. Na een fysiek duel met zijn verdediger wil hij een penalty voor een duwtje. Die claim wuift de scheidsrechter kordaat weg.

78'

De thuisploeg maakt geen haast meer en heeft misschien wel aan dat ene doelpunt genoeg om door te stoten naar de Conference League.

73'

Schotje Bezoes

Invaller Roman Bezoes wil zich laten gelden en trapt vanuit de tweede lijn. Een leuke botsbal, vindt ook de doelman.

72'

De wedstrijd wordt potiger. De thuisploeg vecht voor elke morzel grond, Gent probeert een goede aanval op de mat te brengen.