Ga naar de inhoud

PSV houdt Leicester City in bedwang en verwerft goede uitgangspositie voor terugwedstrijd

 do 7 april 2022 22:51
PSV
einde
1-2
LEI
    1. 68' - Verv. Ricardo Pereira door James Justin
    2. 90+2' - Verv. Cody Gakpo door Marco van Ginkel
    UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 07/04/22 - 21:00

    Leicester City-PSV was, zeker vanuit Belgisch oogpunt, de meest interessante affiche van de kwartfinales van de Conference League. De hoge verwachtingen konden helaas niet ingelost worden. De brilscore verdween nooit van het scorebord in een matige pot voetbal. Youri Tielemans en Timothy Castagne maakten de negentig minuten vol bij Leicester, Yorbe Vertessen kwam niet van de bank. 

    PSV begon furieus aan de wedstrijd. Al na twee minuten stond Mario Götze oog in oog met Kasper Schmeichel. De man die Duitsland de wereldtitel schonk op het WK 2014 kon de reuzenkans niet af maken. 

     

    De wedstrijd kabbelde voort. Na een halfuur voetballen was de kans van Götze nog steeds het enige schot tussen de palen. Leicester City had wel de bal maar echt dreigen kon het niet. 

     

    Tot Harvey Barnes op slag van rust zijn duivels ontbond. De Britse winger kwam alleen voor doel na een knap een-tweetje met Kelechi Iheanacho. Zijn plaatsbal strandde op de kruising.

     

    Eenzelfde spelbeeld na de rust. Leicester City eiste het balbezit op, PSV loerde op de counter. De Eindhovenaren probeerden nog een slotoffensief op poten te zetten, maar de Engelsen echt nog in de problemen brengen lukte niet.

     

    Met slechts drie schoten tussen de palen was dit een kansarme wedstrijd met een logische uitslag: 0-0. De twee ploegen zijn nog volledig in evenwicht. Het verschil zal volgende week gemaakt moeten worden tijdens de return in Eindhoven. 

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    90+6' tweede helft
    68'
    wissel
    55'

    Verdiende PSV hier geen penalty?

    46' tweede helft
    45+1' eerste helft
    45'

    Barnes mikt op de kruising na geweldige actie

    25'

    Ook Iheanacho laat grote kans liggen

    7'

    Götze krijgt meteen reuzekans, maar mist

    1' eerste helft