UEFA Europa Conference League - speeldag 5 - 25/11/21 - 18:46
Jan Kuchta
67'
Jan Kuchta
2 - 1

De ultieme sollicitatie naar een basisplaats? Cyriel Dessers was tegen Slavia Praag opnieuw van levensbelang voor Feyenoord. Tegen Slavia Praag was dat voor één keer niet in zijn 92e minuut, maar in de 31e en 93e met twee prachtige doelpunten.

Opvallend: Dessers was al na 18 minuten ingevallen door een blessure bij zijn concurrent Bryan Linssen. Nog geen kwartier later was het al raak voor de spits.

Dessers draaide heerlijk weg van zijn belager met rechts, om vervolgens met links binnen de gelijkmaker te knallen. Ondanks de treffer leek Feyenoord toch lange tijd op weg naar een nederlaag in Tsjechië.

Maar diep in blessuretijd schoot Dessers weer te hulp. In minuut 94 redde hij een punt voor Feyenoord met een heerlijke kopbal. "Ik heb dit nu een paar keer meegemaakt de laatste weken, maar het went nooit", glunderde Dessers tegenover de Nederlandse pers. "Die bal over de keeper zien vallen was zo mooi... Net als die eerste eigenlijk."